Facebook Pixel 'Ποιος περίμενε ότι θα 'πεφτε ο Μπουρούσης και θα...' - 'Έχω χρόνια να δω αυτό που συνέβη με τον Τζεντίλε'!
| 2017-01-25 15:25:00

'Ποιος περίμενε ότι θα 'πεφτε ο Μπουρούσης και θα...' - 'Έχω χρόνια να δω αυτό που συνέβη με τον Τζεντίλε'!

του Γιώργου Κτενά
'Ποιος περίμενε ότι θα 'πεφτε ο Μπουρούσης και θα...' - 'Έχω χρόνια να δω αυτό που συνέβη με τον Τζεντίλε'!

Έξω από τα δόντια τα λέει στο SportDog ο κορυφαίος «πράσινος» ρεπόρτερ, Άρης Λαούδης, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα. «Μηδέν ο Καλάθης, μέσα ο Παππάς».

Την άποψη ότι ο Γιάννης Μπουρούσης παίζει σαν πλέι μέικερ, από τη στιγμή που η διαχείριση που του κάνει ο Πασκουάλ τού έχει ανεβάσει την ψυχολογία, εξέφρασε μέσω του SportDog ο Άρης Λαούδης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος σχολίασε ακόμα τη φάση που ο Έλληνας άσος έκανε βουτιά για μία μπάλα και όλο το ΟΑΚΑ τον αποθέωσε, αλλά και το γεγονός ότι αυτό το διάστημα ο Νικ Καλάθης είναι εκτός ρυθμού.

Αναφέρθηκε στην παρουσία τού Νίκου Παππά στο ροτέισον, στην καλύτερη πνευματική διαχείριση που χρειάζεται ο Τζεντίλε, αλλά και στα δύο παιχνίδια με Ερυθρό Αστέρα και Ολυμπιακό που ακολουθούν.

Άρη, πώς είδες το χθεσινό παιχνίδι τού Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα;

"Τη μεγάλη διαφορά την έκανε ο Μπουρούσης χθες, που έχοντας πάρει αυτοπεποίθηση από τον τρόπο με τον οποίο τον διαχειρίζεται ο Πασκουάλ, μοιάζει με τον Μπουρούση τής Μπασκόνια τής περσινής περιόδου. Δεν εκτελεί μόνο, είναι δημιουργικός, λειτουργεί ως πλέι μέικερ και αυτή ήταν η βασική διαφορά τού Παναθηναϊκού στο χθεσινό παιχνίδι".

Κομβικής σημασίας η παρουσία του Μπουρούση, αναμφίβολα.

"Ο Μπουρούσης είναι κρίσμος παίκτης για να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός καταστάσεις 5 εναντίον 5. Από τη στιγμή που ο Μπουρούσης είναι καλά, ο Παναθηναϊκός έχει πλεονέκτημα απέναντι σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, που έχουν ίδιου τύπου ψηλούς. Φαίνεται ότι έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση το τελευταίο διάστημα, ίσως επειδή τον διαχειρίζεται καλύτερα ο Πασκουάλ. Τον έκανε να βγάλει φρεσκάδα, ενέργεια, αυτοπεποίθηση. Ποιος να το φανταζόταν πριν από 2-3 χρόνια ότι ο Μπουρούσης θα έκανε βουτιά στο ΟΑΚΑ για να πιάσει μία μπάλα και θα τον αποθέωνε όλο το γήπεδο".

Την κούραση του Καλάθη πώς τη σχολιάζεις;

"Ο Καλάθης του 2017 μέχρι στιγμής, δεν έχει σχέση με τον Καλάθη που είδαμε τους 3-4 μήνες το 2016. Στο πρώτο τρίμηνο έκανε πολλά, ακόμα και εκείνα που δεν περίμενε κανείς: Ήταν πρώτος στα ριμπάουντ σε πολλά ματς. Τώρα έχει φτάσει στο άλλο άκρο, στο μηδέν ας πούμε. Το έχει αντιληφθεί ο Πασκουάλ και χθες τον χρησιμοποίησε μόλις 15 λεπτά για να πάρει ανάσες. Βοήθησε και η παρουσία του Παππά σε αυτό. Αλλά ο Καλάθης είναι ο Καλάθης, κάποια στιγμή θα βρει ξανά τον ρυθμό του".

Το σχόλιό σου για την επιστροφή του Παππά;

"Όλη η ιστορία με τον Παππά έγινε από το παιχνίδι με την Πάτρα, όταν μπήκε και έδωσε λύσεις. Ο Πασκουάλ έπρεπε να τον συμπεριλάβει στο ροτέισον, γιατί δεν είναι εύκολο να έρχεται από το πουθένα στο 30ο λεπτό και να σου καθαρίζει το ματς. Από τη στιγμή που συνέβη αυτό, θα επέστρεφε στο ροτέισον. Καλύτερα να υπάρχει για 5 λεπτά στο ροτέισον ο Παππάς, παρά να κάθεται 40 λεπτά στον πάγκο".

Πώς βλέπεις τον Τζεντίλε;

"Το βασικό του πρόβλημα είναι η πνευματική διαχείριση και όχι η απραξία που είχε για έναν - δύο μήνες. Μοιάζει πως όταν αποφασίζει να σουτάρει, το σκέφτεται περισσότερο από ό,τι πρέπει. Σε σημείο που η μηχανική του σουτ, ο τρόπος που σουτάρει δηλαδή, επηρεάζεται. Έχω χρόνια να δω κάτι παρόμοιο σε τόσο υψηλό επίπεδο. Είναι θέμα του ίδιου να καταλάβει ότι δεν χάνεται ο κόσμος με ένα άστοχο σουτ. Ο Πασκουάλ τον διαχειρίστηκε άψογα χθες, όταν έχασε το τρίποντο, που δεν τον πέταξε έξω για να μην τον τελειώσει. Τον απέσυρε αργότερα, όταν έχασε τις βολές".

Το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα πώς το περιμένεις;

"Όποιος έχει πάει στο Βελιγράδι, αντιλαμβάνεται ότι αυτό είναι παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Πολύ δύσκολο για τον Παναθηναϊκό, ειδικά για έναν Παναθηναϊκό που ακόμα και τώρα δεν έχει πείσει ότι μπαίνει με τον ρόλο του φαβορί στο παρκέ. Ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, μαζί με την ομάδα - έκπληξη που είναι η Ζαλγκίρις. Η νίκη που έκανε χθες ήταν απίστευτη και προφανώς δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία αυτής της νίκης να πάει χαμένη. Για τον Παναθηναϊκό πλην του βαθμολογικού ενδιαφέροντος, είναι ένα ισχυρό τεστ για το πώς διαχειρίζεται καταστάσεις".

Μετά το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

"Σε αυτά τα ματς πάντα έχει προβάδισμα ο γηπεδούχος. Το ίδιο πίστευα και στο παιχνίδι Κυπέλλου, αν και τελικά κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Είναι διαφορετικών συνθηκών παιχνίδι, σε σχέση με το πώς θα μιλούσα για αυτό πριν από έναν μήνα. Η νίκη του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, αλλάζει την ψυχολογία του ματς. Αλλάζει στο κατά πόσο ο Παναθηναϊκός πιστεύει ότι έχει το πάνω χέρι σε τέτοια παιχνίδια. Και λόγω της έδρας, ο γηπεδούχος είναι το φαβορί, αλλά μπορεί τελικά αυτό να μη λέει και τίποτα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags