Facebook Pixel Αν σκάσει αυτή η βόμβα, θα "βουλιάξει" το λιμάνι - Τι γίνεται με τον παικταρά; - Τόσα θέλει ο Ολυμπιακός...
| 2017-03-30 20:30:00

Αν σκάσει αυτή η βόμβα, θα "βουλιάξει" το λιμάνι - Τι γίνεται με τον παικταρά; - Τόσα θέλει ο Ολυμπιακός...

Αν σκάσει αυτή η βόμβα, θα "βουλιάξει" το λιμάνι - Τι γίνεται με τον παικταρά; - Τόσα θέλει ο Ολυμπιακός...

Παρά το ενδιαφέρον από μεγάλο σύλλογο του εξωτερικού, όλα δείχνουν ότι οι Ερυθρόλευκοι θα αντισταθούν στις «σειρήνες» και στα εκατομμύρια! Πώς και γιατί; Ο Σκύλος έχει το παρασκήνιο! 

Έχει γίνει "μετρ", πια, Ολυμπιακός να παραχωρεί παίκτες σχεδόν κάθε χρόνο στο εξωτερικό με το αζημιώτο φυσικά. Και μιλάμε για ποδοσφαιριστές που κατάφερε να αναδείξει ο ίδιος. Ενδεικτικά, θυμηθείτε τις περιπτώσεις των Μιραλάς, Μήτρογλου, Μαζουακού και αρκετών άλλων, με πιο πρόσφατη αυτή του Μιλιβόγεβιτς τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι Ερυθρόλευκοι κατέχουν πλέον για τα καλά την "τέχνη" των πωλήσεων και έχουν αποκτήσει καλό όνομα στην ευρωπαϊκή αγορά. Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να υπάρξουν εκ νέου κρούσεις για κάποιους από τους κορυφαίους παίκτες των Πειραιωτών και ήδη έχει γίνει η αρχή με το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μπεσίκτας για τον Κώστα Φορτούνη.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός βρίσκεται όντως στη μεταγραφική λίστα της τουρκικής ομάδας, αλλά το ενδιαφέρον στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο έντονο όσο εμφανίζεται σε αρκετά Μέσα και οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί, αλλά και αγωνιστικοί.

Αρχικά, πρέπει να επισημάνουμε ότι η Μπεσίκτας βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής εξυγίανσης τα τελευταία χρόνια και έτσι δεν ξοδεύει πολλά χρήματα σε μεταγραφές. Μπορεί να διαθέτει ορισμένους αστέρες στο ρόστερ της, ωστόσο αυτές οι κινήσεις έχουν γίνει είτε μέσω δανεισμών (π.χ. Ταλίσκα, Αμπουμπακάρ) είτε μεταγραφών με χαμηλό κόστος (π.χ. ο Κουαρέσμα κόστισε μόλις 1.2 εκατομμύρια).

Ταυτόχρονα, οι Τούρκοι δεν "καίγονται" για τη απόκτηση ενός παίκτη τύπου Φορτούνη. Ακόμα και εάν φύγει ο Οζιακούπ, όπως λέγεται, ο διεθνής Τούρκος είναι περισσότερο "οκτάρι" παρά "δεκάρι", σε αντίθεση με τον παίκτη του Ολυμπιακού.

Συνεπώς, ακόμα κι αν η Μπεσίκτας αποφασίσει να κινηθεί τελικά για τον Φορτούνη, η πρότασή της θα ανέρχεται μάξιμουμ στα 4-5 εκ. ευρώ. Φυσικά, μιλάμε για ένα ποσό που δεν πρόκειται να αποδεχθεί ο Ολυμπιακός, αφού θεωρείται πολύ χαμηλό για τον Έλληνα διεθνή, ακόμα και για τα φετινά μέτρια στάνταρ απόδοσής του.

Άρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο σενάριο είναι ένα από τα πολλά που γράφονται την τελευταία διετία για τον 24χρονο άσο, με μπόλικη δόση υπερβολής. Μόνο, άλλωστε, αν σκάσει μια πρόταση 10+ εκ. ευρώ θα μπορούσε να βάλει τους Πειραιώτες στον πειρασμό... 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags