Facebook Pixel "Ο Ζαρντίμ απέτυχε, ο Αντώνης θα πετύχει"!
| 2013-01-24 15:00:00

"Ο Ζαρντίμ απέτυχε, ο Αντώνης θα πετύχει"!

"Ο Ζαρντίμ απέτυχε, ο Αντώνης θα πετύχει"!

Γιατί ο Νικοπολίδης μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό; Γιατί δεν τα κατάφερε ο Ζαρντίμ; Ποιος πρέπει να πλαισιώσει τον Αντώνη; Ο Πέτρος Μίχος απαντάει στον sportdog!

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στον σκύλο για τις τελευταίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό, την απομάκρυνση του Ζαρντίμ, την ανάδειξη του Νικοπολίδη σε πρώτο προπονητή, αλλά και πώς θα πρέπει να κινηθούν οι πρωταθλητές στο θέμα του προπονητή.

Ποιο είναι το σχόλιό σας για την απομάκρυνση του Ζαρντίμ;

"Τα αποτελέσματα ήταν υπέρ του Ζαρντίμ, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά, ειλικρινά, σε αυτό το πρωτάθλημα, αν εξαιρέσουμε τα δύο-τρία καλά ημίχρονα που είχε στην Ευρώπη, χρειαζόταν ο Ολυμπιακός κάποιον σπέσιαλ προπονητή για να είναι εκεί που είναι τώρα; Αλλά το καλοκαίρι, όταν φτάσεις σε ένα σημείο και μιλάς με έναν προπονητή για συνεργασία, δεν μιλάς μαζί του μόνο για τα πόσα χρήματα θα πάρει. Αλλά και για θέματα που έχουν να κάνουν με τη φιλοσοφία και την πολιτική του συλλόγου, αλλά και πώς σκέφτεται ο προπονητής. Να μάθουν δηλαδή τα συστήματα που θέλει να ακολουθήσει, τις τακτικές, τους παίκτες που θέλει να φέρει κ.λπ. Για τον Ζαρντίμ υπήρχαν τρεις άξονες. Ο πρώτος ήταν η πρώτη θέση. Ο δεύτερος είναι να έπαιζε η ομάδα ελκυστικό ποδόσφαιρο, ανάλογο της περσινής χρονιάς. Γιατί όταν φεύγει ο Βαλβέρδε, θέλεις κάτι καλύτερο από αυτό που παρουσίαζε ο Ισπανός. Και ο τρίτος ήταν να πάει με μεγαλύτερο ποσοστό σε Έλληνες παίκτες. Να βγάλει κάποιους Έλληνες που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε και να παίρνει το 100% από το υλικό που υπάρχει στην ομάδα. Στον πρώτο άξονα, τα κατάφερε σε ένα ποσοστό 70%. Στα άλλα δύο, όμως, απέτυχε".

Πώς βλέπατε την εικόνα της ομάδας επί των ημερών του Πορτογάλου;

"Αν κάποια στιγμή λέγαμε πέρσι πως ο Βαλβέρδε ήταν συντηρητικός, από όταν έπαιρνε το σκορ που ήθελε και μετά, ο Ζαρντίμ το έκανε από την αρχή των αγώνων. Ήταν συντηρητικός. Κι αυτό σημαίνει πως η φιλοσοφία του προπονητή ήταν διαφορετική από τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που θέλει να στριμώχνει τον αντίπαλο, να του κάνει πράγματα, να βάλει δεύτερο και τρίτο γκολ, έχει αυτή την ιδιοσυγκρασία".

Σήμερα στο τιμόνι είναι ο Νικοπολίδης. Πώς σχολιάζετε αυτή την επιλογή;

"Είναι μία κίνηση που έχει τα συν και τα πλην της. Έγινε και με τον Λεμονή και ο Τάκης καθιερώθηκε με τον Κόκκαλη σαν προπονητής. Ο Νικοπολίδης έχει στα συν τη βαθμολογική άνεση, αλλά και τη σοβαρότητα που έχει δείξει σαν αθλητής και άνθρωπος όλα αυτά τα χρόνια. Έχει μεγάλη εμπειρία σε όλες τις διοργανώσεις, οπότε έχει διευρυμένες γνώσεις. Απομένει όλο αυτό που έχει στο μυαλό του για το πώς θέλει να παίξει η ομάδα, επιθετικό ποδόσφαιρο δηλαδή (που είναι πιο δύσκολο να διδαχθεί στην προπόνηση από ότι το αμυντικό), είναι βγει στο γήπεδο. Αλλά αυτά θέλουν χρόνο. Θα φανούν σε δύο μήνες από τώρα αυτά που κάνει τώρα στην προπόνηση ο Αντώνης. Το κοουτσάρισμά του όμως την Κυριακή, μου άρεσε".

Πιστεύετε πως πρέπει να συνεχίσει ή όχι;

"Αν ήμουν Νικοπολίδης και πιστεύω πως το ίδιο θα κάνει κι αυτός, θα πρέπει να δουλεύει σαν να είναι πρώτος προπονητής. Ακόμα κι αν μείνει για μία μέρα. Κάποια στιγμή ο Νικοπολίδης μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό. Πρέπει να στηριχτεί όμως είτε έρθει άλλος είτε όχι. Σε αυτή τη φάση, αν θέλουμε ένα καλύτερο Ολυμπιακό του χρόνου, πρέπει να πάμε στη λύση ενός πολύ καλού προπονητή. Μαζί με τον Νικοπολίδη όμως. Κοντά του να μάθει ο Αντώνης, αλλά και να εφαρμόζει παράλληλα το το δικό του ασκησιολόγιο. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός μπορεί να συνεχίσει αυτή τη στιγμή με πρώτο προπονητή τον Νικοπολίδη και να στελεχώσουν πολύ δυνατά το τιμ του, ώστε να συνεχίσει".

Έχει ακουστεί σχετικό σενάριο με αυτό που λέτε, με τον Στορκ, από την ομάδα Νέων.

"Γιατί να χαλάσουμε την πετυχημένη συνταγή στους Νέους; Κάνουν εξαιρετική δουλειά, γιατί να χαλάσει αυτό; Υπάρχουν κι άλλοι να βοηθήσουν. Ο Μίχος για παράδειγμα και ο κάθε Μίχος που μπορεί να δώσει βοήθεια, για να δημιουργηθεί ένα δυνατό τιμ στο πλευρό του Αντώνη".

Συντάκτης: Γιώργος Κτενάς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags