Facebook Pixel Ατάκα ανατροπής: "Δεν πουλάει Μπεργκ ο ΠΑΟ" - "Γι΄ αυτόν να δώσει λεφτά", "Γιουνές και Γιάννου δε θα..."
| 2017-06-20 15:15:00

Ατάκα ανατροπής: "Δεν πουλάει Μπεργκ ο ΠΑΟ" - "Γι΄ αυτόν να δώσει λεφτά", "Γιουνές και Γιάννου δε θα..."

του Γιώργου Κτενά
Ατάκα ανατροπής: "Δεν πουλάει Μπεργκ ο ΠΑΟ" - "Γι΄ αυτόν να δώσει λεφτά", "Γιουνές και Γιάννου δε θα..."

Τι ισχύει πραγματικά με την περίπτωση του Σουηδού αστέρα και ποιον ξένο άσο πρέπει να πληρώσει οπωσδήποτε το Τριφύλλι; Ο Κώστας Βαϊμάκης έχει τις απαντήσεις στο SportDog.

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός δεν πουλάει τον Μάρκους Μπεργκ εξέφρασε με δηλώσεις του στον SportDog ο Κώστας Βαϊμάκης, καθώς αποτελεί απόφαση του Σουηδού η αποχώρησή του από τους "πράσινους".

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε ακόμα στους Γιουνές και Γιάννου, ως πiθανούς αντικαταστάτες του, στον παίκτη που μπορεί να αγοράσει ο Παναθηναϊκός από τα χρήματα που θα πάρει από τον Μπεργκ, στην πιθανότητα αποχώρησης του Μολέδο, αλλά και στο πόσο σημαντική είναι η παρουσία τού Ουζουνίδη στην άκρη του πάγκου.

"Νομίζω ότι ο Μπεργκ είχε στείλει το μήνυμα εδώ και λίγο καιρό, με δηλώσεις κυρίως σε Μέσα της πατρίδας του. Είχε φανεί ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως παλιά και με την ομάδα και με όσα έχει να αντιμετωπίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη διαιτησία, τον τρόπο που του συμπεριφέρονται κ.λπ.", σχολίασε αρχικά μέσω του SportDog ο γνωστός δημοσιογράφος και συμπληρωσε:

"Σε ό,τι έχει να κάνει με την Αλ Αΐν, αν πληρωθεί η ρήτρα τού Μπεργκ ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει κάτι για να το αλλάξει αυτό. Δεν μπορεί να συναγωνιστεί στα χρήματα που δίνει η Αλ Αΐν, σε έναν παίκτη που φαίνεται ότι δεν θέλει να μείνει, έχει ξενερώσει. Δεν μπορείς να τον κρατήσεις με το ζόρι. Μπορεί να θέλει έναν τελευταίο καλό συμβόλαιο. Προφανώς η αποχώρησή του είναι πλήγμα για την ομάδα και ευρύτερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς δεν βοηθάει στο να έρθουν κι άλλοι τέτοιοι μεγάλοι παίκτες ή σε άλλες παραμέτρους όπως το πώς αντιλαμβανόμαστε το ποδόασφαιρο, οι υποδομές κ.λπ.".

"Τα λεφτά του Μπεργκ στον Εμποκού"

Ο Μπεργκ αποτελούσε σημείο αναφορά για τον Παναθηναϊκό, τι περιμένετε από τους οπαδούς της ομάδας;

"Η αποχώρηση προφανώς θα λειτουργήσει σε βάρος του Παναθηναϊκού, καθώς η ομάδα έχει δύο-τρία σημεία αναφοράς και το κυριότερο ήταν ο Μπεργκ. Προφανώς θα ξενερώσει και θα στεναχωρηθεί ο οπαδός του Παναθηναϊκού. Ακόμα κι αν πάρει έναν καλό ποδοσφαιριστή στη θέση του Μπεργκ, δεν θα έχει το επικοινωνιακό γκελ που έκανε ο Σουηδός. Αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κοντράρει τα χρήματα της Αλ Αΐν, γιατί στην ουσία δεν πουλάει τον Μπεργκ. Αν καταβληθεί η ρήτρα του, δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο Παναθηναϊκός. Δεν τον πουλάει η διοίκηση, ο Μπεργκ αποφάσισε ότι είναι καλύτερο να πάει αλλού. Ο Παναθηναϊκός τού έδωσε ένα συμβόλαιο ύψους 1,1 εκ. ευρώ, που δεν το αντέχει η ομάδα, για να τον έχει ευχαριστημένο και να τον κρατήσει. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; Αν προχωρήσει η μεταγραφή του Μπεργκ, βέβαια, μπορεί να δώσει μέρος των χρημάτων και να πάρει τον Εμποκού. Αυτό θα γλυκάνει τον κόσμο, αλλά θα είναι και μια σημαντική κίνηση για την ομάδα αγωνιστικά. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρεθεί λύση και να παραμείνει ο Εμποκού, είτε με αγορά είτε με συνιδιοκτησία είτε με εκ νέου δανεισμό".

"Γιουνές και Γιάννου δε θα γλυκάνουν τον κόσμο"

Τι θα μπορούσαμε να πούμε για το ζήτημα του αντικαταστάτη του; Το μοναδικό όνομα που έχει ακουστεί μέχρι στιγμής, είναι εκείνο του Γιουνές.

"Η ιστορία με τον Γιουνές είναι ανεξάρτητη από εκείνη του Μπεργκ. Έβαλε αρκετά γκολ, είναι ελεύθερος από την Ξάνθη, θα μπορούσε να βρεθεί στον Παναθηναϊκό και με τον Μπεργκ παρόντα. Είναι παίκτης που ενδιαφέρει, αλλά με τα νέα δεδομένα ο Παναθηναϊκός θα ψαχτεί για δύο επιθετικούς. Θα μπορούσε να είναι ο ένας από τους δύο αυτός ή ο Γιάννου, που είναι μία περίπτωση που έχει επανέλθει στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό και έχει συνεργαστεί ξανά με τον Ουζουνίδη. Όποιον και να πάρει, επικοινωνιακά δεν θα γλυκάνει τους οπαδούς. Αν υπογράψει συμβόλαιο με την Αλ Αΐν ο Μπεργκ, τη στεναχώρια και την πίκρα του κόσμου δεν θα την απαλύνει ούτε ο Γιουνές, ούτε ο Γιάννου, ούτε οποιοσδήποτε σέντερ φορ τέτοιου επιπέδου. Μπορεί στο γήπεδο να αποδειχτούν εξαιρετικές λύσεις, αλλά επικοινωνιακά δεν θα τα καταφέρουν".

"Κρίμα γιατί ήταν το ...χάμερ που έψαχνε"

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να πωληθεί και ο Μολέδο.

"Ο Μολέδο είναι ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί τη μία δεν παίζει για ψυχολογικούς λόγους και θέλει να φύγει την άλλη ζητάει συγνώμη που δεν έπαιξε και υποστηρίζει ότι θέλει να μείνει. Όταν προσφέρονται πολλά χρήματα από μία τουρκική ομάδα ή από ομάδα από τα Εμιράτα, ο Παναθηναϊκός (αλλά και καμιά ελληνική ομάδα) δεν μπορεί να ματσάρει τέτοιες προσφορές. Είναι κρίμα, πάντως, γιατί μετά από χρόνια ο Παναθηναϊκός βρήκε το ...χάμερ που έψαχνε από την πολυμετοχικότητα, σε εποχή ταπεινή και με συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες. Και είναι πολύ καλύτερος από όσους ήρθαν όλα αυτά τα χρόνια, είναι λαχείο. Αλλά ειδικά τώρα, με τα οικονομικά του Παναθηναϊκού, είναι μοραίο να συμβεί κι αυτό. Δεν γίνεται να κοντράρει οικονομικά ομάδες που δίνουν τόσα χρήματα".

Με βάση τα δεδομένα που έχουν προκύψει, πού θεωρείτε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου;

"Αν φύγουν ο Μπεργκ με τον Μολέδο, παίκτες για τους οποίους δεν υπήρχε σχετική κουβέντα λίγο καιρό πριν, ανατρέπεται το σκηνικό. Γιατί υπάρχει η εκκρεμότητα με τους Εμποκού και Κλωναρίδη, που ήταν επίσης δύο 11αδάτοι παίκτες. Αν δεν μείνουν κι αυτοί, μαζί με τους Μπεργκ και Μολέδο φτάνουμε στους 4 βασικούς. Από ένα ρόστερ που όπως φάνηκε είχε 12-13 παίκτες πρώτης γραμμής. Οπότε μιλάμε, περίπου, για τη μισή 11άδα και εκεί η κατάσταση θα γίνει δύσκολη. Οπότε το ποιοι θα έρθουν και το πού χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, βρίσκεται σε συνάρτηση με το ποιοι θα φύγουν. Χρειάζεται παίκτες για το ροτέισον ο Παναθηναϊκός, καθώς με τα πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή από την επόμενη σεζόν, έχουν προστεθεί 10 επιπλέον αγώνες. Άρα χρειάζεται ένα ρόστερ 20-22 ποδοσφαιριστών, που πρέπει να μπορούν βρεθούν στην 11άδα και να παίξουν".

"Ο Ουζουνίδης είναι ο κατάλληλος"

Υπάρχει αισιοδοξία, με τόσες δυσκολίες, για τη σεζόν που έρχεται;

"Αισιοδοξία δεν θα το έλεγα, αλλά κάτι που μάθαμε από τη φετινή σεζόν είναι ότι αν ο προπονητής είναι καλός και μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις, όπως συμβαίνει με τον Ουζουνίδη, τα πράγματα μπορεί να είναι καλύτερα από ό,τι φαίνονται. Δεν είναι θαυματοποιός, αλλά είναι ένας προπονητής που δεν τα παρατάει στις δυσκολίες, δεν χρεώνει παράπονα στη διαιτησία, δεν απαριθμεί τις αναποδιές, αλλά κοιτάζει να αντιμετωπίσει ό,τι του τύχει. Αυτό αποτελεί αχτίδα μέσα στην αναποδιά. Όταν ήταν ο Ουζουνίδης στον Πανιώνιο κατάφερε να παρουσιάσει μια αξιοπρεπή ομάδα, με συγκεκριμένο υλικό, με καθεστώς απαγόρευσης μεταγραφών, αναδεικνύοντας παίκτες από τις ακαδημίες. Έχει μάθει να δουλεύει με αυτόν τον τρόπο και είναι ο πλέον κατάλληλος για να το κάνει αυτό το διάστημα στον Παναθηναϊκό".   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Καυτή" δήλωση από "ερυθρόλευκο": «Μπεργκ αντί του Μποκανί στον Ολυμπιακό»!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags