Η "αρπαγή" τού Τάσου Μπακασέτα από την ΑΕΚ δε θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τον Ολυμπιακό. Ήδη έχουν γίνει τρεις κινήσεις από τον Βαγγέλη Μαρινάκη προς αυτήν την κατεύθυνση. Η μία αφορά την ομάδα του Πειραιά και οι άλλες δύο (Μοντανιέ-Βέλλιος) τη Νότιγχαμ Φόρεστ, της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο, ως γνωστόν, θα περάσει στα χέρια του ισχυρού άνδρα των Ερυθρολεύκων.

Επικεντρωνόμαστε, όμως, στην "απάντηση" που αφορά τον Ολυμπιακό και ακούει στο όνομα του Κωνσταντίνου Λαΐφη. Η ΑΕΚ έδειξε το ενδιαφέρον της για τον Κύπριο αμυντικό χαφ, ο οποίος, όπως αναφέρουν οι "ειδικοί", είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Μεγαλόνησο: ξέρει μπάλα, παίζει και με τα δύο πόδια, σκοράρει, αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός χαφ αλλά παίζει άνετα και ως στόπερ. Η Ένωση, όμως, δεν προχώρησε στην απόκτησή του, καθότι δε φερόταν διατεθειμένη να πληρώσει τη ρήτρα αποδέσμευσής του από την Ανόρθωση, ύψους 600.000 ευρώ.

Και αφού δεν το έκανε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, γιατί προφανώς θεώρησε ότι δε χρειάζεται να γίνει οικονομική υπέρβαση για την περίπτωση του Κωνσταντίνου Λαΐφη, το τόλμησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο μία άτυπη "νίκη" για την υπόθεση του Τάσου Μπακασέτα από τον αντίπαλό του.

Πάντως, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έμεινε μόνο στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή. Φαίνεται ότι έχει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του που θα τον "χρυσώσει" στην κυριολεξία. Προφανώς αναγνωρίζει την ποδοσφαιρική του αξία, γι' αυτό, πλέον, ο Κύπριος άσος θα αμείβεται με πολύ περισσότερα χρήματα σε σχέση με την Ανόρθωση.

Όπως αναφέρει η στήλη "Sportdog Penalty", στη Λάρνακα ο Λαΐφης είχε 3.500 ευρώ μηνιάτικο ως τον περασμένο Απρίλη που υπέγραψε επέκταση συμβολαίου ως το 2019 με γενναία αναπροσαρμογή των αποδοχών του. Συγκεκριμένα, πήγε στις 140.000 ετησίως, ενώ σύμφωνα με την κυπριακή πιάτσα των agent στον Ολυμπιακό τώρα θα τις υπερδιπλασιάσει! Τι σημαίνει αυτό; Πως στον Πειραιά οι αποδοχές του θα φτάσουν και ίσως θα ξεπεράσουν τις 300.000 ευρώ το χρόνο!

Είναι ξεκάθαρο ότι ο 23χρονος ποδοσφαιριστής δεν θα έπαιρνε ποτέ στην ΑΕΚ τα χρήματα που του δίνει τώρα ο Ολυμπιακός. Στην Ένωση, βέβαια, θα μπορούσε να έχει περισσότερες πιθανότητες να καθιερωθεί. Αυτό είναι ένα δίλημμα για κάθε παίκτη. Είτε θα διαλέξει τη μία οδό, είτε την άλλη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τα πήρε ο Τίγρης! Έτσι απαντάει στην αρπαγή Λαΐφη!