Facebook Pixel ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πρόταση Ζέκα στη διοίκηση μετά τον Ολυμπιακό: "Αυτόν τον προπονητή να πάρουμε"
| 2016-11-11 10:45:00

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πρόταση Ζέκα στη διοίκηση μετά τον Ολυμπιακό: "Αυτόν τον προπονητή να πάρουμε"

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πρόταση Ζέκα στη διοίκηση μετά τον Ολυμπιακό: "Αυτόν τον προπονητή να πάρουμε"

Αμέσως μετά την ήττα στο Φάληρο κι όταν όλοι πίστευαν πως ο Στραματσόνι είναι τελειωμένος, ο Πορτογάλος "έδειξε" το διάδοχο του Ιταλού! Δεν πάει το μυαλό σας!

Είναι από τις ιστορίες που δεν μπορείς να τις πιστέψεις, που αρνείσαι να αποδεχτείς ότι έχουν δόση αλήθειας. Κι όμως, η συγκεκριμένη έχει!

Για το φλερτ (έστω και ...πλατωνικό) του Παναθηναϊκού με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, ο λόγος.

Μπορεί να διαψεύστηκε κατηγορηματικά και από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές ότι τέθηκε ή θα τεθεί θέμα συνεργασίας τους, όμως ακούγεται πάρα πολύ έντονα πως έγινε η επαφή και ότι το …προξενιό το έκανε τρίτο πρόσωπο!

Ανθρωπος, αθλητής για την ακρίβεια, που πίεσε (πιέζει ακόμα, λένε κάποιοι) τις καταστάσεις για να πέσουν γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα σε ομάδα και προπονητή, να καλυφθεί το όποιο χάσμα και να πραγματοποιηθεί τελικά αυτή η μάλλον αναπάντεχη συμφωνία.

Ο λόγος γίνεται για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα! Ο Πορτογάλος ήταν εκείνος που τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και τον πανικό που ξέσπασε στο εσωτερικό της ομάδας του, φαίνεται πως μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για την ποιότητα και την αξία του Μάρκο Σίλβα και για την ευκαιρία που έχουν τώρα οι Πράσινοι να πάρουν έναν εγνωσμένης αξίας προπονητή, ο οποίος συγκυριακά βρίσκεται χωρίς δουλειά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει κάποιο πρόβλημα με τον Στραματσόνι, όμως η παρουσία των οπαδών του Τριφυλλιού στο Κορωπί ταρακούνησε πολλούς και για κάποιες ώρες είχε μάλλον παγιωθεί η άποψη ότι ο Ιταλός είναι «τελειωμένος» και ότι δεν μπορεί να συνεχίσει η ομάδα μαζί του.

Τότε λοιπόν και πάνω στην έξαρση των γεγονότων, ρωτήθηκε να πει τη γνώμη του ως αρχηγός και από τους πιο «παλιούς» του Πράσινου ρόστερ και ο Ζέκα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αν είναι να μη συνεχίσει ο Στραματσόνι τότε ο ιδανικός αντικαταστάτης του θα ήταν ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και ότι ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πείσει τον 39χρονο Πορτογάλο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ως γνωστόν, οι Ζέκα-Σίλβα έχουν τον ίδιο μάνατζερ, τον Κάρλος Γκονσάλβες. Ωστόσο, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο διάσημος ατζέντης είχε «συμβουλεύσει» τον Ζέκα να εκφραστεί θετικά για τον Σίλβα αν ερωτηθεί σχετικά. Αντίθετα, αυτό που προκύπτει είναι ότι ο Γκονσάλβες όταν διακριτικά ρωτήθηκε για το αν θα μπορούσε να φέρει εις πέρας ένα τέτοιο deal, δεν φάνηκε ούτε να ενθουσιάζεται, αλλά ούτε και να είναι πολύ «ζεστός» για να το πράξει.

Γιατί γνωρίζει πολύ καλά τον Μάρκο Σίλβα και τις προτεραιότητές του, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν περιλαμβάνουν μια επιστροφή στην Ελλάδα, πόσω μάλλον μια μετωπική σύγκρουση με τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εξάλλου, ο Σίλβα με την απροσδόκητη παραίτησή του νωρίς το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό, έδειξε ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που του αρέσει να παίρνει ρίσκα και να βάζει τα χέρια του στη φωτιά για να βγάλει τα... κάστανα.

Συνεπώς, δεν θα μπορούσε να είναι στη νοοτροπία και την επαγγελματική φιλοσοφία του τον να αναλάβει μεσούσης της περιόδου μια ομάδα, που βρίσκεται σε πολύ βαθιά κρίση και δεν έχει λάβει καν συγκεκριμένες αποφάσεις ώστε να βγει από αυτήν…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags