Facebook Pixel Παρέμβαση Παπα-ΠΑΟΚ για Ίβιτς , Τζαβέλλα και… Παναθηναϊκό - «Γι’ αυτό δεν πήγα με Ατρόμητο»!
| 2016-11-30 19:38:00

Παρέμβαση Παπα-ΠΑΟΚ για Ίβιτς , Τζαβέλλα και… Παναθηναϊκό - «Γι’ αυτό δεν πήγα με Ατρόμητο»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Παρέμβαση Παπα-ΠΑΟΚ για Ίβιτς , Τζαβέλλα και… Παναθηναϊκό - «Γι’ αυτό δεν πήγα με Ατρόμητο»!

Ο παπά-ΠΑΟΚ, μιλάει στο SportDog για το τί φταίει στον “Δικέφαλο”. «Πυροδοτήθηκαν τα πράγματα, περισσότερο κακό έκαναν παρά καλό», τόνισε για τις καταγγελίες Ίβιτς.

Όποτε γκελάρει ο ΠΑΟΚ πάντα η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη δυναμιτίζεται σε τεράστιο βαθμό. Το ίδιο συνέβη και μετά την ήττα των “ασπρόμαυρων” από τον Ατρόμητο, ιδιαίτερα μετά τις βόμβες που έριξε ο Βλάνταν Ίβιτς στη συνέντευξη Τύπου. Οι μέρες που περνάει ο “Δικέφαλος” του Βορρά είναι κρίσιμες και πάνω απ' όλα χρειάζεται ηρεμία και ενότητα.

Αυτό παραδέχτηκε μιλώντας στον SportDog ο γνωστότερος πλέον κληρικός στην Ελλάδα. Ο πατήρ Χρήστος Μήτσιος που όλοι στην Τούμπα αποκαλούν παπά ΠΑΟΚ μίλησε στον σκύλο για όσα συμβαίνουν στην ομάδα που υποστηρίζει, από την οποία λείπει, όπως τονίζει, το οικογενειακό στοιχείο. Δεν ήθελε να σχολιάσει όσα είπε ο Σέρβος τεχνικός, αλλά μία ατάκα του για τις καταγγελίες περί στημένων ήταν αρκετή. Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία, ότι ο Σαββίδης θα βρει, τί φταίει στον σύλλογο. Και αν το βρει ο ΠΑΟΚ θα γίνει υπερομάδα. Διαβάστε τί μας είπε:

Πήγατε γήπεδο με τον Ατρόμητο;

«Όχι. Το περίμενα το αποτέλεσμα».


Γιατί υπάρχει πάντα τέτοιο κλίμα στη Θεσσαλονίκη μετά από ένα στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ;

«Το λέω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πρέπει να ψάξουμε την ιστορία, ο ΠΑΟΚ να γίνει οικογένεια. Δεν είναι ακόμα. Δεν ξέρω γιατί. Όταν μία ομάδα δεν είναι οικογένεια δημιουργούνται οικογένεια. Αν θυμηθούμε ακόμα και τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως τη Ρεάλ Μαδρίτης με Μουρίνιο. Ανακατώθηκαν και έχασαν τα πάντα και ας είχε υπερ... σούπερ παιχταράδες μέσα. Δεν είναι πάντα το ταλέντο και οι παίκτες. Θέλει ενότητα, δουλεια, ψυχολογία. Θέλει να ειναι οικογένεια. Φαντάζομαι θα το ακουμπήσουμε κάποτε αυτό».


Δεν είναι οικογένεια μέσα στην ομάδα ή και οπαδικά; Γιατί εδώ στην Αθήνα λέμε, ότι όσο καλός και να είναι ο ΠΑΟΚ, πάντα θα τον χαλούν οι οπαδοί του...

«Δεν θα πω ποιος. Πρέπει να καθίσουμε κάτω να το βρούμε, παίκτες, οπαδοί, παράγοντες. Όταν υπάρχουν αποτυχίες φταίμε όλοι. Όλοι όμως. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Δεν φταίει ένας. Καλό θα ήταν να έφταιγε ένας. Αν τον βρεις τον απομονώνεις. Δείτε και μεγάλες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα. Φέτος λέμε, κάτι δεν πάει καλά».


Ο ΠΑΟΚ όμως κάθε χρόνο δεν πάει καλά. Ξεκινά με προσδοκίες, κατά τη διάρκεια τα χαλά και πάντα κάτι φταίει...

«Πιστεύω, ότι ο μεγαλομέτοχος που είναι ένας παράγοντας σημαντικός, έχει μία δυναμική μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα αυτές τις εποχές, θα βρει κάποια στιγμή τι φταίει. Οφείλει να το βρει. Αν το βρει πάντως νομίζω, ότι θα γίνει υπερομάδα ο ΠΑΟΚ. Αν δεν, τότε θα ψαχνόμαστε ακόμα όλοι».


Οι καταγγελίες του Ίβιτς πώς σας φάνηκαν;

«Τις έκανε; Αναλαμβάνει και την ευθύνη. Εγώ δεν μπαίνω σε αυτό το κομμάτι. Άμα ήξερα, προσωπικά, ότι υπάρχουν στημένοι παίκτες, θα το φώναζα και εγώ. Πρέπει να ξέρεις όμως. Όποιος μπαίνει από εμάς τους απλούς οπαδούς στη διαδικασία να μιλήσει για τέτοια, μάλλον κακό κάνει παρά καλό».


Θα συμβουλεύατε τους παίκτες, τουλάχιστον τους Έλληνες, να πηγαίνουν Εκκλησία για να προσευχηθούν και να κάνουν αυτοκριτική;

«Όσοι έχουν αυτή την παράμετρο της πίστεως στη ζωή τους, νομίζω, ότι το κάνουν. Δεν είναι θέμα αν βάζουμε ή όχι τον Θεό. Μέσα σε αυτές τις ομάδες υπάρχουν πολλές διαφορετικές αντιλήψεις περί πίστεως. Εγώ τους αγαπώ όλους. Θυμάμαι κάποτε υπήρχαν Μπακαγιόκο και Μουσλίμοβιτς, οι οποίοι έρχονταν και συζητούσαμε, αν και ήταν άλλης πίστης. Δεν ήταν Χριστιανοί».


Το ματς με τον Παναθηναϊκό πώς το βλέπετε; Θα κάνει δυναμική επιστροφή ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο;

«Εξαρτάται πόσο πολύ σεισμό έκανε αυτή η ιστορία. Δεν είναι κακό που έκανε σεισμό. Μπορεί μετά τον σεισμό να έρθει η ηρεμία. Αν έχουμε ειλικρίνεια όλοι στις προθέσεις και στις σκέψεις μας, κάποια στιγμή θα βγει το καλό. Εκτός και αν δεν είμαστε ειλικρινείς. Θέλω να ηρεμήσουν σε βάθος τους τα πράγματα.

Πρόβλεψη πάντως δεν θα κάνω. Έκανα κάποια στιγμή έξω από το γήπεδο και δεν θέλω, γιατί μπορεί να βγει. Όλα όμως είναι ανοικτά. Και στον Παναθηναϊκό υπάρχει η ίδια κατάσταση μπορεί και χειρότερη. Γιατί ο Παναθηναϊκός έχει μία κατάσταση διαρκείας. Απλά εκεί, δεν πυροδοτήθηκαν τα πράγματα. Εδώ ο κοουτς έκρινε, ότι έπρεπε να πυροδοτηθούν. 12 ματς χωρίς νικη στην Ευρώπη είναι πάρα πολύ. Και μιλάμε για μία ομάδα απο την οποία έχουν περάσει Ρότσα, Ζάετς, Σαραβάκος και άλλοι πολλοί».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags