Facebook Pixel Ο Δώνης δεν έχει φύγει από τον ΠΑΟΚ!
| 2013-09-24 09:00:00

Ο Δώνης δεν έχει φύγει από τον ΠΑΟΚ!

Ο Δώνης δεν έχει φύγει από τον ΠΑΟΚ!

Όποιος νομίζει ότι ο Γιώργος Δώνης αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ είναι γελασμένος. Το φάντασμά του έχει στοιχειώσει την Τούμπα, έχει μπει στο σώμα και το μυαλό του Στέφενς.

Όχι, δεν τρελαθήκαμε, ξαφνικά, εδώ στον σκύλο. Αυτά που βλέπουμε λέμε. Ότι, δηλαδή, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ακολουθεί πιστά τις τακτικές του προκατόχου του. Τι εννοούμε; Για τρία πράγματα "κατηγορήθηκε" ο Γιώργος Δώνης και αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, τα ίδια ακριβώς κάνει και ο Χουμπ Στέφενς! Και εξηγούμαστε... 

Πρώτα απ΄ όλα, ο Δώνης τα "άκουγε" επειδή έπαιζε συνέχεια 4-4-2. Τον έλεγαν "κολλημένο" και τον έκραζαν επειδή δεν άλλαζε σύστημα.

Το ίδιο, όμως, σύστημα παίζει στα τελευταία παιχνίδια και ο Στέφενς, για να "χωρέσει" στην 11άδα τον πολύ φορμαρισμένο Βούκιτς.

Πάμε παρακάτω. Στον Δώνη τα "έχωναν" γιατί έβαζε τον Κατσουράνη στόπερ. Όλοι έλεγαν ότι ο άσος της Εθνικής πρέπει να αξιοποιηθεί στη μεσαία γραμμή επειδή έχει την οξυδέκρεια και την έξυπνη μπαλιά. Ο Έλληνας τεχνικός, όμως, θεωρούσε ότι ο "Κατσούρ" δεν μπορεί, λόγω ταχύτητας, να αξιοποιηθεί στο κέντρο και επέμενε να τον χρησιμοποιεί στην άμυνα.

Μία από τα ίδια κάνει και ο διάδοχός του. Ο Στέφενς έχει χρησιμοποιήσει σε όλα τα παιχνίδια στόπερ τον Κατσουράνη και δεν προτίθεται να τον αλλάξει θέση. Όπως και ο Δώνης, ο Ολλανδός θεωρεί ότι ο "Κατσούρ" μπορεί να προσφέρει περισσότερα ως αμυντικός εξαιτίας της εμπειρίας του.

Και τρίτον. Ο Δώνης είχε μπει στην μπούκα τον οπαδών επειδή είχε παραγκωνίσει τον Πάμπλο Γκαρσία. Όταν, μάλιστα, σταμάτησε να υπολογίζει τον Ουρουγουανό άρχισε "πόλεμος" στην Τούμπα. Μέχρι και μπουνιές του έριξαν! 

Αλλά και ο Στέφενς την ίδια γνώμη έχει για τον Πάμπλο. Θεωρεί ότι έχει μεγαλώσει και δεν μπορεί να προσφέρει πια. Με το ζόρι τον παίρνει στην αποστολή και ακόμα δεν τον έχει βάλει να κάνει ντεμπούτο, μετά την επιστροφή του στην ομάδα.

Ο Δώνης πλήρωσε πολύ γρήγορα τις παραπάνω επιλογές του και "τελείωσε" άμεσα από τον ΠΑΟΚ. Με τον Στέφενς, όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο. Δεν έχει ανοίξει μύτη, δηλαδή, ακόμα. 

Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι έτσι κι αλλιώς πρόκειται για δύο προπονητές με διαφορετικό ανάστημα. Ο Στέφενς είναι ένας καταξιωμένος προπονητής στην Ευρώπη με βαρύ όνομα, που οι αποφάσεις του και οι επιλογές του έχουν άλλη βαρύτητα. Ήδη, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι ήταν άριστος χειριστής του υλικού του ΠΑΟΚ και ότι μπορεί και κρατάει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Ο κόσμος τον σέβεται και δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις για το θέμα Γκαρσία. Όσο, άλλωστε, η ομάδα κερδίζει υπό τις οδηγίες του έμπειρου Ολλανδού, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον προπονητή του Δικέφαλου. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags