Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν combo guard που να ξεχωρίζει, αλλά και δύο πολύ καλούς παίκτες για τις θέσεις 4 και 5, εξέφρασε μέσω του sportdog.gr ο Βαγγέλης Ιωάννου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε ακόμα στην περίπτωση του Ματσιούλις που απασχολεί τον Παναθηναϊκό, αλλά και σε εκείνη του Όγκαστ και φυσικά σχολίασε στις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών, τις οποίες "ντύνει" με τη φωνή του, ενώ στάθηκε και στο θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ανδρών.

"Ζούμε πολύ ωραίες στιγμές με την Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών, παρά τα προβλήματα που είχαν όταν ξεκίνησαν την προετοιμασία. Λείπουν σημαντικά γρανάζια από αυτή την ομάδα, ωστόσο ο κόουτς Κεραμιδάς και οι συνεργάτες του έφτιαξαν ωραία χημεία, από τις έμπειρες μέχρι τις νεότερες. Κι αυτό το βλέπουμε να βγαίνει στο παρκέ, καθώς κάθε βράδυ δίνουν το 100% όλες. Από τη Μάλτση στα 39 της, μέχρι τη Χριστινάκη", σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr ο πεπειραμένος δημοσιογράφος.

“Μάλτση και Καλτσίδου θα μπορούσαν να σταθούν στην Α1”

Πολλοί μιλάνε για θηλυκό Σπανούλη, θηλυκό Γκάλη κ.λπ. Θα μπορούσαν κάποια από αυτά τα κορίτσια να έχουν χρόνο συμμετοχής σε ομάδες της Α1;

"Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, θηλυκός Γκάλης ήταν η Άννη Κωνσταντινίδου. Η Μάλτση είναι περισσότερο εξελιγμένη, διαχρονικά θα μπορούσε να είναι ο θηλυκός Φάνης Χριστοδούλου. Αναμφίβολα θα μπορούσαν να παίξουν σε μικρότερες ομάδες της Α1, κάτω από την 8η - 9η θέση. Αυτές που ξεχωρίζουν για τα αθλητικά προσόντα τους, θα μπορούσαν να παίξουν. Αλλά ας μην φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι είναι στο επίπεδο των ανδρών. Μιλάμε για μπάσκετ γυναικών και για μπάσκετ ανδρών, όχι για γυναικείο μπάσκετ ή αντρικό μπάσκετ. Το άθλημα είναι το ίδιο. Αλλά οι δυνατότητες των γυναικών φτάνουν μέχρι ένα σημείο, για παράδειγμα είναι ελάχιστες εκείνες που καρφώνουν με την μπάλα. Μην χάνουμε το μέτρο. Αλλά αθλήτριες όπως η Μάλτση και η Καλτσίδου, θα μπορούσαν να σταθούν".

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει και στη δουλειά του Κώστα Κεραμιδά.

"Είναι παιδί χαμηλών τόνων και πολύ εργατικό. Κάνει ουσιαστική δουλειά, είναι υποτιμημένος αλλά καθόλα άξιος. Βοηθάει το Μαρούσι στις ανόδους, τώρα που δεν έχει μεγάλους προϋπολογισμούς η ομάδα και έχει κάνει τρομερή δουλειά στα προκριματικά και τώρα με την Εθνική ομάδα. Με άριστο διάβασμα των αντιπάλων, με σωστό πλάνο κ.λπ. Θέλω να σημειώσω πως ό,τι πετυχαίνουν είναι δική τους ιστορία, είναι με τη δική τους δουλειά και μόνο. Και ο νοών νοείτω".

“Ο κλήρος στον Μίσσα, έχει μιλήσει με τον πρόεδρο”

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής ομάδας ανδρών, με το όνομα του Κώστα Μίσσα να βρίσκεται στο προσκήνιο.

"Από ό,τι φαίνεται η Ομοσπονδία δεν το έχει ανακοινώσει, αλλά καταλήγει κατά κάποιο τρόπο αναγκαστικά, στη λύση του Μίσσα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων θα προπονήσει και θα κοουτσάρει την Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών. Νομίζω ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει η συζήτηση ανάμεσα στον Μίσσα και τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Ο τελευταίος τού διαμήνυσε ότι εφόσον δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειες και δεν υπάρξει συμφωνία με προπονητή από εκείνους που ήταν ψηλά στη λίστα, ο Μίσσας θα αναλάμβανε την ευθύνη. Ο κλήρος πέφτει σε αυτόν και νομίζω ότι μπορεί να τα καταφέρει, από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια ξέρει τι γίνεται στο εσωτερικό της Εθνικής ομάδας. Γνωρίζει όλα τα παιδιά, παρακολουθεί όλα τα πρωταθλήματα, γνωρίζει την ψυχοσύνθεσή τους και μπορεί να τους προετοιμάσει για την πρόκριση".

Πώς σχολιάζετε τη δυσκολία που υπάρχει για να βρει προπονητή η Εθνική ομάδα;

"Τα προηγούμενα χρόνια κυρίως για τους Έλληνες προπονητές ήταν εκτός από υποχρέωση και μεγάλη τιμή να δουλέψουν και να καθοδηγήσουν την εθνική ομάδα. Τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι αυτό έχει αλλάξει. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Βασιλακόπουλο, ο οποίος εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια για να καταλήξει κατά τα φαινόμενα στη λύση του Κώστα Μίσσα. Και μάλιστα προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστήριξε το απίστευτο ότι η ομάδα ξεκινάει από τους παίκτες και αφού έχουμε παίκτες θα βρούμε και προπονητή. Αν ισχύει αυτή η λογική, ανατρέπονται παγκόσμιες σταθερές του μπάσκετ, διότι αξιωματικά οι ομάδες ξεκινάνε από τον προπονητή. Αν είναι καλός ο προπονητής, δεν μπορείς να πάρεις αποτελέσματα. Κι αν το πετύχεις, θα είναι τυχαίο γεγονός. Μην ξεχάσουμε, λοιπόν, όσα ξέρουμε για τον αθλητισμό και το μπάσκετ, επειδή αρνήθηκαν πολλοί προπονητές τις προτάσεις της Ομοσπονδίας. Η οποία έχει οικονομικό πρόβλημα, δηλαδή δεν μπορούσε να διαθέσει μεγάλο μπάτζετ για να δελεάσει έναν σπουδαίο προπονητή".

“Θέλει combo guard, δεν κάνει τη διαφορά ο Τζάκσον”

Στην επικαιρότητα των συλλόγων, πώς σχολιάζετε τη μεταγραφή του Στέρλνιεκς στον Ολυμπιακό;

"Είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά ο Ολυμπιακός χρειάζεται δύο - τρεις μεγαλύτερες μεταγραφές για να υποστηρίξει το πρότζεκτ Βελιγράδι. Χρειάζεται οπωσδήποτε έναν combo guard που να είναι πρωταγωνιστής, με την έννοια τόσο του δημιουργού όσο και του εκτελεστή. Κι επίσης χρειάζεται σημαντική ενίσχυση στις θέσεις 4 και 5".

Στο ρεπορτάζ υπάρχει και το όνομα του Τζάκσον.

"Είναι μια πολύ καλή περίπτωση, αλλά έχει και άλλες προτάσεις. Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι αφορά παίκτη που θα έρθει και θα κάνει τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν μεγάλο πρωταγωνιστή στην περιφέρεια, συν δύο σημαντικούς παίκτες στη γραμμή των ψηλών. Παίκτες του 1 εκ. ευρώ και όχι απλές προσθήκες".

“Παίζει για 1 εκ. ο Ματσιούλις”

Παίκτης του 1 εκ. ευρώ είναι και ο Ματσιούλις, που απασχολεί τον Παναθηναϊκό;

"Δεν ξέρω αν είναι παίκτης του 1 εκ. ευρώ, αλλά παίζει ως παίκτης του 1 εκ. ευρώ. Έχει μεγάλη καρδιά, είναι value for money που λένε οι Αμερικανοί, αξίζει τα λεφτά του δηλαδή γιατί είναι παίκτης ομάδας. Είναι πρόθυμος να κάνει ρόλους που άλλοι δεν θα ήθελαν. Με αυτή την έννοια είναι πολύτιμο εργαλείο για κάθε προπονητή. Άρα ο Ματσιούλις είναι μία κίνηση ουσιαστική, μπορεί να μην αποτελεί μεταγραφή αεροδρομίου, αλλά είναι ουσιαστικός και αποτελεσματικός παίκτης".

Τέλος, υπάρχει και το όνομα Όγκαστ στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού; Ποια είναι η άποψή σας;

"Με το ελληνικό διαβατήριο στη διάθεσή του από τον Απρίλη, είναι παίκτης με σημαντική προοπτική. Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, δεν είναι έτοιμος για επίπεδο Ευρωλίγκας, αλλά μελλοντικά μπορεί να κάνει σπουδαία καριέρα, αν και εφόσον αξιοποιηθεί σωστά στη θέση του. Δηλαδή σαν 5άρι".