Παρότι έχει παραδεχτεί την οπαδική προτίμησή του στην ΑΕΚ, είναι από τους πιο αντικειμενικούς σπορτκάστερ στην περιγραφή των αγώνων. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που θεωρούν ότι διαθέτει τις σταθερότερες απόψεις, τις οποίες ακούμε στον ραδιοφωνικό αέρα του ΣΠΟΡ FM και διαβάζουμε στο ομώνυμο σάιτ. Οπότε, ο Κώστας Μιαούλης είναι ένας από τους ιδανικότερους για να σχολιάσουν τις μάχες των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

"Αν πιστέψουμε στις παραδόσεις και στα σημάδια, δηλαδή στο γεγονός ότι αυτή διασταύρωση επαναλαμβανται, μετά από 68 χρόνια, τότε θα πάνε ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στον τελικό", προβλέπει στο SportDog για το τελικό ζευγάρι και εξηγεί τη θέση του. "Ο Παναθηναϊκός θα θέλει να πάρει το αίμα του πίσω, μετά το 3-0 της Τούμπας, ενώ ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεπεράσει τα θέματά του στην Αθήνα", λέει για την αναμέτρηση της Λεωφόρου και συνεχίζει για το έτερο ζευγάρι: "μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ κρίνεται η παραμονή του Χιμένεθ, ο οποίος έχει επιστρέψει περισσότερο συνειδητοποιημένος".

Ο δημοσιογράφος του ΣΠΟΡ FM έφερε στο νου του την τραγική βραδιά του 6-0, χαρακηρίζονάς την ό,τι χειρότερο συνέβη στην ιστορία της Ένωσης.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη μάχη των πλέι οφ, όπου βλέπει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να είναι σε καλύτερη μοίρα. "Παρότι ο Ουζουνίδης σουλούπωσε πολύ την ομάδα, ο Παναθηναϊκός θα τραβήξει το μεγαλύτερο ζόρι, λόγω του μικρότερου ρόστερ, η ΑΕΚ έχει βάθος και ο ΠΑΟΚ αν διαχειριστεί τους παίκτες του καλά, μπορεί να αντέξει", υποστηρίζει και αναλύει τη χειρότερη επίδοση του Ολυμπιακού επί εποχής Μαρινάκη.

Πριν κλείσει τη συζήτηση μαζί μας, εξέφρασε την άποψή του για την παρουσία του Χιμένεθ (στον οποίο έχει ασκήσει αυστηρή κριτική) στον πάγκο της Ένωσης, σε μία συνέντευξη που αξίζει να διαβάσετε.

Πώς βλέπεις τον πρώτο ημιτελικό, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο;

"Περιμένω να βγάλει αντίδραση ο Παναθηναϊκός, μετά το βαρύ σκορ στο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τούμπα. Σίγουρα έπαιξαν ρόλο οι απουσίες, οι οποίες ήταν μέσα στη διαδικασία της τακτικής. Σε τέτοιες καταστάσεις, όταν λείπουν πολλοί παίκτες σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, μπορεί να σου βγει μπούμερανγκ. Δηλαδή να φας πολλά. Γιατί ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να δεχτεί παραπάνω τέρματα.

Έκατσε άσχημα πολύ άσχημα το αποτέλεσμα ενόψει της αναμέτρησης του Κυπέλλου. Από την άλλη, οι ομάδες που παίζουν σε λίγες μέρες συνεχόμενα ματς, οι ακραίες καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αντίθετο αποτέλεσμα. Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός να θέλει τώρα να πάρει το αίμα του πίσω και να πάρει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Είναι τελείως σχετικά όλα αυτά.

"Έχει κόμπλεξ ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα"

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεπεράσει το κόμπλεξ του στην Αθήνα, το οποίο δεν το έδειξε φέτος τόσο πολύ, παρότι έχασε και τα τρία παιχνίδια από τους τρεις μεγάλους. Πρέπει να ξεπεράσει τα θέματα που έχει με τα ματς στην Αθήνα. Νομίζω ότι δεν είναι όπως παλιά. Αλλά ειδικά στο ματς με την ΑΕΚ άφησε πολύ κακή εικόνα. Στα άλλα δύο παιχνίδια, με τον Ολυμπιακό ήταν ο μόνος που το πάλεψε μέχρι το τέλος και με τον Παναθηναϊκό έγινε ένα ματς χωρίς φάσεις, το οποίο κρίθηκε από ένα μακρινό σουτ. Νομίζω ότι αν επηρεαστεί αυτό θα είναι ιδανικό για τον Παναθηναϊκό, στην περίπτωση που ο τελευταίος θέλει να πάρει ένα ευρύ σκορ για να ρεφάρει την τριάρα που δέχτηκε.

