Facebook Pixel Πρώην πράσινος άσος για αντί-Μανωλάς και Λάζαρος!
| 2014-06-02 09:30:00

Πρώην πράσινος άσος για αντί-Μανωλάς και Λάζαρος!

Πρώην πράσινος άσος για αντί-Μανωλάς και Λάζαρος!

Ποιος παλιός αμυντικός του Παναθηναϊκού, που τον γουστάρει ο Μίτσελ, θα μπορούσε να καλύψει το κενό του Μανωλά στον Ολυμπιακό. Τι ισχύει με Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο!

Ο Κώστας Φορτούνης δεν είναι, τελικά, ο περίφημος "Έλληνας του εξωτερικού" που αρέσει στον Μίτσελ και θα πιάσει Λιμάνι. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός βγήκε από τη λίστα του Ολυμπιακού και, πλέον, η περίπτωσή του εξετάζεται από τον ΠΑΟΚ. Ο παίκτης είναι αυτός που αποφάσισε να μην προχωρήσει η συζήτηση με τον Ολυμπιακό, αφού θεωρεί ότι στην ομάδα του Πειραιά δεν θα πάρει πολλές ευκαιρίες και θα χαθεί μέσα στο πολυπληθές και άκρως ποιοτικό "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Απεναντίας, ο 21χρονος άσος πιστεύει ότι στον Δικέφαλο, με τον Άγγελο Αναστασιάδη προπονητή, μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα. Να διακριθεί, δηλαδή, και να καλύψει το χαμένο έδαφος που δημιούργησε στην καριέρα του το "άγονο" πέρασμα από την Καϊζερσλάουτερν. Στόχος του παίκτη να είναι να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα και θεωρεί ότι, μέσω του ΠΑΟΚ, μπορεί να τα καταφέρει.

Ο Φορτούνης, λοιπόν, δεν θα επιστρέψει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ούτε αυτή τη φορά στον Ολυμπιακό, παρόλο που οι άνθρωποι της ομάδας προσπάθησαν να τον πείσουν ότι είναι στο χέρι του να αποδείξει πως μπορεί να διεκδικήσει μία θέση βασικού στους Πρωταθλητές. Η εξέλιξη αυτή δεν ...χαλάει καθόλου, βέβαια, τον Μίτσελ, ο οποίος δεν γνωρίζει τον ποδοσφαιριστή και προφανώς δεν τον θέλει. Έχει άλλες προτεραιότητες ο Ισπανός τεχνικός τόσο για τα "φτερά" της επίθεσης, όσο και για τις θέσεις "8" και "10" που ο Ολυμπιακός ψάχνει ενίσχυση. Με τα δεδομένα αυτά, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι όταν ο Μίτσελ είχε μιλήσει για έναν Έλληνα του εξωτερικού, που του αρέσει και ο Ολυμπιακός εξετάζει το ενδεχόμενο της απόκτησής του, δεν αναφερόταν σίγουρα στον Φορτούνη. Πάμε παρακάτω... 

Ποιες άλλες επιλογές διεθνών Ελλήνων υπάρχουν που μπορεί πραγματικά να απασχολούν τον προπονητή του Ολυμπιακού; Καταρχήν, να αποκλείσουμε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη είναι του Γιώργου Σαμαρά. Ο πρώην άσος της Σέλτικ δεν επιθυμεί να επιστρέψει ακόμα στην Ελλάδα, αλλά και το κασέ του είναι απαγορευτικό. Πρόσφατα τον πλησίασε η Γκλάντμπαχ από την Μπουντεσλίγκα και του πρότεινε συμβόλαιο με καθαρές αποδοχές 1,2 εκ. ευρώ το χρόνο. Σπουδαία προοπτική για μια ομάδα που τερμάτισεφέτος στο πρωτάθλημα και θα παίζει στην Ευρώπη. Ενώ και τα χρήματα είναι πολύ καλά. Ο 29χρονος επιθετικός, όμως, αρνήθηκε, ζήτησε ακατέβατα 1,8 εκ. ευρώ το χρόνο μαρτυρώντας ότι δεν βιάζεται να βρει την επόμενη ομάδα στην καριέρα του. Ο Σαμαράς θέλει να παίξει καλά στο Μουντιάλ και θα περιμένει ως το τέλος κάτι εξαιρετικό από την Ισπανία ή την Ιταλία.

Κλικ και έμαθες, γκολ και κέρδισες! Η mybet πληρώνει τα γκολ της Εθνικής μας στο Mundial!

Η δεύτερη περίπτωση που θα πρέπει να διαγραφεί είναι αυτή του Παναγιώτη Κονέ, όσο η Μπολόνια τον κοστολογεί στα 5-6 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό κρίνεται εξωπραγματικό για τον Ολυμπιακό και από τη στιγμή που στο Καμπιονάτο φαίνεται ότι υπάρχουν ομάδες που μπορούν να το καλύψουν, ή, τουλάχιστον, να το πλησιάσουν, είναι δύσκολα, έως απίθανο, οι Ερυθρόλευκοι να εμπλακούν με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Αν αλλάξουν τα δεδομένα, όμως, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού μιλάμε για διεθνή Έλληνα, με σημαντική εμπειρία πλέον στην Ιταλία και σε καλή ηλικία (26 ετών).

Πλέον, γίνεται αντιληπτό ότι δεν απομένουν και πολλές περιπτώσεις Ελλήνων του εξωτερικού που μπορεί να είναι "διαθέσιμοι" για τον Ολυμπιακό. Η μία είναι σίγουρα αυτή του Λουκά Βύντρα, ο οποίος είχε φθάσει και μια ανάσα από το Λιμάνι όταν έφυγε από τον Παναθηναϊκό. Πλέον οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες αφού ο παίκτης μετά το ευρωπαϊκό του πέρασμα από τη Λεβάντε, θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Σπανός έκανε προσπάθειες να τον πείσει για τον Ατρόμητο, αλλά υπάρχει μεγάλη απόσταση στο οικονομικό. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να προσφέρει το τελευταίο καλό συμβόλαιο στην καριέρα του Βύντρα, ο οποίος έχει παραδοσιακά συμπάθειες στον Πειραιά, ενώ είναι ποδοσφαιριστής που εκτιμάται και από τον Μίτσελ. Ο Ισπανός έχει παρακολουθήσει την πορεία του Λουκά στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και δεν θα ήταν αρνητικός στη συγκεκριμένη μεταγραφή. Ο Βύντρα, άλλωστε, είναι ένας παίκτης που μπορεί να καλύψει δύο θέσεις στην άμυνα και αυτό μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στο μεταγραφικό σχεδιασμό των Πειραιωτών που προβλέπει ενίσχυση στα στόπερ (ανάλογα με το τι πωλήσεις θα γίνουν) αλλά και μία έξτρα λύση για το δεξί άκρο της οπισθοφυλακής. Και κάτι ακόμα: Λέτε να ήταν σημαδιακή η αλλαγή του Μανωλά με τον Βύντρα στο φιλικό της Εθνικής με την Πορτογαλία; Ο Μίτσελ, πάντως, παρακολούθησε το συγκεκριμένο παιχνίδι και δεν αποκλείεται σε εκείνο το σημείο του αγώνα να του μπήκαν ιδέες...

Πάντως, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχουν κάποιες, έστω και λίγες, πιθανότητες και για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που έκανε μια καλή χρονιά στην Μπολόνια και κοστολογείται με σαφώς λιγότερα χρήματα από τον Κονέ. ΠΡΟΣΟΧΗ:  Δεν λέμε ότι ο παίκτης βρίσκεται ψηλά στην "ερυθρόλευκη" λίστα, αλλά επειδή πρόκειται για Έλληνα, μπορεί να απασχολήσει ως μία ακόμα εναλλακτική λύση για τα άκρα της επίθεσης, μετά και το "ναυάγιο" της μεταγραφής του Φορτούνη. Κρατήστε, δηλαδή, το όνομα του Λάζαρου στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού γιατί δεν αποκλείεται να "παίξει" το όνομά του αν περάσουν οι μέρες και δεν προκύψει κάποια εξαιρετική πρόταση από την Ιταλία.

ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ! Πάρτε υπογλώσσιο και δείτε τα καλύτερα στήθη της ελληνικής showbiz, ΕΔΩ!

 

  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags