Facebook Pixel Πρωτοφανές ξέσπασμα γνήσιου ΑΕΚτζή κατά του Χιμένεθ – "Τιμωρία ένα χρόνο στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ"!
| 2017-05-14 15:00:00

Πρωτοφανές ξέσπασμα γνήσιου ΑΕΚτζή κατά του Χιμένεθ – "Τιμωρία ένα χρόνο στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πρωτοφανές ξέσπασμα γνήσιου ΑΕΚτζή κατά του Χιμένεθ – "Τιμωρία ένα χρόνο στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ"!

Ισχυρά "καρφιά" από βετεράνο άσο της Ένωσης στον SportDog. Γιατί τα χώνει στον προπονητή της ομάδας του. Τί αποκαλύπτει για τη διαιτησία και την παράγκα...
 

Αιχμηρός ήταν μιλώντας στον SportDog ο Χρήστος Αρδίζογλου. Ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΚ σχολίασε με πολύ καυστική γλώσσα τα όσα είδαμε στον τελικό του Κυπέλλου και επιτέθηκε στον Μανόλο Χιμένεθ για το κοουτσάρισμά του.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην πρεμιέρα των πλέι οφ, υποστήριξε, ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι μεγάλη ομάδα και στο τέλος έκανε μία πρόβλεψη για αυτόν που θα τερματίσει πρώτος. Διαβάστε τί δήλωσε:

Καταρχάς! Πως είδατε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας;

«Το θέμα είναι, ότι είδαμε ένα... καινούριο ποδόσφαιρο. Έπαιζαν αεροπλάνα με ελικόπτερα. Δεν το έχω ξαναδεί. Και κράτησαν και τους δύο προπονητές, για να τους βλέπουν και να τους θαυμάζουν. Κέρδισε η μία ομάδα, όπως κέρδισε και το είδε όλος ο κόσμος. Το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε φτάσει στην παράταση. Θα ήταν κακό να έφτανε όμως στην παράταση. Γιατί θα ήταν κρίμα για τον κόσμο που έβλεπε αυτό το αίσχιστο θέαμα. Έπαιρνε ο ένας τη μπάλα και τη γέμιζε. Έπαιρνε και ο άλλος τη μπάλα και τη γέμιζε. Υποτίθεται, ότι είναι μέσα στις τρεις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και βλέπαμε αυτό το χάλι. Άσχετα με το τί συνέβη εκτός αγωνιστικού χώρου. Παίζεις το παιδί σου να πας εκεί και κινδυνεύεις να μη γυρίσεις ούτε εσύ ούτε το παιδί σου. Αυτά είναι θέματα της Πολιτείας. Πρέπει να πάρει μέτρα και να σταματήσει τους ανθρώπους που βλάπτουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για μένα έπρεπε ήδη να πέσει τιμωρία. Ούτε του ΠΑΟΚ να μην μπορούν να πηγαίνουν γήπεδο, ούτε της ΑΕΚ, για έναν χρόνο. Ένα χρόνο για να βάλουν μυαλό αυτοί που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Στην πρεμιέρα των πλει οφ έχουμε νέο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ! Θα δούμε διαφορετικό παιχνίδι άραγε;

«Τουλάχιστον να δούμε κάτι. Να μην ξαναδούμε αυτό το πράγμα του τελικού. Ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό έπαιξε ωραία στο γήπεδό του, η ΑΕΚ παίζει ωραία μέσα στο ΟΑΚΑ. Αυτό θέλω και εγώ, να δούμε το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζουν μέσα στις έδρες τους οι ομάδες. Κάτι δείχνουν μέσα στα σπίτια τους. Το ποδόσφαιρο κακά τα ψέμματα είναι και θέαμα. Πληρώνεις για να δεις και κάτι. Εγώ δεν θα πλήρωνα να πάω θέατρο, για να δω μία βλακεία. Έτσι και στη μπάλα. Δεν πληρώνεις για να βλέπεις τα χάλια των ομάδων».

Για τη διαιτησια στην Τούμπα τί αίσθηση έχετε; Γιατί στον ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για τον ορισμό Καλογερόπουλου...

«Με τη διαιτησία να δείτε τί γίνεται. Πριν τρία χρόνια παίζαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Παναθηναϊκό. Όλοι έλεγαν στο γήπεδο, ότι ο διαιτητής ήταν Παναθηναϊκός. Και κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό με τον διαιτητή που έλεγαν ότι είναι... πράσινος. Αυτά θα τα δούμε σε ένα-δύο ματς. Δεν θα δείτε κάθε αγωνιστική το ίδιο πράγμα. Και εμείς όταν παίζαμε ποδόσφαιρο ξέραμε, ότι σε ένα-δύο παιχνίδια θα μας αδικούσαν. Δεν γίνεται όμως κάθε Κυριακή. Αν έχεις ομάδα δεν μπορούν να σε αδικούν. Στον τελικό έγιναν 3 φάσεις από κάθε ομάδα. Αν γίνονταν 15 θα μπορούσε να δε αδικήσει ο διαιτητής; Όχι. Και οι διαιτητές κάνουν λάθη. Δεν είναι εύκολο πράγμα να σφυρίξεις. Εμείς τα βλέπουμε σε επανάληψη και τα ξαναβλέπουμε, για να βγάλουμε συμπέρασμα. Αυτοί πρέπει να αποφασίσουν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Υπήρχαν και χρονιές που αν πλήρωνες την παράγκα έπαιρνες πρωτάθλημα. Άλλο αυτό. Αυτό τώρα αλλάζει. Ο κάθε διαιτητής να ξέρετε, επειδή υπήρχε η παράγκα εκείνη την εποχή, όλοι πήγαιναν προς τον Ολυμπιακό. Σπάνια θα πήγαινε κάποιος στην ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ. Ο καθένας κοιτούσε πως θα πάει μπροστά. Πρέπει να αλλάξει όμως η διαιτησία. Γιατί, κακά τα ψέμματα, οι περισσότεροι διαιτητές πάνε εκεί που φυσάει ο άνεμος, για να επιβιώσουν. Πρέπει να βρούνε ένα σύστημα ώστε ο διατητής να μην εξαρτάται από κανέναν. Για να πάει μπροστά το ποδόσφαιρό μας.

Αλλά ποιο ποδόσφαιρό μας; Σε 3 χρόνια δεν θα παίζει κανένα ελληνόπουλο. Άρα δεν έχουμε δικό μας πρωτάθλημα. Είμαστε θυγατρική άλλων. Όταν πήρε η ΑΕΚ το Κύπελλο το '83, ο ΠΑΟΚ είχε ομαδάρα και εμείς παίζαμε με πιτσιρίκια, ελληνόπουλα. Δεν υπήρχαν ξένοι ούτε στον ΠΑΟΚ ούτε στην ΑΕΚ τότε. Εγώ με τον Μαύρο ήμουν σε μεγάλη ηλικία και τον Κόντη. Όλα τα άλλα παιδιά ήταν μέχρι 22 χρονών. Άρα μπορεί να μη μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο...»

Τα λέτε όλα αυτά, την ώρα που στην ΑΕΚ το μείζον θέμα, όσον αφορά τα μεταγραφικά, είναι η παραμονή ενός ξένου, του Αραούχο...

«Είναι δύσκολο ακόμα και να βγάλεις έναν παίκτη. Έπαιξε στον τελικό ένα παιδακι από τις Ακαδημίες (σ.σ. Γαλανόπουλος) και τον έκαναν αλλαγή. Κακά τα ψέμματα στον τελικό ευθύνεται ο προπονητής της ΑΕΚ. Πάει να παίξει και βάζει έναν πιτσιρικά για να αμύνεται η ομαδα του. Δηλαδή παίζεις έναν τελικό, που είναι παιχνίδι μία και έξω και παίζεις άμυνα; Και αφήνεις έξω δύο σέντερ φορ; Τρελά πράγματα... Είναι ιστορία για αγρίους. Και κανείς δεν βγαίνει να του πει “τί κάνεις ρε καραγκιόζη”; Παίζεις τελικό και παίζεις χωρίς κυνηγούς; Δηλαδή το '83 εμείς που έπρεπε να χάσουμε από τον ΠΑΟΚ, έπρεπε να παίξουμε χωρίς κυνηγούς; Χωρίς τον Μαύρο με τον Κόντη; Ποιος θα έβαζε τα γκολ μετά; Ο προπονητής μπορεί να ανέστησε την ομάδα, όταν ήρθε, αλλά στον τελικό, για μένα πήρε μηδέν».

Το Πανιώνιος-Παναθηναϊκός πως το βλέπετε;

«Ο Πανιώνιος τα πήγαινε μία χαρά πριν ολοκληρωθεί η χρονιά και ξαφνικά βρέθηκε στην 5η θέση. Έδειξε ότι έχει μία ομάδα που παρά τα προβλήματά της τερμάτισε πολύ ψηλά. Ο Παναθηναϊκός κάνει μία προσπάθεια μπας και ξαναγίνει μεγάλη ομάδα. Δεν κάνει μόνο αυτός τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Γιατί κακά τα ψέμματα, το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει από καλές ομάδες, οι οποίες θα προσφέρουν στους οπαδούς τους καλή μπάλα. Ειδικά ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός που έπαιξαν μόνο στον δεύτερο γύρο. Ο Πανιώνιος ήταν σταθερός εξ αρχής.

Θα κάνατε μία πρόβλεψη για τα πλέι οφ;

«Ο ΠΑΟΚ πήρε το Κύπελλο και είναι ευχαριστημένος. Έμειναν οι δύο άλλες του ΠΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός που πρέπει να κάνουν κάτι στο μίνι πρωτάθλημα. Πιστεύω, ότι στην πρώτη θέση θα τερματίσει η ομάδα που δεν θα χάσει στο γήπεδό της παιχνίδια. Τα εντός έδρας ματς θα παίξουν καθοριστικό λόγο». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags