Facebook Pixel "Εκεί είναι καλύτερος από τον Μπλάνκο" - "Αραούχο θέλουμε με τον Ολυμπιακό" - Ηλίθιο αν η ΑΕΚ δεν..."!
| 2017-02-02 17:15:00

"Εκεί είναι καλύτερος από τον Μπλάνκο" - "Αραούχο θέλουμε με τον Ολυμπιακό" - Ηλίθιο αν η ΑΕΚ δεν..."!

του Γιώργου Κτενά
"Εκεί είναι καλύτερος από τον Μπλάνκο" - "Αραούχο θέλουμε με τον Ολυμπιακό" - Ηλίθιο αν η ΑΕΚ δεν..."!

Ο ρεπόρτερ της Ένωσης, Γιώργος Τσακίρης, αναλύει την πρώτη του Αργεντινού και το 9-0 του Mανόλο Χιμένεθ. Ποιος "κιτρινόμαυρος" ξένος άσος έπρεπε ...χθες να έχει ανανεώσει;

"Είναι παίκτης που είναι διαφορετικός απ΄ αυτούς που έχει η ΑΕΚ στην επίθεση. Είχε δύο κολώνες, τον Αλμέιδα και τον Πέκχαρτ και είναι σημαντική αλλαγή ότι βρήκε παίκτη που μπορεί να προσθέσει στην επιθετική γραμμή διαφορετικά στοιχεία", ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου, Γιώργου Τσακίρη, στον SportDog, για το ντεμπούτο του Αραούχο και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τα στοιχεία που μπορεί να δώσει στην επιθετική γραμμή της Ένωσης:

"Η συμμετοχή του στην επιθετική ανάπτυξη, καθώς παίζει πιο εύκολα το one touch game. Ο βαρύς φορ πρέπει να κατεβάσει την μπάλα, να την κρατήσει, να την σπάσει κ.λπ. Ο Αραούχο έδειξε ότι μπορεί να παίξει με τη μία επαφή και να κάνει κίνηση στον χώρο, δημιουργώντας παράλληλα χώρους και για τους υπόλοιπους. Όταν δίνεις με τη μία τη μπάλα και φεύγεις, τραβάς μαζί σου παίκτες. Οπότε αν είσαι ο Μπακασέτας, έρχονται ελεύθερα σουτ και, ταυτόχρονα, αν είσαι ακραίος θα πατήσεις πιο εύκολα στην περιοχή. Ο Αραούχο είναι ταμάμ για την ΑΕΚ, άσχετα από το όνομα και τη χώρα προέλευσής του. Η ΑΕΚ ήθελε έναν Μπλάνκο".

Όντως θύμισε τον Μπλάνκο στο παιχνίδι του. Θεωρείς ότι μπορεί να γίνει ο "νέος Μπλάνκο" για την ΑΕΚ;

"Θυμίζω ότι η ΑΕΚ απέκτησε τον Μπλάνκο ως πρώτο σκόρερ από τη Β΄ Αργεντινής. Ο Αραούχο ήρθε ως πρώτος σκόρερ από τη Β΄ Ισπανίας. Με πολλά γκολ στο βιογραφικό και οι δύο. Παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά και τόσα γκολ, πιάνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Φαίνεται να έχει καλύτερη πρώτη επαφή από τον Μπλάνκο, αν και ο Ίσμαελ έβαζε γκολ με το κεφάλι, με το πόδι, με το καλάμι, με κάθε τρόπο. Νομίζω ότι τεχνικά είναι καλύτερος ο Αραούχο".

Μπορεί η ΑΕΚ να τον αξιοποιήσει με το ρόστερ που διαθέτει;

"Ο Αραούχο βγαίνει εκτός περιοχής και τραβάει τα στόπερ μαζί του, τραβάει τα μπακ κ.λπ. Είναι διαφορετικός τύπος επιθετικού από του Πέκχαρτ και Αλμέιδα και δεν χρειάζεται να τον ταΐσει η ομάδα. Μπορεί να πάρει και μόνος του την μπάλα. Πολύ σημαντικό στοιχείο του, που χρειάζεται σε ματς όπως εκείνα εναντίον του Ολυμπιακού, είναι το πρέσινγκ ψηλά. Τρέχει τα αντίπαλα σέντερ μπακ, τα ξεθεώνει. Ειδικά τα σέντερ μπακ στην Ελλάδα που είναι κυρίως άτεχνα. Έτσι, αναγκάζεις τον αντίπαλο να παίξει με μεγάλες μπαλιές και αφενός του χαλάς το παιχνίδι, αφετέρου δίνεις έτοιμες μπαλιές σε Γιόχανσον και Σιμόες".

Τι περιμένεις μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ;

"Περιμένω να βλέπουμε μια κανονική ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ έχει 9-0 στα γκολ, με νίκες και μόνο ένα Χ στην Ξάνθη. Θα βλέπουμε μόνο καλύτερη ΑΕΚ στο εξής, κανονική ΑΕΚ. Θα πρέπει να σταθεροποιήσουμε και την 11άδα μας, αν και τώρα δεν είναι εύκολο με διαδοχικά παιχνίδια από Κυριακή σε Τετάρτη. Αν είναι υιγής ο Βάργκας και καλά ο Μπακασέτας και ο Μάνταλος, θα δούμε την ΑΕΚ όπως αξίζει να παίζει.

Ο Αραούχο είναι σούπερ μεταγραφή, αν εξελιχθεί έτσι όπως τον είδαμε χθες. Δεν είμαι ο Νοστράδαμος για να ξέρω τι θα γίνει. Καλή μεταγραφή θα είναι επίσης ο Βάργκας τον οποίο πρέπει να ανανεώσει η ΑΕΚ. Αν συνεχίσει όπως είναι στα τελευταία ματς, θα είναι ηλίθιο από την πλευρά της ΑΕΚ να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο. Είναι καλός παίκτης, ταπεινός, καλό παιδί και δεν γκρινιάζει στα αποδυτήρια. Δεν δημιουργεί προβλήματα και είναι... ποιότητα".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags