Facebook Pixel Αυτός είναι ο μπαλαδόρος του ΠΑΟ; Ουζουνίδη, τα ξέρεις αυτά; Δείτε τι ανακαλύψαμε για πράσινο άσο και θα πάθετε!
| 2017-03-25 12:30:00

Αυτός είναι ο μπαλαδόρος του ΠΑΟ; Ουζουνίδη, τα ξέρεις αυτά; Δείτε τι ανακαλύψαμε για πράσινο άσο και θα πάθετε!

Αυτός είναι ο μπαλαδόρος του ΠΑΟ; Ουζουνίδη, τα ξέρεις αυτά; Δείτε τι ανακαλύψαμε για πράσινο άσο και θα πάθετε!

Θεωρείται μπαλαδόρος και πολύτιμη μονάδα, ωστόσο οι αριθμοί δεν είναι… με το μέρος του. Δεν πάει το μυαλό σας ποιος «πράσινος» άσος πρέπει να βελτιωθεί και σε ποιον τομέα!

O Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη του εμφάνιση στη σεζόν στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, το τελικό 1-0 αδικεί ξεκάθαρα τους Πράσινους, οι οποίοι είχαν πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Ίσως το μόνο αρνητικό που προέκυψε από αυτή την αναμέτρηση για το Τριφύλλι είναι η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Λούκας Βιγιαφάνιες με αποτέλεσμα να συμπληρώσει τις 7 και να απουσιάσει σε δυο από τα επόμενα τέσσερα ματς της ομάδας.

Είναι, όμως, ο Αργεντινός τόσο μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναϊκό στην πραγματικότητα; Αν προσεγγίσουμε το θέμα ψυχρά στατιστικά, τότε η απάντηση είναι «όχι»!

Ο Βιγιαφάνιες έχει κερδίσει φανέλα βασικού στο Τριφύλλι κυρίως χάρη στη μαχητικότητά του και το γεγονός ότι δεν είναι βεντέτα, αλλά -σε αντίθεση με πολλούς παίκτες που αγωνίζονται στη θέση του- τρέχει, μαρκάρει και προσφέρει πολλά στον αμυντικό τομέα. Δεν παύει, όμως, να είναι και «δεκάρι», με τις επιδόσεις του όσον αφορά την παραγωγή του παιχνιδιού να μην είναι καλές.

Συγκεκριμένα, ο «Βίγια» επωμίζεται το χτίσιμο πάρα πολλών επιθέσεων αφού μετρά συνολικά 222 επιτυχημένες πάσες, πίσω μόνο από τον Ζέκα που έχει 238. Η διαφορά, ωστόσο, είναι ότι ενώ ο αρχηγός έχει μόλις 88 λάθη, ο Βιγιαφάνιες έχει κάνει 198, μακράν τα περισσότερα στην ομάδα.

Αυτό σημαίνει πως σχεδόν στο 1/2 των φορών που παίρνει την μπάλα υποπίπτει σε λάθος, ενώ ο αριθμός του αντιστοιχεί σχεδόν στο 1/6 των συνολικών λαθών του Παναθηναϊκού (1231). Ακόμα και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο 25χρονος άσος είχε 9 λάθη και ποσοστό πασών 50%, καλύτερο μόνο από αυτό του τερματοφύλακα, Οδυσσέα Βλαχοδήμου!

Επίσης, ένα άλλο στοιχείο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση για «δεκάρι» είναι το γεγονός ότι σηκώνει συνεχώς την μπάλα ψηλά έχοντας επιχειρήσει συνολικά 143 γεμίσματα, τη στιγμή που κανένας συμπαίκτης του δεν έχει ξεπεράσει τα 70!

Εν κατακλείδι, σαφώς και δεν ισχυριζόμαστε ότι ο Αργεντινός είναι... άχρηστος. Είναι πολύ σημαντικό το ομαδικό πνεύμα και η αυταπάρνηση που παρουσιάζει, απλά είναι επίσης εμφανές ότι πρέπει να βελτιωθεί πολύ ως δημιουργός για να μπορέσει να κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags