Facebook Pixel Πληρώνει Αλαφούζο ο Μαρινάκης για Έλληνα άσο!
| 2015-07-15 10:00:00

Πληρώνει Αλαφούζο ο Μαρινάκης για Έλληνα άσο!

Πληρώνει Αλαφούζο ο Μαρινάκης για Έλληνα άσο!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό! Ποιον διεθνή χτυπάει ο Ολυμπιακός προσφέροντας στον αιώνιο αντίπαλο ένα κάρο λεφτά; O sportdog έχει το θέμα!

Το θέμα της σημερινής αθλητικής επικαιρότητας είναι αναμφίβολα η συμφωνία που φέρεται να υπάρχει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μάιντς για την αγορά του Στέφανο Καπίνο.

Βέβαια, όπως τονίζει το ρεπορτάζ της SportDay, για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, απομένει η θετική απάντηση του παίκτη, ωστόσο αν κρίνουμε από τα πρόσφατα δημοσιεύματα του "ερυθρόλευκου" Τύπου, ο παίκτης παρουσιάζεται θετικός να επιστέψει στην Ελλάδα για χάρη των Πειραιωτών, αν και ανδρώθηκε στον Παναθηναϊκό.

Πέρα, λοιπόν, από τις όποιες συζητήσεις μπορεί να προκαλέσει η συγκεκριμένη μεταγραφή στα στρατόπεδα των δύο αιωνίων, υπάρχει κι άλλο ένα σημαντικό θέμα που προκύπτει από την πολύ πιθανή, όπως όλα δείχνουν, μετακίνηση του διεθνούς τερματοφύλακα στους Ερυθρόλευκους. Ποιο είναι αυτό; 

Όταν οι Πράσινοι παραχώρησαν πριν από έναν χρόνο τον Καπίνο στη Μάιντς έναντι 2,2 εκατομμυρίων ευρώ φρόντισαν να διατηρήσουν ποσοστό μεταπώλησης 15%. Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι ένα σημαντικό ποσό από τα χρήματα που θα προσφέρουν οι πρωταθλητές Ελλάδας στη γερμανική ομάδα θα καταλήξει στα πράσινα ταμεία! 

Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός δικαιούται να διεκδικήσει κι άλλα λεφτά από την πώληση του Καπίνο στον αιώνιο αντίπαλο! Πώς; Όπως αναφέρουν οι διεθνείς κανονισμοί, η ομάδα που αναδεικνύει έναν ποδοσφαιριστή προσφέροντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, έχει το δικαίωμα να εισπράξει χρήματα για την εξέλιξή του, στη δεύτερη μεταγραφή του παίκτη!

Δηλαδή, αν και εφόσον, ο Καπίνο παραχωρηθεί από τη Μάιντς στον Ολυμπιακό (δεύτερη μεταγραφή), οι Πράσινοι μπορούν να αξιώσουν το 10% από το ποσό που θα δαπανηθεί για τον νεαρό πορτιέρο. Και δεν αναφερόμαστε στα χρήματα που είχε δικαίωμα να αξιώσει η πρώτη ομάδα του Καπίνο, ο Αετός Κορυδαλλού, ως τροφεία, για την πρώτη μεταγραφή του παίκτη (στη Μάιντς) που αναλογούν ξανά στο 10%. 

Έτσι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει νόμιμα το 25% από τη μεταγραφή του Καπίνο στον Ολυμπιακό! Αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή αξία του διεθνούς τερματοφύλακα, σύμφωνα με το Transfermarkt, υπολογίζεται στα 2 εκατ. ευρώ. Αν, λοιπόν, γίνει με αυτό το ποσό η μεταγραφή του στους Πειραιώτες, οι Πράσινοι μπορούν να πάρουν τα 500.000 ευρώ!  

Αν, πάντως, το 15% που έχει εξασφαλίσει ο Παναθηναϊκός από τη Μάιντς προήλθε συναθροίζοντας το 10% που δικαιούται βάσει των διεθνών κανονισμών συν ένα 5% ποσοστό μεταπώλησης (10%+5%), τότε οι Πράσινοι θα αμειφθούν με 300.000, ένα επίσης ικανοποιητικό ποσό.

Όπως και να έχει, όμως, η ουσία δεν αλλάζει και οι Ερυθρόλευκοι θα κληθούν έστω και εμμέσως να πληρώσουν και τον Παναθηναϊκό αν θέλουν να αποκτήσουν τον νεαρό τερματοφύλακα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χάλασε τη μεταγραφή του παικταρά ο Μάρκο Σίλβα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags