Facebook Pixel «Περίεργο αυτό με Λεάλι, δεν έπρεπε να το δεχθούν»!
| 2016-09-21 14:45:00

«Περίεργο αυτό με Λεάλι, δεν έπρεπε να το δεχθούν»!

του Γιώργου Κτενά
«Περίεργο αυτό με Λεάλι, δεν έπρεπε να το δεχθούν»!

O κόουτς τού Στέφανου Καπίνο στην Εθνική, Αντώνης Μήνου, ξεκαθαρίζει στο SportDog το φλέγον θέμα τού "άσου" στον Πειραιά! Ποιος να παίζει και γιατί; Πού κολλάει ο ...Καρνέζης;

Τον Στέφανο Καπίνο έναντι του Νικόλα Λεάλι θα επέλεγε για βασικό στον Ολυμπιακό ο Αντώνης Μήνου, όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στο SportDog.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, που έχει συνεργαστεί στην Εθνική ομάδα ως προπονητής τερματοφυλάκων με τον Καπίνο, σχολίασε ακόμα ότι δεν συμφωνεί με την απόφαση του Μπέντο να αλλάζει τερματοφύλακες ανάλογα με τη διοργάνωση, ενώ χαρακτήρισε "περίεργo" τον όρο συμμετοχών που φέρεται να έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός για τον Ιταλό πορτιέρο.

Τόνισε ότι χρειάζεται και οι δύο πορτιέρε να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, είτε γνωρίζουν ότι θα βρεθούν στην αρχική 11άδα είτε όχι, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Ορέστη Καρνέζη και σχολίασε την παρουσία των Στιλ, Γλύκου και Ανέστη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Πώς σχολιάζατε την απόφαση του Πάουλο Μπέντο να δώσει γάντια βασικού στον Λεάλι, στο ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού και μετά να αγωνιστεί ξανά ως βασικός ο Καπίνο;

"Το θέμα είναι σε τι κατάσταση είναι οι δύο τερματοφύλακες. Αν ο προπονητής είχε δει πως είναι σε καλή κατάσταση ο Λεάλι και πρόκειται για δύο ισάξιους τερματοφύλακες, θα κάνει την επιλογή ανάλογα με το πώς θέλει να παίξει. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που δικαιώνει ή όχι. Αλλά από ό,τι διάβασα υπάρχει ειδική συμφωνία στο θέμα της μεταγραφής του Λεάλι, που αν ισχύει είναι περίεργο θέμα και κακώς το αποδέχτηκαν σαν όρο (σ.σ. συμμετοχών) στον Ολυμπιακό".

Είναι σωστή μία τέτοια απόφαση προπονητικά; Να παίζει στο ένα παιχνίδι ο ένας και στο άλλο ο άλλος;

"Ο προπονητής τερματοφυλάκων οφείλει να έχει όλους του τερματοφύλακες έτοιμους. Βλέποντας τον στα διπλά, στις προπονήσεις κ.λπ., ο προπονητής όλης της ομάδας είναι εκείνος που αποφασίζει ποιος θα παίξει και όχι ο προπονητής τερματοφυλάκων. Είναι μια τακτική να ξεχωρίζει διοργανώσεις για να δίνει παιχνίδια και στους δύο. Αλλά λέω ξανά ότι είναι καθαρά θέμα του τι θέλει ο προπονητής του, αν θέλει να έχει σε εγρήγορση αμφότερους".

Εσείς προσωπικά, ως προπονητής τερματοφυλάκων, πώς αξιολογείται μία τέτοια διαχείριση;

"Διαφωνώ με τις αλλαγές. Ο τερματοφύλακας που θα επιλεχθεί για πρώτος, πρέπει να δώσει όλα τα ματς, δεν μπορείς να εναλλάσσεις τους τερματοφύλακες συχνά. Όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ δεν αλλάζουν συνέχεια τον τερματοφύλακά τους, ανάλογα με τις διοργανώσεις. Από την άλλη πλευρά όμως, ο δεύτερος τερματοφύλακας πρέπει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμος για να παίξει. Ούτε σημαίνει πως αν ο πρώτος βγει και μπει ο δεύτερος, έχει "τελείωσε" ο πρώτος. Επηρεάζεται βέβαια η ψυχολογία τους, αυτό είναι σίγουρο. Κύριο παράδειγμα ο Καρνέζης, που έκανε το μεγάλο λάθος στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Κάποιοι βιάστηκαν να τον "τελειώσουν". Όμως επανήλθε και έκανε μεγάλη καριέρα. Σε κάθε περίπτωση η θέση του τερματοφύλακα είναι νευραλγική και αν προκύψει πρόβλημα, επηρεάζει όλη την ομάδα".

Με βάση την εικόνα των αγώνων που έχουμε μέχρι στιγμής, εσείς ποιον από τους δύο θα επιλέγατε για τη θέση του βασικού;

"Με βάση και την εικόνα που έχουμε από την τηλεόραση, θα επέλεγα τον Καπίνο επειδή έχουμε συνεργαστεί στην Εθνική ομάδα (ήμασταν μαζί και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας) και ξέρω την ποιότητά του. Θα προτιμούσα έναν νεαρό ικανό τερματοφύλακα που είναι δικός μου, παρά έναν δανεικό. Δίχως αυτό να σημαίνει ότι κάνω χάρη σε κανέναν, γιατί όταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε να δώσει τον Ρομπέρτο, το έκανε για να στηρίξει και τον άξιο δεύτερο τερματοφύλακα που είχε".

Ένα γενικό σχόλιο για την παρουσία των τερματοφυλάκων στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος;

"Βλέπω ότι όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά γυμνασμένα. Οι συνθήκες που εργάζονται σήμερα (εγκαταστάσεις, υλικο κ.λπ.) είναι πολύ καλύτερες από αυτές που αντιμετωπίσαμε στη δική μου εποχή. Δεν έχει ξεχωρίσει κάποιος με τις εμφανίσεις του μέχρι στιγμής. Ο Γλύκος άρχισε τη σεζόν με κάποια αμφισβήτηση, αλλά εμφανίζεται τώρα να έχει το πάνω χέρι. Κάτι που πάνω - κάτω ισχύει και για τον Ανέστη. Ο Στιλ δεν έχει ανταγωνισμό, ενώ για τον Ολυμπιακό τα είπαμε ήδη. Πρέπει να καταλάβουν όλοι όμως ότι οι τερματοφύλακες θέλουν χρόνο αγωνιζόμενοι. Σε γενικές γραμμές έχουμε καλό επίπεδο τόσο Ελλήνων όσο και ξένων τερματοφυλάκων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Γρήγορος Πασιένσια, έξυπνος Ρομάο, αίμα για Φορτούνη"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags