Facebook Pixel Mόνο στο SportDog - Γι΄ αυτό "έσπασε" η Συμμαχία – Να τι έγινε και "πλακώθηκαν" άγρια Ιβάν και Τίγρης!
| 2017-03-09 12:15:00

Mόνο στο SportDog - Γι΄ αυτό "έσπασε" η Συμμαχία – Να τι έγινε και "πλακώθηκαν" άγρια Ιβάν και Τίγρης!

Mόνο στο SportDog - Γι΄ αυτό "έσπασε" η Συμμαχία – Να τι έγινε και "πλακώθηκαν" άγρια Ιβάν και Τίγρης!

Πότε προκλήθηκαν για πρώτη φορά οι «ρωγμές» στη σχέση μεταξύ των δύο παραγόντων; Ποιος «τα πήρε», με ποιον και γιατί; O SportDog έχει το ρεπορτάζ με όλες τις απαντήσεις!

Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν κατηγορηματικός μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. "Κάρφωσε" Αλαφούζο και Μελισσανίδη και δήλωσε κατηγορηματικά πως "ο ΠΑΟΚ είναι 90 χρόνια μόνος του και είναι και τώρα μόνος του". Τον Αλαφούζο βέβαια, τον …φωτογράφισε ξεκάθαρα. "Πώς μπορώ εγώ να έχω κοινό με ανθρώπους, που για κάποιες άδειες για την τηλεόραση, μου πετούν λάσπη;", ήταν τα λόγια του με αποδέκτη τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αντίθετα, δεν εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως η φιλία του με τον ισχυρό άντρα της ΑΕΚ δεν βρίσκεται και στα …καλύτερά της. Πότε, όμως, ράγισε για πρώτη φορά το γυαλί μεταξύ Σαββίδη και Μελισσανίδη; O Sportdog σάς φρεσκάρει τη μνήμη…

Όλα ξεκίνησαν έναν χρόνο πριν, στις 3 Μαρτίου 2016, όταν και ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε την αναβολή του ημιτελικού Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ατρόμητου, μία ημέρα μετά τον επεισοδιακό ημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, που δεν έμελλε να ολοκληρωθεί ποτέ λόγω επεισοδίων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την ίδια ημέρα, η ΠΑΕ ΑΕΚ ανέφερε μέσα σε όλα πως "αποδέχεται την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, αν και δεν έχουμε την παραμικρή ευθύνη για τη διακοπή της εφετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου και φυσικά θιγόμαστε άμεσα με τη στέρηση της διεκδίκησης ενός τίτλου, που τόσο πολύ ήθελαν οι οπαδοί μας.

Για μία ακόμα φορά η υπεύθυνη στάση μας απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβάλλει τη θυσία του συμφέροντος της ομάδας μας υπέρ της μεγάλης προσπάθειας για την εξυγίανσή του και την απαλλαγή του από τους ανθρώπους που σήμερα διαφεντεύουν τις τύχες του και το οδηγούν στην πλήρη απαξίωση και στον αφανισμό
".

Μία ημέρα αργότερα, στις 4 Μαρτίου 2016, συναντήθηκαν οι Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιάννης Αλαφούζος και Λούμπος Μίχελ στα γραφεία του πρώτου στον Πειραιά, με τον Ιβάν Σαββίδη να συμμετέχει στη συζήτηση μέσω Skype. Μέσα σε όλα, έπεσε στο τραπέζι η σκέψη για αποχώρηση των τριών ομάδων από την Σούπερ Λίγκα, όμως ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο μία τέτοια κίνηση θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα.

"Εμείς ως ΑΕΚ πάθαμε τη μεγαλύτερη ζημιά από τη διακοπή του κυπέλλου. Αλλά να ξέρετε, πως δεν βάζουμε τη δική μας ζημιά πάνω από τη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση, με κάθε κόστος", είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μελισσανίδης, θέση που ικανοποίησε απόλυτα τον Ιβάν Σαββίδη.

Στη συνεδρίαση όμως της Σούπερ Λίγκας στις 8 Μαρτίου 2016, ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξέφρασε την επιθυμία του να διεξαχθεί κανονικά το Κύπελλο, δηλαδή να πραγματοποιηθούν σε πρώτη φάση τα δύο παιχνίδια μεταξύ ΑΕΚ και Ατρόμητου, την ίδια στιγμή που ήταν ήδη γνωστό πως ο ΠΑΟΚ δεν επρόκειτο να κατέβει στον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Όπως ήταν φυσικό, ο Ιβάν Σαββίδης από την πλευρά του εξέφρασε την ακριβώς αντίθετη άποψη από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και μεταξύ τους επήλθε η πρώτη ...ρήξη.

Το πώς εξελίχθηκε η ιστορία, είναι γνωστό. Ο ΠΑΟΚ δεν κατέβηκε στον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, η ΑΕΚ απέκλεισε τον Ατρόμητο και πήρε τελικά το Κύπελλο κερδίζοντας στον τελικό τους Ερυθρόλευκους.

"Έτσι έπρεπε να το κάνουμε. Ο ΠΑΟΚ θυσιάστηκε και έχασε τρεις βαθμούς όταν δε συνέχισε το παιχνίδι στο Κύπελλο και λυπάμαι που οι συνεργάτες και συναγωνιστές μας, δε μας στήριξαν ενώ μας έλεγαν ότι θα προχωρήσουμε μαζί. Αλλά όταν είπαμε ότι δε θα πάμε στο δεύτερο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Τότε ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνος του. Τότε κατάλαβα ότι την ιστορία δε μπορείς να την ξαναγράψεις. Ο ΠΑΟΚ είναι 90 χρόνια μόνος του και είναι και τώρα μόνος του.

Οι συναγωνιστές δε συμπεριφέρονται έτσι. Αν στην θέση του ΠΑΟΚ ήταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα τη στήριζα ακόμη και αν στην οικογένεια του ΠΑΟΚ με κατηγορούσαν. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Είμαι ευτυχής ακόμη και αν χάσουμε την ευκαιρία του πρωταθλήματος. Δε θα λυπηθώ ότι είναι για αυτούς τους τρεις βαθμούς
", δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης αμέσως μετά την προχθεσινή νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-0, ενώ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, είπε τις προάλλες, μιλώντας στο "Αθλητικό Metropolis 95,5":

"Ο κ. Σαββίδης έχει προσωπική σχέση με τον κ. Μελισσανίδη και το έχουν εκφράσει και οι δύο. Το παράπονο του κ. Σαββίδη είναι από πέρσι, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν η μοναδική ομάδα που είχε κόστος. Από πέρσι μέχρι φέτος υπάρχει μεγάλη διαφορά, όχι όμως ακόμη τελειότητα. Είμαστε στην αρχή της διαδρομής και έχουμε μια κατεύθυνση της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου που είναι σε καλό δρόμο".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags