Facebook Pixel Ποιον άσο τού Παναθηναϊκού πήγε ν' "αρπάξει" ο Ολυμπιακός και η "κλοπή" Έλληνα από τον ΠΑΟΚ!
| 2017-02-07 11:15:00

Ποιον άσο τού Παναθηναϊκού πήγε ν' "αρπάξει" ο Ολυμπιακός και η "κλοπή" Έλληνα από τον ΠΑΟΚ!

Ποιον άσο τού Παναθηναϊκού πήγε ν' "αρπάξει" ο Ολυμπιακός και η "κλοπή" Έλληνα από τον ΠΑΟΚ!

Οι Ερυθρόλευκοι σαρώνουν τα πάντα στην ελληνική αγορά και κάπως έτσι πήγαν να αποκτήσουν έναν νεαρό παίκτη του "τριφυλλιού"! Ποιον, όμως, πήραν στη θέση του;

Στις μέρες μας οι καλοί Έλληνες παίκτες δυστυχώς σπανίζουν και δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει γίνεται πραγματική μάχη μεταξύ των μεγάλων ομάδων.

Ειδικά ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που δίνει το μεγαλύτερο βάρος σε αυτόν τον τομέα και είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις Ελλήνων με προοπτικές που έχει αφήσει χωρίς να ασχοληθεί.

Μάλιστα, οι Ερυθρόλευκοι είχαν φτάσει στο πρόσφατο παρελθόν στην "αρπαγή" ενός τέτοιου παίκτη από τον Παναθηναϊκό, σε μία υπόθεση που δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ο λόγος για τον Χρήστο Δώνη, ο οποίος αυτή τη στιγμή παίζει ως δανεικός από το Τριφύλλι στον Ηρακλή, ωστόσο τη σεζόν 2014-15 βρισκόταν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και έπαιρνε αρκετές ευκαιρίες από τον Γιάννη Αναστασίου.

Το θέμα ήταν τότε πως το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι του 2015 και οι συζητήσεις για ανανέωση δεν προχωρούσαν. Ο παίκτης ζητούσε αρκετά και οι Πράσινοι επιθυμούσαν να κλείσουν τη συμφωνία με τους δικούς τους όρους.

Έτσι, οι διαπραγματεύσεις κρατούσαν πολύ, ο Δώνης βγήκε από τα πλάνα του Αναστασίου και οι φήμες ήθελαν αυτή την εξέλιξη να μην είναι άσχετη με τις κουβέντες που γίνονταν για το νέο συμβόλαιο.

Σε εκείνο το σημείο, λοιπόν, μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι προσέγγισαν, μέσω δικηγόρου, τον πατέρα του Χρήστου, Γιώργο Δώνη, με τον οποίο διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, αφού έχουν ουσιαστικά τον ίδιο δικηγόρο.

Μάλιστα, εκτός από τον Χρήστο Δώνη, οι Πειραιώτες ζήτησαν και τον πρώτο λόγο για τον αδερφό του, Τάσο Δώνη, όταν θα έφευγε από τη Γιουβέντους (τελικά αυτό συνέβη το επόμενο καλοκαίρι), μιας και επρόκειτο για έναν επίσης ταλαντούχο παίκτη.

Ο Γιώργος Δώνης, λοιπόν, δεν ήταν αρνητικός, αλλά ούτε και αποφασισμένος να "σπρώξει" τη συμφωνία κρατώντας μια ενδιάμεση στάση. Κάπως έτσι το θέμα πάγωσε και από τις δύο πλευρές και δεν προχώρησε ποτέ. Εν τέλει, μια συνάντηση του Έλληνα προπονητή με τον Γιάννη Αλαφούζο και απουσίας άλλης εναλλακτικής για τον πιτσιρικά τη δεδομένη στιγμή, "έστειλε" τον Χρήστο Δώνη στα γραφεία της "πράσινης" ΠΑΕ να ανανεώσει τον Ιανουάριο του 2015.

Πάντως, μπορεί ο Ολυμπιακός να μην κατάφερε να "αρπάξει" τον "πράσινο" άσο, ωστόσο το ερχόμενο καλοκαίρι πέτυχε μία άλλη "κλοπή" στην ίδια θέση, αυτή του αμυντικού χαφ, η οποία προκάλεσε αρκετό ντόρο. Ο λόγος για τον Φάνη Τζανδάρη, τον οποίο προσέγγισε με παρόμοιο τρόπο όταν δεν τα έβρισκε για ανανέωση με τον ΠΑΟΚ και τελικά τον απέκτησε αργότερα ως ελεύθερο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags