Facebook Pixel Σήριαλ Καρίμ: Ποιος 'άρπαξε' 100.000, το τηλέφωνο του Ίβιτς και η τρελή ατάκα του Ιρανού σε Ουζουνίδη!
| 2017-01-13 00:15:00

Σήριαλ Καρίμ: Ποιος 'άρπαξε' 100.000, το τηλέφωνο του Ίβιτς και η τρελή ατάκα του Ιρανού σε Ουζουνίδη!

Σήριαλ Καρίμ: Ποιος 'άρπαξε' 100.000, το τηλέφωνο του Ίβιτς και η τρελή ατάκα του Ιρανού σε Ουζουνίδη!

Τα ...πάντα όλα για το πώς ο Ιρανός παικταράς κατέληξε τελικά στον Ολυμπιακό! Πού ήθελε αρχικά να πάει; Ποιος έπαιξε πονηρό παιχνίδι; Πώς βγήκε ο ΠΑΟΚ από τη μέση; Μόνο στο SportDog!

Με τον Ολυμπιακό νικητή ολοκληρώθηκε το μεγάλο σήριαλ της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη, καθώς οι Πειραιώτες απέκτησαν τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, έναν παίκτη που αποτέλεσε στόχο και των υπόλοιπων μεγάλων ομάδων. Ήταν μία υπόθεση, πάντως, αρκετά ...περίεργη, με πολλές συζητήσεις και πολλές ανατροπές.

Αυτό που δεν έχει γραφτεί μέχρι στιγμής, είναι ο ρόλος του μάνατζερ του Ιρανού άσου, ο οποίος όχι μόνο είχε λόγο για τη μεταγραφή, αλλά είχε και ένα ποσοστό 25% από τη ρήτρα του στον Πανιώνιο, δηλαδή, 100.000 ευρώ! Προφανώς, λοιπόν, και πίεζε ώστε να φύγει ο παίκτης τώρα και όχι ως ελεύθερος το καλοκαίρι, αφού σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να χάσει τόσα χρήματα.

Μάλιστα, επειδή ήξερε ότι ο Ιρανός προτιμούσε να πάει στον Παναθηναϊκό, έπαιξε ένα έξυπνο παιχνίδι, ζητώντας τον ουρανό με τα' άστρα από τους Πράσινους για να κερδίσει χρόνο, ενώ με την ΑΕΚ δεν υπήρξε κάτι προχωρημένο, καθώς οι Κιτρινόμαυροι αποχώρησαν από τη διεκδίκηση νωρίς. 

Στον Ολυμπιακό από την άλλη, από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να του εξασφαλίσουν χρόνο συμμετοχής, το πράγμα ήταν παγωμένο εξ αρχής πόσο μάλλον όταν άκουσαν να τους ζητάει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής και λεφτά που ξεπερνούσαν τα 750 χιλιάρικα.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, την περασμένη εβδομάδα υπήρχε όντως προφορική συμφωνία με τον Καρίμ, ο οποίος είχε μιλήσει στο τηλέφωνο και με τον Ιβιτς και με τον Μίχελ, λαμβάνοντας απόλυτες εγγυήσεις πως θα έπαιζε βασικός. Ωστόσο, και πάλι δεν πείθονταν και γι' αυτό το σκεφτόταν, ενώ παράλληλα (από την Τετάρτη) ο Νίκος Λυμπερόπουλος ενημέρωνε συνεργαζόμενους μάνατζερ ότι στο Τριφύλλι "ψάχνουμε για φορ".

Ωστόσο, ο Ανσαριφάρντ, παρά τη συμφωνία με τον Δικέφαλο, δεν είχε ακόμα αποφασίσει. Κάτι δεν του …κόλλαγε και μάλλον το "ψηστήρι" του Ουζουνίδη, τον υποχρέωνε να περιμένει, αφού όντως ήθελε Παναθηναϊκό. Ωστόσο, στο σημείο αυτό έκανε την …γκέλα ο μάνατζέρ του και ζήτησε, παράλληλα με τον Καρίμ, να πάρουν και τον Μασούντ δίνοντάς του 500.000 το χρόνο!

Αν, λοιπόν, τα υπολογίσει κανείς, μαζί με τα 100.000 από τη ρήτρα και αν υποθέσουμε πως θα έπαιρνε το 10% των συμβολαίων των δυο παικτών (νόμιμη προμήθεια) θα ήταν άλλα 220 χιλιάρικα από τον Ανσαριφάρντ για συμβόλαιο 3,5 χρόνων και 100 χιλιάρικα από τον Μασούντ για συμβόλαιο 2,5 χρόνων. Δεν τα λες και λίγα...

Με αυτά τα …κόλπα, όμως, εκνεύρισε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δε δέχθηκε να παίξει αυτό το παιχνίδι και έδωσε deadline στην πλευρά του Ιρανού να απαντήσει μέχρι τη Δευτέρα!

Εκεί, λοιπόν, φαίνεται να κλείνει μια καλή πόρτα για τον Iρανό. Πόρτα που τουλάχιστον θα τον βοηθούσε ν' ανεβάσει την τιμή, καθώς πέραν ενός scouting της Βασιλείας, προοπτική εξωτερικού δεν υπήρχε. Όπως δεν υπήρχε πλέον και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος καθυστερούσε και δεν φαίνονταν φως στο τούνελ. Έτσι, λοιπόν, και με δεδομένο ότι δε γινόταν να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι (θα έχανε ο μάνατζερ το ποσοστό της ρήτρα!), αποφάσισαν να …επιστρέψουν στον Ολυμπιακό!

Μάλιστα, όχι μόνο γύρισαν στους Πειραιώτες, αλλά το έκαναν και με τα λεφτά που είχε πει ο παίκτης στον Ουζουνίδη πως θα έρχονταν στον Παναθηναϊκό ("για σένα παίζω και με μισό εκατομμύριο λιγότερα απ' ότι μου δίνουν οι άλλοι!"). Έτσι, λοιπόν, ενημέρωσαν τον Πανιώνιο πως συζητάνε με τον Ολυμπιακό και χθες πήγαν στα γραφεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπου υπήρξε και η οριστική συμφωνία.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν είναι σίγουρο ότι έχει λάβει εγγυήσεις πως θα φύγει κάποιος από τους δύο επιθετικούς μέσα στο Γενάρη, ωστόσο εάν δε συμβεί τώρα, θα συμβεί το καλοκαίρι και ο Ολυμπιακός θα είναι …διπλά κερδισμένος. Παίρνει τώρα έναν παίκτη που (μαζί με το ποσό της αγοράς του) θα κοστίσει 850-900 χιλιάρικα, δηλαδή λιγότερα από το συμβόλαιο του Ιντέγε (για τον οποίο δόθηκανκαι χρήματα) και τα μισά του συμβολαίου του Καρντόσο! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags