Facebook Pixel «Ετσι έζησα τον Τζεντίλε - Ηγέτης με την μπάλα όταν καίει - Ιδού η σούπερ πεντάδα του ΠΑΟ με τον Ιταλό»
| 2016-12-14 12:45:00

«Ετσι έζησα τον Τζεντίλε - Ηγέτης με την μπάλα όταν καίει - Ιδού η σούπερ πεντάδα του ΠΑΟ με τον Ιταλό»

του Γιώργου Κτενά
«Ετσι έζησα τον Τζεντίλε - Ηγέτης με την μπάλα όταν καίει - Ιδού η σούπερ πεντάδα του ΠΑΟ με τον Ιταλό»

Ο Γιώργος Τσιάρας, ο οποίος έχει συνυπάρξει με το μεγάλο "πράσινο" στόχο στην Αρμάνι, μιλά για τις ικανότητες του νεαρού άσου και τον χαρακτήρα του που του έκανε εντύπωση!

Ως έναν ηγετικό χαρακτήρα, που δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και στους αγώνες θέλει την μπάλα στα χέρια του για να τελειώσει τις φάσεις, χαρακτήρισε τον Αλεσάντρο Τζεντίλε σε συνέντευξή του στον SportDog ο Γιώργος Τσιάρας.

Ο Έλληνας άσος, που έχει συνυπάρξει με τον Τζεντίλε στην Αρμάνι Μιλάνο, αναφέρθηκε ακόμα στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του (ποστάρει τον αντίπαλο και μπορεί να δημιουργήσει σε ανοιχτό γήπεδο), ενώ αναφέρθηκε στην ιδανική πεντάδα τού Παναθηναϊκού με πρωταγωνιστή τον Ιταλό.

Τέλος, μίλησε με εξαιρετικά λόγια για τον Τσάβι Πασκουάλ και το πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Τζεντίλε στην ομάδα.

Το όνομα του Τζεντίλε "παίζει" στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, ποια είναι η άποψή σας για το συγκεκριμένο θέμα;

"Η προσθήκη ενός τέτοιου ονομάτος και ενός τέτοιου παίκτη, μπορεί να αποδειχτεί πολύ σημαντική για μία ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Όλα αυτά που ακούγονται για τον χαρακτήρα του εγώ δεν τα είδα. Είναι ηγετικός, δουλεύει πολύ, θέλει να παίρνει αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι. Μόνο καλό μπορεί να κάνει πιθανή μεταγραφή του".

Ποια είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του;

"Έχει ηγετικό χαρακτήρα και αυτό προσδίσει στην ομάδα του. Είναι ένας δυνατός γκαρντ, που μπορεί να ποστάρει τον αντίπαλο και μπορεί να δημιουργήσει σε ανοιχτό γήπεδο. Είναι παίκτης που μου έκανε εντύπωση ο χαρακτήρας του, ότι θέλει τις μπάλες και προσπαθεί να τελειώνει τις φάσεις. Γενικά δουλεύει σκληρά".

Ταιριάζει με το υπόλοιπο υλικό που έχει τώρα ο Παναθηναϊκός;

"Ο Παναθηναϊκός έχει έναν από τους πιο έμπειρους προπονητές στην Ευρώπη και από τους πιο σοβαρούς σε θέματα τακτικής. Αν αποφασίσουν να τον εντάξουν στο υλικό τους, ο κόουτς Πασκουάλ σίγουρα κάτι θα βλέπει παραπάνω. Σαν κίνηση, αν τελικά γίνει πραγματικότητα, δεν είναι μόνο για εφέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια".

Σε ποια πεντάδα του Παναθηναϊκού θα ταίριαζε καλύτερα;

"Μία πεντάδα που θα μπορούσε να υπάρξει με επιτυχία, θα ήταν με τον Τζέιμς στα γκαρντ, Φελντέιν, Τζεντίλε, Φώτση και Σίγκλεντον ή Μπουρούση. Αυτή θα ήταν μία πεντάδα πολύ υψηλού επιπέδου. Αλλά σε όλους τους σχηματισμούς, σε όλες τις πεντάδες χωράνε τέτοιοι παίκτες. Ο κόουτς ξέρει καλύτερα".

Ο τραυματισμός πώς πηγαίνει;

"Είμαι καλά, σήμερα μπαίνω στις προπονήσεις. Κάνουμε μία δυνατή προσπάθεια στον Απόλλωνα Πάτρας, έχουμε τώρα ένα δύσκολο ματς με τον Άρη και θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags