Την άποψη ότι ο Μπανανά μπορεί να πάρει φανέλα βασικού στον Παναθηναϊκό, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει στην άκρη τού πάγκου ο Ουζουνίδης που μπορεί να τον αξιοποιήσει καλύτερα, εξέφρασε με δηλώσεις του στον SportDog ο Γιάννης Βλάχος.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά, που γνωρίζει πολύ καλά τον Καμερουνέζο άσο, αναφέρθηκε ακόμα στο φιλολογικό ενδιαφέρον που είχε δείξει ο Ολυμπιακός για την απόκτησή του, αλλά και στον Οσμάν Κουλιμπαλί που τον χαρακτήρισε δεύτερο καλύτερο δεξιό μπακ του πρωταθλήματος.

Τέλος, αναφέρθηκε στον Μαρίνο Ουζουνίδη και στο γεγονός ότι είναι ο ιδανικός άνθρωπος, στην ιδανική στιγμή του, για να κάνει πρωταθλητισμό με τον Παναθηναϊκό.

Στο ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού υπάρχει το όνομα του Γιάγια Μπανανά, κι εσείς γνωρίζετε πολύ καλά την περίπτωσή του. Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια;

"Στον Πλατανιά τον έφερε ο Γιάννης Χριστόπουλος και ήταν μάλιστα αυτός που τον καθιέρωσε. Πρόκειται για έναν πολύ καλό κεντρικό αμυντικό, σύγχρονο, με πολύ καλή σωματοδομή, πολύ δυνατό στον αέρα, αρκετά γρήγορο για το ύψος του. Και η τεχνική του βρίσκεται σε καλό επίπεδο, δεν είναι η καλύτερη δυνατή αλλά από την άλλη πλευρά δεν είναι κακή. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και δουλεύει συνεχώς στην προπόνηση. Έκλεισε ο κύκλος του στον Πλατανιά μετά από 3 χρόνια, ένα διάστημα που πρέπει να έχασε πολύ λίγα παιχνίδια λόγω τραυματισμού ή τιμωρίας. Κάτι που δείχνει ότι ήταν κομβικής σημασίας παίκτης, ο ηγέτης της άμυνας".

Μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Παναθηναϊκού;

"Μπορεί να αποτελέσει βασικό παίκτη του Παναθηναϊκού, όπως το ίδιο συνέβη, άλλωστε, με τον Κουλιμπαλί. Θεωρώ ότι μπορεί να βρει χρόνο και θέση στον Παναθηναϊκό και πολύ περισσότερο έχοντας ως προπονητή τον Ουζουνίδη. Έναν άνθρωπο που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά των παικτών του, όπως έκανε και στον Πανιώνιο, με τον Χατζηισαΐα και τον Ρισβάνη. Με μεγάλη ευκολία μπορεί να προσθέσει στοιχεία και στον Μπανανά, που λείπουν από το παιχνίδι του. Του ταιριάζει ο τρόπος παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, καθώς και ο Πλατανιάς δεν έπαιζε πολύ αμυντικά. Γι' αυτό και θα ταιριάξει στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να κάνει καλό δίδυμο με τον Μολέδο ή και με τον Κουτρουμπή, αφού και στον Πλατανιά δεν είχε πρόβλημα να δημιουργήσει καλό δίδυμο με όποιον αγωνίστηκε στο πλευρό του".

Είχε υπάρξει ενδιαφέρον από άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα για την απόκτησή του;

"Κάποια στιγμή τέθηκε θέμα συζήτησης, ως φιλολογικό ενδιαφέρον και τίποτα περισσότερο, από τον Ολυμπιακό".

Ένας άλλος πρώην ποδοσφαιριστής του Πλατανιά, που γνωρίζετε καλά, είναι ο Κουλιμαπλί. Ποιο είναι το σχόλιό σας για την πορεία του στον Παναθηναϊκό;

"Νομίζω ότι κατά γενική ομολογία ανταποκρίθηκε σε αυτό που περίμεναν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Ήμουν βέβαιος ότι αυτό θα συνέβαινε, γνώριζα τη δυναμική και την ορμή του και βοήθησε το γεγονός ότι γνώριζε το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι μετά τον Μάτος, που έκανε πολύ καλή χρονιά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Κουλιμπαλί ήταν ο δεύτερος καλύτερος μπακ του πρωταθλήματος".

Μπορεί να αξιοποιηθεί σε άλλη θέση, πλην του δεξιού μπακ;

"Μπορεί να παίξει με άνεση ως δεξιός κεντρικός αμυντικός, σε τριάδα. Αμυντικός μέσος που δοκιμάστηκε στον Πλατανιά δεν ήταν κακός, αλλά περισσότερο του ταιριάζει, ως εναλλακτική θέση, εκείνη του τρίτου στόπερ. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τον Μπανανά, καθώς μπορεί και αυτός να παίξει ως τρίτος στόπερ σε τριάδα".

Γνωρίζετε καλά τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Πιστεύετε ότι με αυτόν στην άκρη τού πάγκου μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει πρωταθλητισμό με συνέπεια, την επόμενη αγωνιστική περίοδο;

"Πιστεύω ότι πρέπει στον Παναθηναϊκό να δώσουν βάρος στον Ουζουνίδη. Μπορεί να αναδείξει τους Κουλιμπαλί και Μπανανά ο Μαρίνος, αρκεί να τους έχει από την αρχή μαζί του. Φυσικά και μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό με συνέπεια ο Παναθηναϊκός μαζί του, θεωρώ ότι είναι ο ιδανικός άνθρωπος στην ιδανική στιγμή για τον ίδιο. Είναι ώριμος, έχει κάνει πρωταθλητισμό στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ, που κι εκεί η πίεση είναι μεγάλη. Έχει δουλέψει σε ομάδες δεύτερης ταχύτητας, αλλά όπου κι αν πήγε είχε επιτυχία στους στόχους κάθε ομάδας. Θεωρώ ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πετύχει πράγματα και με τον Παναθηναϊκό".