Facebook Pixel "Πιο καταξιωμένος ...Μιραλάς στον Παναθηναϊκό"!
| 2016-09-02 22:45:00

"Πιο καταξιωμένος ...Μιραλάς στον Παναθηναϊκό"!

του Γιώργου Κτενά
"Πιο καταξιωμένος ...Μιραλάς στον Παναθηναϊκό"!

Ο Γιάννης Βονόρτας σκιαγραφεί στο SportDog το προφίλ τού Εμποκού και θυμάται τη μαγική του εμφάνιση μέσα στη Λεωφόρο. «Με τέτοιον παίκτη, πάμε για πρωτάθλημα»!

Άκρως κολακευτικά ήταν τα λόγια τού Γιάννη Βονόρτα στο SportDog, για τη μεταγραφή του Πολ Ζοσέ Εμποκού στον Παναθηναϊκό.

Ο πρώην συνεργάτης τού Γιάννη Αναστασίου στο τεχνικό τιμ του "τριφυλλιού" (ήταν στον πάγκο όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Στανταρ Λιέγης με τον Κογκολέζο στη σύνθεσή της), ανέλυσε τα ατομικά χαρακτηριστικά του 24χρονου κυνηγού, τις θέσεις που μπορεί να δώσει βοήθειες στον Παναθηναϊκό και σχολίασε ότι αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα του φετινού ρόστερ.

Ακόμα, έκανε σύγκριση την περίπτωση του Εμποκού με εκείνη του Κέβιν Μιραλάς όταν είχε έρθει στον Ολυμπιακό και εξέφρασε την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός φέτος μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό με συνέπεια αλλά και να έχει καλή παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ποια είναι η εικόνα που είχατε σχηματίσει για τον Εμποκού, στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ Λιέγης;

"Από αυτά τα δύο παιχνίδια έχω σχηματίσει άποψη για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Στο πρώτο ματς δεν είχε αγωνιστεί, αλλά στο παιχνίδι της Λεωφόρου τον θυμάμαι καλά. Οι Βέλγοι είχαν παίξει 4-4-2 και ήταν ένας από τους δύο επιθετικούς. Ήταν κυρίως στα αριστερά, ήταν αριστερός φορ. Ήταν καλός με την μπάλα στα πόδια όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ζητούσε την μπάλα στον χώρο, έψαχνε να βρει συμπαίκτες με τις πάσες του και γενικά ήταν μέσα στις φάσεις. Με αυτόν τον τρόπο έβαλε ένα θαυμάσιο γκολ στον Παναθηναϊκό και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το δεύτερο. Είναι παίκτης ο οποίος είναι συνεπής στο σύστημα της ομάδας του και βοηθάει αμυντικά γιατί έχει γρήγορες επιστροφές. Μέσα στην περιοχή δεν τον είδα να κάνει τις κινήσεις του στράικερ, αλλά κυρίως όταν η μπάλα παιζόταν χαμηλά ήταν πολύ επικίνδυνος".

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλές λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Μπορεί ο Εμποκού να γίνει βασικός;

"Σίγουρα θα διεκδικήσει θέση βασικού στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό εξαρτάται αν ο προπονητής θα παίζει με δύο επιθετικούς ή ακόμα και με τρεις, για να παίξει λίγο πιο αριστερά. Σε κάθε περίπτωση έχει τις ικανότητες για να είναι βασικός".

Σε ποιες άλλες θέσεις μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, με βάση τα δυνατά του στοιχεία;

"Μπορεί να αγωνιστεί ως σέντερ φορ, αλλά και ως αριστερός χαφ ή εξτρέμ. Δηλαδή να κάνει τη ζημιά και τις κινήσεις με το ανάποδο πόδι. Είναι γρήγορος, εκρηκτικός, γι' αυτό ψάχνει την μπάλα στον κενό χώρο. Δεν έχω εικόνα για τις σέντρες του από τα πλάγια, αλλά γυρίζει στα χαφ και ζητάει μπάλα, έχει καλό χειρισμό της μπάλας και εμπιστοσύνη στα πόδια του".

Η περιγραφή σας δημιουργεί την εικόνα ενός παίκτης με τα στοιχεία του Κέβιν Μιραλάς, όταν ήρθε στον Ολυμπιακό.

"Δε θυμάμαι αν είχαν τον ίδιο όνομα στην Ευρώπη, το αντιστοιχο διάστημα που ήρθε ο Μιραλάς στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι είναι πιο καταξιωμένος ο Εμποκού, στην ηλικία που είναι. Μακάρι να αποδειχτεί καλή επιλογή και να μπορέσει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και να προχωρήσει στην καριέρα του".

Υπάρχει ποδοσφαιριστής με τα ατομικά χαρακτηριστικά του Εμποκού, σε ανταγωνιστικές ομάδες του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα;

"Δεν έχουμε προλάβει να δούμε όλες τις μεταγραφές που έκαναν και οι υπόλοιπες ομάδες, ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις συγκρίσεις. Αλλά νομίζω ότι κάθε ομάδα από αυτές που αναφέρατε, διαθέτει τουλάχιστον δύο παίκτες σε αυτό επίπεδο".

Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι μετά και την έλευση του Εμποκού, ο Παναθηναϊκός πλέον έχει ένα πλήρες ρόστερ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

"Αυτή την άποψη την ασπάζομαι και εγώ. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές ο Παναθηναϊκός, υπάρχει βάθος στο ρόστερ και εμπειρία για να καθαρίσουν τα παιχνίδια οι παίκτες. Υπάρχουν ατομικές ικανότητες και ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλό υλικό και με κατάλληλη διαχείριση μπορεί να πετύχει πολλά. Ειδικά φέτος που φαίνεται να αλλάζουν στο ποδόσφαιρο γεγονότα και καταστάσεις. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπήρξαν προβλήματα λόγω της αναβολής έναρξης του πρωταθλήματος, αλλά είναι σημαντικό να γίνει σωστά το πρωτάθλημα και υπάρξει υγιής ανταγωνισμός, για να έχει τη δυνατότητα ο Παναθηναϊκός να χτυπήσει το πρωτάθλημα".

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει πρωταθλητισμό με συνέπεια, αλλά να έχει παράλληλα και αξιοπρεπή παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ;

"Ναι, φυσικά, μπορεί να είναι ανταγωνιστικός, γι' αυτό και διαθέτει τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση, που είναι ισάξοι. Προκειμένου να γίνεται ροτέισον και να είναι η ομάδα φρέσκια, να υπάρχουν επιλογές για τις αλλαγές συστήματος κ.λπ. Όλοι αυτοί οι παίκτες θέλουν να παίζουν και από αυτή την άποψη θεωρώ ότι μπορεί να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη φέτος ο Παναθηναϊκός".

Κλείνοντας μιλήστε μας για τη δική σας δουλειά στο Κορωπί κι αν θέλετε κάντε μία ευχή για τον Παναθηναϊκό στο νέο πρωτάθλημα που αρχίζει.

"Αυτό το διάστημα προπονώ τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές: Βέμερ, Ταυλαρίδη, τον Ατζαγκούν μέχρι πριν από λίγο καιρό κ.ά. Αυτό που θέλω να ευχηθώ στην ομάδα είναι να παρουσιάσει το καλύτερο δυνατό πρόσωπο που μπορεί και να μας κάνει ξανά όλους του Παναθηναϊκούς χαρούμενους και υπερήφανους".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags