Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει τις τελευταίες ώρες στους φορείς που εμπλέκονται γύρω από το θέμα τού νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, στο Γουδί. Γιατί μπορεί από νωρίς το πρωί τής Πέμπτης να υπάρχει φρενίτιδα γύρω από το συγκεκριμένο σχέδιο, ως μέρος ενός ευρύτερου πρότζεκτ που αφορά την ανάπλαση μεγάλου μέρους της Αθήνας, αλλά φαίνεται ότι η αλήθεια αυτή την ώρα βρίσκεται μακριά.

Μέχρι τον τρόπο χρηματοδότησης του νέου γηπέδου έχουν προλάβει να αποκαλύψουν κάποιοι, αλλά τα δεδομένα που προέκυψαν μετά από ρεπορτάζ που έκανε ο SportDog είναι τόσο συγκεκριμένα, που θα πρέπει τουλάχιστον να καθιστούν συγκρατημένη την αισιοδοξία.

Από την άποψη ότι πλην της αρνητικής πρώτης αντίδρασης που υπάρχει από την πλευρά τής ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα πρέπει να δούμε τι λέει και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για το συγκεκριμένο θέμα. Διότι, για όποιον δεν το θυμάται, είναι εκείνος που του ανήκει το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας...

Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη είναι θετικοί με την εξέλιξη του σχεδίου, όπως έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής και περιμένουν την επαφή τού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, το απόγευμα της Πέμπτης.

Θέτουν, όμω,ς τρεις συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο:

α) Να υπάρχει φυσική παρουσία τού Ερασιτέχνη στο πάρκο που θα δημιουργηθεί εκεί που βρίσκεται τώρα το γήπεδο (με τη δημιουργία μουσείου για την ιστορία του συλλόγου κ.λπ.)

β) Τα τμήματα του Ερασιτέχνη να στεγαστούν στις νέες εγκαταστάσεις μαζί με το ποδοσφαιρικό γήπεδο και όχι σε ξεχωριστές στην περιοχή του Ελαιώνα

γ) Θα παραχωρήσουν το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για να κατεδαφιστεί και να προχωρήσει η δημιουργία πάρκου, μόνο μετά το πρώτο παιχνίδι της ποδοσφαιρικής ομάδας στο νέο γήπεδο!

Τρεις αυστηροί όροι, συγκεκριμένοι, που ναι μεν από τη μία δείχνουν τη θετική διάθεση για να προχωρήσει το σχέδιο, αλλά από την άλλη πλευρά αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη θέτουν με απόλυτο τρόπο τρεις προϋποθέσεις, για να προχωρήσει το έργο. Σε διαφορετική περίπτωση, με δεδομένο ότι το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, απλώς δεν θα υπάρξουν εξελίξεις.

"Ακόμα να ξεκολλήσει η Αγιά Σοφιά και μιλάμε για τον Παναθηναϊκό;"

Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει και το ρεπορτάζ που βγαίνει από την πλευρά της Περιφέρειας και αφορά το θέμα τής δημιουργίας νέου γηπέδου για το "τριφύλλι". Οι μνήμες από το γήπεδο της ΑΕΚ, άλλωστε, είναι νωπές καθώς το θέμα είναι ακόμα ανοιχτό...

Ποιο είναι η πρώτη αντίδραση που προκύπτει από την Περιφέρεια; Αισιοδοξία για το πρότζεκτ, αλλά και σε αυτή την περίπτωση συγκρατημένη. Το σχέδιο που παρουσιάστηκε σήμερα στον Τύπο είναι μεγαλεπήβολο και προκύπτει το ερώτημα αν αυτό το σχέδιο έχει προτεραιότητα τώρα για την Αττική, άσχετα αν γίνεται κατανοητό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να ρίξει λεφτά στην αγορά.

Άλλωστε τα ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι οι μελέτες για την εξέλιξη του πρότζεκτ υπάρχουν στα γραφεία της Περιφέρειας, είναι μακριά από την πραγματικότητα. Οι μοναδικές μελέτες που όντως είναι στα χέρια τής περιφερειακής αρχής αφορούν τα προσφυγικά της Λεωφόρου (που με πρόσφατο ΦΕΚ πέρασαν στην Περιφέρεια).

Γι' αυτό και στελέχη της Περιφέρειας, με τα οποία επικοινώνησε ο SportDog, φάνηκαν συγκρατημένα αισιόδοξα όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Υπενθυμίζοντας ότι ενώ ακόμα δεν έχει ξεκολλήσει οριστικά το ζήτημα της δημιουργίας του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για τη δημιουργία νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού; Πολύ περισσότερο με τους αυστηρούς όρους που βάζει τόσο το σχέδιο της κυβέρνησης, όσο και η πλευρά του Παναθηναϊκού...