Facebook Pixel Ξέσπασμα του ΑΕΚτζή που "έστειλε" φυλακή Κασάμι - Βίτορ - "Τα έβαλα με Μαρινάκη, μαζί μου Ολυμπιακοί"
| 2017-06-09 21:00:00

Ξέσπασμα του ΑΕΚτζή που "έστειλε" φυλακή Κασάμι - Βίτορ - "Τα έβαλα με Μαρινάκη, μαζί μου Ολυμπιακοί"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ξέσπασμα του ΑΕΚτζή που "έστειλε" φυλακή Κασάμι - Βίτορ - "Τα έβαλα με Μαρινάκη, μαζί μου Ολυμπιακοί"

Ο Χρήστος Γαρυφάλλου, ο φίλαθλος που μήνυσε τον Πορτογάλο προπονητή και τον Ελβετό άσο, δηλώνει στο sportdog δικαιωμένος και στέλνει το δικό του μήνυμα για το ποδόσφαιρο.

Μία πολύ σημαντική και συνάμα ιστορική δικαστική απόφαση βγήκε την Παρασκευή. Όπως πληροφορηθήκατε από τον SportDog, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τιμώρησε τον Βίτορ Περέιρα και τον Παϊτίμ Κασάμι για την προκλητική συμπεριφορά τους στον αγώνα Κυπέλλου, ΑΕΚ-Ολυμπιακός, τον Μάρτιο του 2015, με οκτώ μήνες φυλάκιση (με 3ετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης). Κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της "απρόκλητης εξύβρισης", με την απόφαση να έχει και τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας.

Όλη αυτήν η κινητοποίηση ξεκίνησε από έναν οπαδό της ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Χρήστο Γαρυφάλλου, ο οποίος κινήθηκε νομικά κατά των δύο πρώην μελών της πειραϊκής ομάδας. Ο φίλαθλος της Ένωσης μίλησε στον SportDog για το τέλος της υπόθεσης. Όπως καταλαβαίνετε, ο υποστηρικτής του Δικεφάλου αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος. Όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά για όλους τους οπαδούς που έχουν βιώσει προκλητική συμπεριφορά στα γήπεδα.

Σας κόστισε αυτή η δικαστική ιστορία; Γιατί τα βάλατε στην ουσία με ολόκληρο τον οργανισμό μίας δυνατής ομάδας.

"Τα έβαλα στην ουσία με τον Μαρινάκη. Δεν ήταν λίγο. Οι κινήσεις, το τρέξιμο, κάποια παράβολα σίγουρα μου κόστισαν κάποια χρήματα, αλλά δεν θέλω να αναφέρω ποσό".

Στήριξη άλλων οπαδών είχατε;

"Θέλω να κάνω μία αναφορά πρώτα. Παρακολουθούσαν το Facebook μου και τις αναρτήσεις του παιδιού μου, που είναι 14 χρονών. Ο δικηγόρος είχε φέρει σελίδες εκτυπωμένες από το Facebook με ποσταρίσματα, τα οποία βέβαια δεν ήταν προκλητικά. Πήραν μία ανάρτησή μου που έλεγα «φίλοι μου ΑΕΚτζήδες επειδή ενδιαφερθήκατε στο τελευταίο δικαστήριο, να έρθετε, η εκδίκαση είναι εκείνη την ημέρα, στο τάδε κτίριο».

Με ρώτησαν αν είμαι οργανωμένος. Εγώ δεν ανήκω σε κανέναν. Είμαι απλά φιλαθλος. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Αγαπώ και λατρεύω την ΑΕΚ. Μάλιστα μετά τη συνέντευξη που είχα δώσει σε αθλητικό ραδιόφωνο με είχαν πάρει και Ολυμπιακοί οπαδοί τηλέφωνο και μου ζήτησαν να με στηρίξουν, για να μην είμαι μόνος μου".

Κάνατε μία ανάρτηση στο Facebook, στην οποία υποσηρίξατε ότι δεν πρέπει να εμφανιστούν ξανά τέτοια φαινόμενα σε καμία ελληνική ομάδα από κανέναν παίχτη και προπονητή. Χειρονομίες έχουν κάνει και παίκτες της ΑΕΚ στο παρελθόν, όπως ο Χρήστος Κωστής και ο Φερνάντο Νάβας για παράδειγμα...

"Όλες οι χειρονομίες είναι κατακριταίες, περιμένετε όμως. Ο Κωστής τα κ@λ@δάχτυλα που έκανε, τα έκανε στη Φιλαδέλφεια, στους οπαδούς της ΑΕΚ και είπε «εγώ τους γ@μησ@». Δεν είδα ποτέ παίκτες της ΑΕΚ να πάνε στο Καραϊσκάκη να κάνουν κ@λοδάχτυλα. Εκεί θα γινόταν σκοτωμός".

Έχετε συνειδητοποιήσει ότι έχει δημιουργήσει δεδικασμένο; Πως μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο η δική σας πρωτοβουλία; 

"Σίγουρα... Ελπίζω να μην το ξανακάνει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής και προπονητής. Να σκεφτεί και την καριέρα του. Είναι αμαρτία να λερώσει το ποινικό του μητρώο για μία χειρονομία. Πλέον, θα είναι όλοι πιο υποψιασμένοι και θα προσέχουν, ώστε να έχουν κόσμια συμπεριφορά. Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να δει μπάλα, όχι να προκληθεί.

Λέω, επίσης, ότι είμαι ανοικτός σε όλες τις ΠΑΕ, να πηγαίνω σε κάθε αγώνα, εγώ με το παιδί μου, στο γήπεδό τους. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάτσω δίπλα σε οπαδούς αντιπάλων με τα παιδιά τους και να μας δείξουν και τα κανάλια, για να στείλουμε μήνυμα, τι είναι το ποδόσφαιρο. Τι αξίζει. Δηλαδή αυτό που κάνουμε είναι χαρά, είναι ζωή. Όχι να πλακωνόμαστε στο ξύλο. Αυτό θέλω να το αναφέρω".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags