Facebook Pixel Όλη η αλήθεια για την ...τρελή πώληση Γιαννιώτα!
| 2016-09-08 12:30:00

Όλη η αλήθεια για την ...τρελή πώληση Γιαννιώτα!

Όλη η αλήθεια για την ...τρελή πώληση Γιαννιώτα!

Ποια ομάδα μπορεί να κάνει τη χρυσή πρόταση για να πάρει τον Έλληνα άσο από τους πρωταθλητές; Είναι πιθανό να γίνει το μεγάλο deal; Το κατά και το υπέρ τής υπόθεσης!

Ο Γιάννης Γιαννιώτας διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Έχει κάνει σούπερ ξεκίνημα με τον ΑΠΟΕΛ στα ευρωπαϊκά προκριματικά, ενώ ήταν πολύ καλός και στα τελευταία παιχνίδια της Εθνικής ομάδας. Ειδικά στο φιλικό με την Ολλανδία, ο Έλληνας άσος έβγαλε μάτια, πετυχαίνοντας, μάλιστα, το νικητήριο γκολ στη μεγάλη επικράτηση της "γαλανόλευκης". 

Είναι λογικό επομένως να γίνεται μεγάλος ντόρος γύρω από το όνομά του. Μιλάμε, άλλωστε, για έναν παίκτη που δεν υπολογίζεται από τον Ολυμπιακό και ήδη υπάρχουν πολλοί μνηστήρες που τον γλυκοκοιτάζουν. Πρώτος απ' όλους, φυσικά, είναι ο ΑΠΟΕΛ, στον οποίο ο παίκτης θα αγωνιστεί φέτος για δεύτερη σερί φορά ως δανεικός.

Η κυπριακή ομάδα θα ήθελε να αποκτήσει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή από τους Ερυθρόλευκους και, μάλιστα, όπως κυκλοφόρησε σε ελληνικά δημοσιεύματα, ετοιμάζεται να καταθέσει μια άκρως δελεαστική πρόταση για να τον αγοράσει.

Ποια είναι, όμως, τα δεδομένα τής συγκεκριμένης υπόθεσης; Μπορεί όντως ο ΑΠΟΕΛ να κάνει το μεγάλο "μπαμ" με τον Γιάννη Γιαννιώτα; Ο SportDog απευθύνθηκε στον Κύπριο δημοσιογράφο, Ανδρέα Ψάλτη, από το www.kerkida.net, o οποίος παρακολουθεί στενά το ρεπορτάζ τού ΑΠΟΕΛ και απάντησε στα παραπάνω ερωτήματα.

Όπως τόνισε, είναι δύσκολο για τον ΑΠΟΕΛ να καταφέρει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τού Ολυμπιακού για τον διεθνή άσο, καθώς πρόσφατα η κυπριακή ομάδα έχει ρίξει πολύ το μπάτζετ της, ωστόσο δεν απέκλεισε τίποτα, μιας και υπάρχουν εξαιρετικές σχέσεις ανάμεσα στους προέδρους των δύο ομάδων.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Από πέρυσι όταν ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο, ο Γιάννης Γιαννιώτας έδεσε με το ΑΠΟΕΛ. Κατάφερε μεσούσις της σεζόν να γίνει εκ των πρωταγωνιστών σε κάθε παιχνίδι, αγαπήθηκε από τον απαιτητικό κόσμο της ομάδας και στο τέλος επέστρεψε με βλέψεις στον Ολυμπιακό έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Μεγαλόνησο.

Όταν Σίλβα και Βίκτορ τον έθεσαν εκτός πλάνων το ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να τον επανεντάξει στο ρόστερ του με την μορφή δανεισμού και πάλι. Τα πολλά λεφτά που ζητούσε ο Ολυμπιακούς δεν επέτρεψαν στους πρωταθλητές Κύπρου να τον αποκτήσουν με κανονική μεταγραφή ενώ και ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν ήθελε ο ποδοσφαιριστής να καταλήξει σε μια ανταγωνιστική ομάδα.

Όλα αυτά λοιπόν, συνέδεσαν και το όνειρο των φίλων του ΑΠΟΕΛ να τον δουν και πάλι με τα γαλαζοκίτρινα έγινε πραγματικότητα. Ο Γιαννιώυας ανακοινώνεται εκ νέου δανεικός (αυτή τη φορά για έναν χρόνο) και όπως αναμενόταν δεν χρειάζεται λεπτό προσαρμογής καθώς δεν πέρασαν πολλοί μήνες από τότε που έπαιξε τελευταία φορά στην Κύπρο ενώ παράλληλα έχει ακολουθήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο εξωτερικό.

Η απορία που ευλόγως γεννιέται ωστόσο, είναι αν το ΑΠΟΕΛ θα προσπαθήσει τον Μάιο να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή από τον Ολυμπιακό. Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες τους οποίος θα παραθέσουμε πιο κάτω.

Αρχικά κανείς δεν μπορεί θεωρήσει δεδομένο τι θα γίνει τον Μάιο. Επίσης, η επίτευξη των στόχων του ΑΠΟΕΛ που δεν είναι άλλοι αρχικά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μετέπειτα της εισόδου στους ομίλους του Champions League είναι ένα άλλο ζήτημα. Από την άλλη η απόδοση του παίκτη, η επιθυμία του, αλλά και το γεγονός ότι σίγουρα δεν θα θέλει να παίζει μπάλα για ακόμα μια χρονιά δανεικός είναι κάτι άλλο.

Όσον αφορά το οικονομικό, δεν μπορούμε να μιλήσουμε με νούμερα ωστόσο το ΑΠΟΕΛ δύσκολα θα κάνει την υπέρβαση για τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Το λέμε αυτό γιατί ήδη από φέτος το μπάτζετ της ομάδας μειώθηκε αισθητά. Οι απαιτήσεις επομένως του Ολυμπιακού είναι κάτι που θα παίξει καθοριστικό ρόλο, όπως καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η καλή σχέση που διατηρούν οι πρόεδροι των δύο ομάδων.

Αντρέας Ψάλτης, www.kerkida.net
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags