Facebook Pixel Αλβέρτης στο SportDog: Παγκόσμιο στολίδι ο Μήτσος!
| 2016-03-18 15:00:00

Αλβέρτης στο SportDog: Παγκόσμιο στολίδι ο Μήτσος!

του Γιώργου Κτενά
Αλβέρτης στο SportDog: Παγκόσμιο στολίδι ο Μήτσος!

Συγκλονιστική ατάκα ενός θρύλου του Παναθηναϊκού που έχει φύγει για τον θρύλο που θα φύγει! "Το δύσκολο δεν είναι τώρα, το δύσκολο είναι όταν σταματήσουν οι προπονήσεις...".

Όταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκεται ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο άνθρωπος που αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του Παναθηναϊκού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ γενικότερα, η θεματαλογία δεν μπορεί να περιοριστεί σε λίγες ερωτήσεις.

Το γεγονός, όμως, ότι ο αγαπημένος Φράνκι της "πράσινης" εξέδρας δεν είχε όσο ελεύθερο χρόνο χρειαζόμασταν, μας ανάγκασε σε μία σχετικά σύντομη συνομιλία για τον Παναθηναϊκό, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τους αδερφούς Γιαννακόπουλους. Αλλά και για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του "τριφυλλιού", τη νίκη επί της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο ιστορικός αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε με το γνωστό ντόμπρο ύφος του στον SportDog και, φυσικά, όσα είπε έχουν πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον...

Κύριε Αλβέρτη, ένα σχόλιο για το χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού και αν το αποτέλεσμά του φέρνει πιο κοντά την πρόκριση. 

"Το χθεσινό παιχνίδι ήταν δυνατό για τον Παναθηναϊκό και αμφίρροπο. Έδειξε χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός, πάλεψε και στο τέλος δικαιώθηκε. Βρέθηκε στο σουτ, στη διαφορά των πόντων και έδειξε στοιχεία πολύ καλά για τη συνέχεια. Πιστεύω στις δυνατότητες αυτής της ομάδας, που έχει ανεβάσει επίπεδο και είναι ικανή για τα πάντα".

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν και χθες εξαιρετικός, ενώ πρόσφατα έφτασε τους 22 πτροσωπικούς τίτλους. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

"Είναι οι μέρες τώρα που όλοι μιλάμε για τον Δημήτρη, αλλά αυτά που κάνει τώρα τα κάνει πολλά χρόνια στο γήπεδο. Έχει δώσει δείγματα γραφής της αξίας και του χαρακτήρα του και αποτελεί στολίδι για τον ελληνικό, τον ευρωπαϊκό, ακόμα και τον παγκόσμιο αθλητισμό. Είναι κάτι που κάνει πολύ καιρό, οπότε δεν είναι έκπληξη η χθεσινή εμφάνιση του Διαμαντίδη".

Τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει και έφτασε να κάνει καριέρα σε αυτό το επίπεδο, για τόσα πολλά χρόνια;

"Είναι ο τρόπος αντίληψης των πραγμάτων. Μπασκετικά αλλά και εξωμπασκετικά, το πώς αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Και, φυσικά, όπως κάθε μεγάλος παίκτης, έχει ρίξει πολλή δουλειά. Μεγάλος παίκτης και πολλή δουλειά πηγαίνουν παρέα".

Υποθέτω η ερώτηση αν μπορούσε να συνεχίσει άλλη μία σεζόν, περίπου δεν έχει νόημα να γίνει;

"Το θέμα για το πότε θα σταματήσει το μπάσκετ, είναι καθαρά προσωπικό. Θα αισθανθεί ο ίδιος πότε έχει έρθει η ώρα να σταματήσει. Το δύσκολο δεν είναι να πάρει κάποιος αυτή την απόφαση, όσο μεγάλος παίκτης κι αν είναι. Το δυσκολο είναι το μετά, όταν σταματήσεις από τις προπονήσεις και τους αγώνες. Όσο κάνεις προπονήσεις και αγώνες, δεν αντιλαμβάνεσαι διαφορά. Ακόμα κι αν έχεις αποφασίσει να σταματήσεις. Όταν το κάνεις όμως, όταν σταματήσεις, είναι πολύ δύσκολο. Είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος ζωής, που μετά από 20 χρόνια πρέπει να αλλάξει".

Οι μεταγραφές που έκανε ο Παναθηναϊκός πριν από λίγο καιρό, πόσο έχουν βοηθήσει τον Τζόρτζεβιτς στη δουλειά του;

"Οι επιλογές που έκανε σε παίκτες, ήταν πολύ καλές. Η διοίκηση έφερε στον Παναθηναϊκό παίκτες που βοήθησαν άμεσα και ο Τζόρτζεβιτς διαχειρίστηκε πολύ καλά το υλικό που ήρθε και αυτό φαίνεται ήδη. Ο Γουίλιαμς είναι παίκτης αναγνωρισμένης αξίας, ο Χέινς έχει την εμπειρία και ακόμα και ο Χάντερ, που είναι νεαρός, έχει δείξει καλά στοιχεία".

Η διοίκηση, όπως είπατε ήδη, έφερε παίκτες που βοήθησαν. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δείχνει τη διάθεση να συνεχίσει την πορεία του Παύλου και του Θανάση;

"Όταν υπάρχει αγάπη για την ομάδα, όλα γίνονται. Ο Δημήτρης το αποδεικνύει σε κάθε περίπτωση. Όταν η ομάδα χρειάστηκε ενίσχυση, πήρε όχι έναν αλλά τρεις παίκτες για να την ενισχύσει".

Δεν θα μπορούσαμε παρά να κλείσουμε τη συνέντευξη με ένα σχόλιο για τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο...

"Πέρασα παραπάνω από τη μισή μου ζωή στον Παναθηναϊκό, μία ομάδα που στήριξαν και ήταν τα πάντα ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Ζούσαμε όλοι για το ίδιο όνειρο και όταν είσαι σε ένα περιβάλλον καθημερινό, με χαρές και λύπες, οι σχέσεις δυναμώνουν και το κλίμα γίνεται οικογενειακό. Όλοι ήμασταν ένα στην ομάδα και ειδικά οι δύο πρόεδροι, ο Παύλος και ο Θανάσης, μας είχαν υπό την προστασία τους". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags