Με τον Ολυμπιακό συνδέθηκε σήμερα το όνομα του Σωκράτη Διούδη, αν τελικά το προσεχές καλοκαίρι αποχωρήσει με μεταγραφή από τους Πειραιώτες ο Ρομπέρτο.

Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου κάνει εξαιρετική σεζόν και, μοιραία, η περίπτωσή απασχολεί τους "ερυθρόλευκους", αλλά και άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του στον SportDog ο Θεόφιλος Καρασαββίδης.

Ο μάνατζερ του Διούδη μάς μίλησε για την ανοδική πορεία του παίκτη, την αδικία να μην κληθεί στα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας, αλλά και το αν μπορεί να πάρει τη φανέλα του βασικού στον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που αποκτηθεί και αποτελέσει δίδυμο με τον Στέφανο Καπίνο.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε και μία σημαντική πληροφορία που διαρρέεται στα ρεπορτάζ για τον Διούδη και το συμβόλαιό του με την Μπριζ, που είναι λανθασμένη.

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τη φετινή πορεία του Διούδη, που είναι από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος;

"Αυτή τη στιγμή πηγαίνει πολύ καλά. Έχει πάντα ανοδική πορεία και για αυτό προτίμησε να επιστρέψει στην Ελλάδα, προκειμένου να αγωνιστεί σε μία ομάδα στην οποία θα είχε παιχνίδια στα πόδια του".

Γιατί δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στην Μπριζ;

"Όταν πήγαμε στην Μπριζ, γνωρίζαμε ότι θα έπαιρνε κάποια παιχνίδια στα πόδια του μετά τον Δεκέμβρη. Αλλά εντελώς ξαφνικά και χωρίς λόγο, ο προπονητής του έδωσε χρόνο συμμετοχής σε άλλον τερματοφύλακα, που θα σταματούσε το καλοκαίρι και είχε επιστρέψει από σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μας ενόχλησε που έγινε αυτό και αποφασίσαμε να μην μείνει για περισσότερο διάστημα χωρίς παιχνίδια".

Πιστεύετε ότι άξιζε να λάβει κλήση στην Εθνική ομάδα, με δεδομένο το υλικό που υπάρχει στη θέση του τερματοφύλακα;

"Σίγουρα αξίζει και με το παραπάνω. Αν αναλογιστούμε την πορεία του Πανιωνίου φέτος και αυτός και άλλα παιδιά από τον Πανιώνιο θα έπρεπε να είχαν κληθεί. Ειδικά για τον Σωκράτη, όμως, το γεγονός ότι δεν έλαβε κλήση ήταν άδικο".

Σημερινά ρεπορτάζ συνδέουν το όνομά του με τον Ολυμπιακό. Υπάρχει κάτι επίσημο;

"Δεν είναι μόνο το θέμα του Ολυμπιακού, υπάρχουν κι άλλες ομάδες στην Ελλάδα στο επίπεδο του Ολυμπιακού που ασχολούνται με την περίπτωσή του. Αυτό που θέλω να τονίσω όμως, γιατί διαβάζω ρεπορτάζ που παραπληροφορούν, είναι ότι ο Σωκράτης δεν θα μείνει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι. Έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με την Μπριζ, η οποία θέλει να τον κρατήσει για περισσότερα χρόνια στο ρόστερ της. Οπότε αν μία ομάδα θέλει να τον αποκτήσει, θα πρέπει να καταβληθεί ένα ποσό για να ολοκληρωθεί πιθανή μεταγραφή".

Έχετε μιλήσει μαζί του, θέλει να παει σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός; Γιατί εκεί το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και μπορεί ξανά να μείνει στον πάγκο.

"Μα και του Σωκράτη η προτίμηση είναι να πάει σε μία ομάδα στην οποία θα παίζει. Για αυτό εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να αξιολογήσουμε σωστά τις προτάσεις που θα έρθουν και να κρίνουμε τι είναι καλύτερο για το μέλλον του παίκτη. να πάει κάπου, δηλαδή, που θα παίζει".

Το όνομά του συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό, για την περίπτωση που αποχωρήσει το καλοκαίρι ο Ρομπέρτο. Μπορεί να πάρει θέση βασικού έναντι του Καπίνο, αν αναλογιστούμε ότι έχει μία "γεμάτη" σεζόν φέτος, σε αντίθεση με τον Καπίνο;

"Θεωρητικά μπορεί να παίξει οπουδήποτε βασικός ο Σωκράτης, αλλά δεν μπορεί να το πει κανείς αν δεν δούμε τι θα γίνει. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες για το ποιος θα είναι βασικός σε μία ομάδα: η προετοιμασία, ο προπονητής. Ο Σωκράτης σε όποια ομάδα κι αν πάει, μπορεί να παίξει βασικός. Αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη. Εμείς όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την καριέρα του".