Κρατήστε το αυτό σα γενική εκτίμηση. Στην πορεία του χρόνου, παρότι ο Ουζουνίδης σουλούπωσε πολύ την ομάδα, νομίζω ότι αυτός που θα τραβήξει το μεγαλύτερο ζόρι, λόγω του μικρότερου ρόστερ, στο οποίο έχει καταλήξει, μετά το ξεκαθάρισμα του Ιανουαρίου, ο Παναθηναϊκός, ίσως να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από τους άλλους δύο. Δηλαδή, η ΑΕΚ έχει βάθος και ο ΠΑΟΚ αν διαχειριστεί τους παίκτες του καλά, μπορεί να αντέξει στα πλέι οφ. Δηλαδή στην όλη διαδικασία, τώρα στο τέλος που βρισκόμαστε, ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα να το έχει ο Παναθηναϊκός".

Η προϊστορία παίζει ρόλο σε αυτά τα ματς; Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά ήταν την περίοδο 1990-91, όταν πέρασαν οι "πράσινοι" στον τελικό...

"Μιλάμε για διαφορετικές εποχές, αλλά νομίζω, ότι ο ΠΑΟΚ έχει αυτό το θέμα, όποτε κατεβαίνει στην Αθήνα. Με τα χρόνια το απέβαλλε. Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει κάποια αποτελέσματα στην έδρα της ΑΕΚ (σ.σ. πριν υποβιβαστεί το 2012-2013) και στο Καραϊσκάκη είναι η ομάδα που το παλεύει περισσότερο απ' όλους. Τα χτυπάει τα παιχνίδια".

"2-0 ή 2-1 ο Παναθηναϊκός"

Στοιχηματικά πώς θα το έπαιζες το ματς της Λεωφόρου;

"Λογικά θα είναι ένα ματς με δύο ή τρία γκολ. Το βλέπω δηλαδή να λήξει 2-0 ή 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού για να κάνω μία εκτίμηση. Αν παίξω σημεία, θα διάλεγα άσο και σε ποσότητα τερμάτων, δύο με τρία γκολ. Ανάμεσα στα δύο γκολ και στο over θα παιχτεί".

Τον Μπεργκ τον βλέπεις να σκοράρει; Γιατί στα ντέρμπι φέτος, έχει ρέντα...

"Ειδικά με τον ΠΑΟΚ έχει παράδοση. Σίγουρα θα είναι το όπλο του Παναθηναϊκού. Στο σημερινό ματς, ίσως επειδή θα είναι υποψιασμένος ο ΠΑΟΚ, ίσως να βγούνε άλλοι παίκτες. Δηλαδή ο Κλωναρίδης και ο Εμποκού".

Πρόσφατα συνάδελφος, ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, δήλωσε στο SportDog ότι οι Θεσσαλονικείς μπορεί να έχουν προβλήματα με τους επιθετικούς, αλλά έχουν πλουραλισμό στο σκοράρισμα, αφού βρήκαν λύσεις στο γκολ, μέσω άλλων ποδοσφαιριστών. Ποιοι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά, θεωρείς ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο;

"Είναι πάρα πολύ καλό για τον ΠΑΟΚ αυτό. Στη Λεωφόρο θα παίξει και ο Πρίγιοβιτς που είναι ένα όπλο σημαντικό, απλά πρέπει να τροφοδοτηθεί. Για μένα ο ΠΑΟΚ αν είχε εξ αρχής έναν επιθετικό τόσο συνεπής σε αυτό το κομμάτι, όπως ο Πρίγιοβιτς, θα ήταν τώρα μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο Ουάρντα είναι σε καλή φόρμα. Θα πόνταρα όμως στον Ενρίκε, ο οποίος πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά. Έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί σε αυτό το ματς".

