Μόνο πίκρα δεν φέρνει στον ΠΑΣ η ήττα από τον Ολυμπιακό. Οι Γιαννιώτες έχουν κέρδη από το παιχνίδι με τους “ερυθρόλευκους”, όπως επισημαίνει ο Θανάσης Μυριούνης. Ο ρεπόρτερ της ομάδας των Ιωαννίνων στο Passports.gr μίλησε στον Sportdog για όσα συνέβησαν στους Ζωσιμάδες, τις φωνές για τη διαιτησία, την αποβολή του Λίλα αλλά και τα αγωνιστικά οφέλη της ομάδας του Πετράκη. Διαβάστε όσα μας είπε:

Θανάσης πως είδαν στα Γιάννενα το ματς και το αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό;

«Το ματς αυτό είναι πάντα μία πρόκληση για τον ΠΑΣ. Παραδοσιακά ο ΠΑΣ δεν φοβάται τον Ολυμπιακό εδώ στα Γιάννενα. Η προϊστορία άλλωστε είναι μοιρασμένη. O Πετρακης προτίμησε τον Μαμπουλού αντί του Κόντε στην κορυφή της επίθεσης, για να χτυπήσει στην κόντρα, λόγω των αργών στόπερ του Ολυμπιακού, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του Κονγκολέζου. Ήταν μεγάλη ευκαιρία που έχασε στην αρχή του ματς κάτι που επισήμανε και ο Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου. Ήταν μία ευκαιρία για τον ΠΑΣ να πάρει αποτέλεσμα. Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός. Όταν μένει όμως με 10 ο ΠΑΣ είναι λογικό ο Ολυμπιακός να παίρνει κατοχή. Ο Καρντόσο εμένα δεν μου γέμισε το μάτι».

Ποιο χαρακτηρίζουν στον ΠΑΣ ως σημείο κλειδί στο παιχνίδι;

«Καθοριστικό σημείο για τον ΠΑΣ θεωρούν την αποβολή του Λίλα. Υποστηρίζουν, ότι ήταν άδικη η πρώτη κίτρινη, όχι η δεύτερη. Δόθηκε στο 38' ανάποδο φάουλ υπέρ του Μιλοβόγεβιτς. Γενικά η άποψη εδώ στον ΠΑΣ είναι, ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, αν έπαιζαν 11 εναντίον 11. Παρ' όλα αυτά και με 10 που έπαιζε στο δεύτερο ημίχρονο δεν έπαιξε ψαρωμένα. Είχε μεν την κατοχή ο Ολυμπιακός, αλλά δεν κόμπλαρε η ομάδα. Έπαιξε το κλασικό παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Είχε ευκαιρίες ο ΠΑΣ για να κάνει το γκολ, αλλά υπολειπόταν σε καλά τελειώματα. Αν έμπαινε η ευκαιρία του Κόντε θα μπορούσε τώρα να ήταν διαφορετικό το σκορ».

Παράπονα για τη διαιτησία υπήρχαν; Γιατί δόθηκαν και κάποια οφσάιντ που δεν ήταν...

«Ο ΠΑΣ δεν συνηθίζει να μιλά για τη διαιτησία και ο Πετράκης δεν ανέφερε κάτι. Οι περισσότερες φωνές επικεντρώθηκαν στην πρώτη κίτρινη του Λίλα και στο κραυγαλέο οφσάιντ που έκοψε την ομάδα ο πρώτος βοηθός, Δημητριάδης στο πρώτο ημίχρονο».

Ο Ζάιρο είχε κάποιο πρόβλημα; Γιατί γλιστρούσε συνεχώς στο παιχνίδι...

«Ο Ζάιρο ζήτησε να αλλαχτούν τα παπούτσια, γιατί γλίστραγε. Τώρα γιατί δεν αλλάχτηκαν, θα σας γελάσω».

Υπάρχουν τουλάχιστον κάποια κέρδη για τον “Άγιαξ” της Ηπείρου μετά την ήττα;

«Είναι σημαντική η παρουσία των πιτσιρικάδων στο ματς. Έδειξαν πως δεν ψαρώνουν σε τέτοια παιχνίδια και δείχνουν την ποιότητά τους. Παίκτες όπως ο Κούτρης και ο Γαρουφαλιάς για παράδειγμα».