"Δεν έχει ξαναγίνει με Μαρινάκη"

Το Ολυμπιακός-ΑΕΚ είναι μία μάχη που συναντάμε συχνότερα στο Κύπελλο. Πώς βλέπεις αυτήν την αναμέτρηση;

"Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που αναμετρώνται οι δύο τους. Έχει γίνει πολλή κουβέντα για τα γύρω-γύρω. Περιμένω πολλά από τον Χιμένεθ. Και ο ίδιος, όπως άφησε να εννοηθεί, στις δηλώσεις του μετά την Κέρκυρα, το φέρνει βαριά (για το 6-0 επί θητείας του), άσχετα τι λέει στους παίκτες του. Ο ίδιος ξέρει ότι ίσως αυτά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό να είναι τα ματς που θα κρίνουν την παραμονή του. Γιατί καταλαβαίνετε ότι ένας αποκλεισμός, απ' αυτόν τον Ολυμπιακό, τον φετινό, θα μπορούσε να θεωρηθεί αποτυχία.

Το έχω γράψει κιόλας ότι είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός, επί εποχής Μαρινάκη, θα τερματίσει κάτω από 70 βαθμούς και κάτω από τους 68 μάλιστα! Δηλαδή, αν πάρει τα δύο τελευταία παιχνίδια, θα πάει στους 67 βαθμούς, που είναι μία επίδοση 18 πόντους πίσω από την περσινή του στο πρωτάθλημα! Πέρσι είχε 85. Στην εποχή Μαρινάκη να πέφτει κάτω από 70 βαθμούς δεν έχει ξαναγίνει. Αυτό δείχνει την αποτυχία, βέβαια, των άλλων τριών που δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα ή να το έχουν πλησιάσει, όπως ο Πανιώνιος που βρέθηκε στο -6.

Εγώ νομίζω ότι στο μυαλό του Χιμένεθ υπάρχει αυτό το ματς εδώ και πολύ καιρό, από τότε που έγινε η κλήρωση. Η δικιά του η στρατηγική θα έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το πώς θα διαχειριστεί ο Χιμένεθ την ΑΕΚ θα είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αυτών των διπλών αναμετρήσεων. Ειδικά στο εκτός έδρας. Αν, δηλαδή, δεχτεί ένα σκορ σαν αυτό του πρωταθλήματος (σ.σ. 3-0) καταλαβαίνετε ότι η ΑΕΚ θα ειναι εκτός από το πρώτο ματς. Με 2-0 ή 3-0 θα είναι πολύ δύσκολο για την Ένωση να το γυρίσει στον επαναληπτικό".

Το 6-0 τότε το είχες περιγράψει εσύ, για τον ΣΠΟΡ FM. Τι θυμάσαι από αυτήν την τραγική νύχτα για την ΑΕΚ σε συνάρτηση με τις δηλώσεις του Χιμένεθ μετά την Κέρκυρα;

"Για τους παίκτες που ανέφερε μετά την Κέρκυρα, νομίζω ότι τα λόγια του ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν έγινε κάτι στη φαντασία του, γιατί υπήρξαν κρούσματα και σε άλλα παιχνίδια".

"Ό,τι πιο άσχημο έχει συμβεί την τελευταία δεκαπενταετία"

Κι ο ίδιος όμως δε διαχειρίστηκε σωστά το ματς...

"Ο Χιμένεθ όπως πολλοί Ισπανοί έχουν μία προσέγγιση του στυλ: ή όλα ή τίποτα. Αυτό στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Ακόμα και το 4-0 είναι διαφορετικό από το 6-0. Αυτό το 6-0 ήταν πολύ βαρύ εκείνην τη μέρα. Ο ίδιος λόγω της κόπωσης που είχε η ΑΕΚ από το ματς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ θα έπρεπε να ήταν περισσότερο υποψιασμένος. Για μένα, αυτό που του χρέωσα περισσότερο εκείνη τη μέρα, ακόμα και από τα τακτικά, ήταν ότι ο Λυμπερόπουλος δεν έπαιξε βασικός. Έτσι όπως εξελίχθηκε, ο ίδιος ο Λύμπε δεν ήθελε να παίξει στο ημίχρονο ως αλλαγή. Δεν ήθελε να στιγματιστεί σε αυτό το ματς, γιατί έμοιαζε ένα παιχνίδι που ήδη είχε χαθεί.

Οι παίκτες προσπάθησαν να βγάλουν κάποια αντίδραση ανάμεσα στο 1-0 και το 2-0, αλλά υπήρχαν κάποια φαλτσοσφυρίγματα. Αλλά η τελική εικόνα δεν σου άφηνε περιθώρια για να πεις κάτι. Ίσως αυτό το παιχνίδι ήταν ό,τι πιο άσχημο έχει συμβεί στην ΑΕΚ την τελευταία δεκαπενταετία. Και το σκορ και όσα έχουν αφήσει να εννοηθεί, οι δημοσιογράφοι και ο Χιμένεθ. Καταλαβαίνουμε τώρα, τις δηλώσεις του, τις πήγε σε πρόσωπα. Μερικούς. βέβαια, τους είχε φέρει και αυτός... Για παράδειγμα στο ματς δεν ήταν πολλοί Αργεντινοί, αφού μέσα ήταν και ο Ματέο (τον είχε πάρει δανεικό η ΑΕΚ από τη Ρεάλ). Ήταν ένα ματς που έχει στίγματα πολλά! Και φυσικά υπήρχαν ερωτηματικά για την απόδοση πολλών παικτών αλλά και το πώς το διαχειρίστηκε ο Χιμένεθ.

Λόγω του λαϊκισμού που έβγαλε στην πρώτη του θητεία μου έγινε πολύ αντιπαθής. Θα πω, όμως, ότι γι' αυτό το ματς έχει ελαφρυντικά. Ο ίδιος όμως έπρεπε να το είχε υποψιαστεί. Θα μου πείτε, βέβαια, είχαν επαναπαυτεί όλοι, μετά την πρόκριση στον τελικό, απέναντι σε ένα αουτσάιντερ όπως ο Ατρόμητος. Αλλά σίγουρα έχει μείνει ένα σημάδι από αυτό το ματς, το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως μία άσχημη σελίδα για την ΑΕΚ".

Αγωνιστικά πώς το βλέπεις το παιχνίδι της Μεγάλης Πέμπτης στο Καραϊσκάκη;

"Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι τόσα απλά τα πράγματα, δεν γύριζεις ένα κουμπί και αρχίζει να αποδίδει η ομάδα καλά. Έχει πολύ δύσκολο έργο ο Λεμονής".

Πώς πιστεύεις, όμως, ότι θα διαχειριστεί ο Έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι;

"Ο Λεμόνης έχει τον λεγόμενο αέρα των ντέρμπι, αφού έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα στο παρελθόν. Έχει κάνει σαρωτικές νίκες και μεγάλα αποτελέσματα, όπως ο τελικός του πρωταθλήματος το 2002 (το 4-3) και το 6-1 για το Κύπελλο. Υπάρχει και το 1-1 της Λεωφόρου. Είναι ματς που έχουν μείνει στην ιστορία ως νίκες του Λεμονή. Νομίζω όμως ότι είναι ένας τελείως διαφορετικός Ολυμπιακός αυτή τη φορά. Μιλάμε για μία ομάδα με αυτήν τη φετινή επίδοση που σας προανέφερα, με πολλούς παίκτες που άργησαν να μπούνε στο κομμάτι της συχνής χρησιμοποίησης μέχρι να ξεμείνει ο Ολυμπιακός από επιλογές. Δηλαδή, μέχρι που έφυγαν ο Ιντέγε και ο Μιλοβόγεβιτς. Από τους παίκτες, που μπήκαν αργότερα, έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Ρομαό. Νομίζω ότι είναι ένας πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής, στον οποίο θα έπρεπε να του δοθεί πίστωση χρόνου, γιατί άργησε να τον βάλει σε ρυθμό αγώνων, ο προηγούμενος προπονητής, ο Μπέντο. Θα τον χρησιμοποιήσει και αυτόν και τον Μάριν στους ημιτελικούς ο Λεμονής. Αλλά δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα. Πάντα το δύσκολο σε μία ομάδα που δεν έχει φέρει τα αποτελέσματα που ήθελε, άσχετα αν κατακτήσει το πρωτάθλημα, είναι να γίνει ανταγωνιστική σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Όχι ότι δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να αποκλείσει την ΑΕΚ, αλλά είναι πολύ δύσκολη και περίεργη η κατάσταση βάσει της εικόνας των ερυθρόλευκων τον τελευταίον καιρό".

"Πρέπει να παίξουν Γαλανόπουλος-Βάργκας"

Ο Χιμένεθ πως πρέπει να διαχειριστεί τον αγώνα;

"Στην ΑΕΚ πρέπει ο Χιμένεθ να κάνει κάτι που δεν περιμένουμε! Ίσως πρέπει να βάλει ποδοσφαιριστή στο κέντρο με χαρακτηριστικά αμυντικά. Να καλύπτει περισσότερα μέτρα δηλαδή. Για μένα είναι πιθανή η χρησιμοποίηση του Γαλανόπουλου. Προτιμώ να παίξει αυτός στο Καραϊσκάκη παρά ο Αϊντάρεβιτς που έτσι και αλλιώς θα λείπει. Σε αυτό το ματς στο Φάληρο η παρουσία του Σουηδού δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτα. Επίσης, ένα πρόσωπο που θεωρώ απαραίτητο για την ΑΕΚ να αγωνιστεί είναι ο Βάργκας. Πλην των αγώνων με τον ΠΑΟΚ, όποτε παίζει ο Βάργκας τα αποτελέσματα της ΑΕΚ στα ντέρμπι είναι πολύ καλά. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξει (αν παίξει) στο Καραϊσκάκη. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το έχει αποδείξει στα ντέρμπι. Η χρησιμοποίηση αυτών των δύο ποδοσφαιρστών (Γαλανόπουλου-Βάργκας) θα είναι οι δύο εκπλήξεις του Χιμένεθ. Από εκεί και πέρα, δεν νομίζω ότι έχουν κάτι να κρύψουν ο ένας από τον άλλον".

Τι πρόβλεψη θα έκανες για το Ολυμπιακός-ΑΕΚ;

"Πιστεύω ότι σίγουρα η ΑΕΚ θα σκοράρει. Νικηφόρο αποτέλεσμα έχει να φέρει από το 1-2 με τον Σκόκο, το 2010. Νομίζω, ότι και χαριστικά η ΑΕΚ κάποια στιγμή πρέπει να εμφανίσει ένα αποτέλεσμα. Αυτήν τη στιγμή, θεωρώ ότι πρέπει να χτυπήσει το ματς, να βάλει τα δύσκολα στον Ολυμπιακό. Με βάση, το τι ομάδα αντιμετωπίζει και ότι πρόπερσι με ρόστερ Β' Εθνικής έφερε ισοπαλία στο Καραϊσκάκη, η Ένωση πρέπει να πάει στη λογική να το πάρει το ματς. Θα έχει τις ευκαιρίες να το κάνει, απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό. Τώρα αν χάσει με 2-1 και πάλι θα είναι μέσα στο παιχνίδι".

"Θα το έπαιζα Χ2, δεν θα χάσει η ΑΕΚ"

Στοιχηματικά πώς θα το έπαιζες;

"Πιστεύω θα σκοράρουν και οι δύο. Goal-Goal δηλαδή. Σε αυτό το ματς, άσχετα με ποια ομάδα υποστηρίζει ο καθένας, θεωρώ, ότι με το Χ2 καλύπτεσαι. Έχω την εντύπωση, ότι η ΑΕΚ δεν θα χάσει αυτό το παιχνίδι".

Επειδή αναφέρθηκες στο ματς των προημιτελικών, τη σεζόν που η ΑΕΚ αγωνιζόταν στη Β' Εθνική, παρατηρείται ότι τώρα μετά από δύο χρόνια, ρεπόρτερ του Ολυμπιακού παραδέχονται ότι η Ένωση αδικήθηκε και έπρεπε να νικήσει στο Καραϊσκάκη... Ποια είναι ή αποψή σου γι' αυτό το ματς;

"Η ΑΕΚ αδικήθηκε περισσότερο στο Καραϊσκάκη παρά στο δεύτερο ματς του ΟΑΚΑ. Ηταν ένα ματς με πολύ λίγες φάσεις. Κανείς δεν ήξερε πως έβαλε το γκολ ο Χάρα. Εγώ δεν μπορώ κατηγορηματικά ότι βρήκε την μπάλα στο στήθος ή στο χέρι. Είναι μία πολύ δύσκολη φάση για τον διαιτητή. Αν δεν το δει εκεί ο βοηθός, τότε είναι πολύ δύσκολο να το δει ο ρέφερι. Νομίζω ότι η ΑΕΚ έπρεπε να είχε παράπονα από τη διαιτησία στο πρώτο ματς σε εκείνο το ζευγάρωμα. Θα δούμε πως θα πάει τώρα. Αν πιστέψουμε στις παραδόσεις και στα σημάδια, δηλαδή στο γεγονός, ότι αυτή διασταύρωση επαναλαμβανται, μετά από 68 χρόνια, τότε θα πάνε ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στον τελικό".

"Η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει με Χιμένεθ"

Είσαι από τους ανθρώπους που έχεις ασκήσει αυστηρή κριτική στον Χιμένεθ, ιδιαίτερα στην πρώτη θητεία του. Το καλοκαίρι θα τον ήθελες στην ΑΕΚ;

"Δείχνει ότι έχει έρθει πιο συνειδητοποιημένος αυτή τη φορά. Γιατί είναι ορισμένα πράγματα που δεν γίνονται ανεκτά από το ελληνικό κοινό, όπως η ήττα με ένα μεγάλο σκορ. Κάποια στιγμή κατάλαβε και εκείνος ότι το να προσεγγίζεις τον κόσμο και να προσπαθήσεις να τον φέρεις με το μέρος σου δεν είναι η ιδανική συνταγή. Πρέπει να αποδεικνύεις ότι αξίζεις μέσα στο γήπεδο, κάθε εβδομάδα.

Εγώ ξέρετε τι νομίζω; Όποιος προπονητής και να ερχόταν τον Γενάρη πρέπει να συνεχίσει και το καλοκαίρι. Αν υπολογίσετε ότι από το 4-0 και μετά, η ΑΕΚ έχει αλλάξει Δέλλα, μετά Πογιέτ, μετά Μανωλά, μετά τον υπηρεσιακό του υπηρεσιακού, τον Παναγιωτάρα, μετά Κετσπάγια, μετά Μοράις και τώρα ο Χιμένεθ. Δηλαδή μιλάμε για 6 προπνητές σε διάστημα 19 μηνών. Είναι πάρα πολύ. Το έχω γράψει κιόλας, πριν το 2-0 με τον Αστέρα Τρίπολης ότι πρέπει να συνεχίσει η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ, ανεξάρτητα τι θα κάνει στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό και στα πλέι οφ. Δεν γίνεται να αλλάζεις συνέχεια προπονητές.

Της ΑΕΚ το προβλημα είναι, ότι δεν μπορεί να βρει μία σταθερά στη φιλοσοφία της. Αν η ΑΕΚ κατάφερε να καθάριζε ευκολοτερα τα ματς με τους μικρούς, κάτι που κάνει τώρα, θα μπορούσε να ήταν πιο πάνω στο πρωτάθλημα, αν όχι να το διεκδικούσε, να ήταν πιο κοντά στην κορυφή. Να είχε λιγότερες απώλειες που ήταν τραγικές φέτος για την ΑΕΚ. Αν κρατήσει η ΑΕΚ την ίδια εικόνα που έχει τελευταία με τον ίδιο προπονητή θα ήταν ιδανικό.

Από τη στιγμή που ο Χιμένεθ έχει δουλέψει με τις νέες προσθήκες του Ιανουαρίου, όπως ο Αϊντάρεβιτς και ο Βράνιες, θα ξέρει καλύτερα τι λείπει από την ομάδα. Γιατί, αν πάλι πάμε το καλοκαίρι σε λογική καινούριου προπονητή που μπορεί να μην έχει καλή άποψη από τους παίκτες, τότε ...φτου κι απ' την αρχή. Πάνω-κάτω, τώρα φαίνεται ένα πράγμα, στο οποίο μπορεί να χτίσει. Η περίπτωση του Αραούχο είναι δυσκολότερη και διαφορετική".