Facebook Pixel "Αυτοί οι παίκτες δεν κάνουν ούτε για τον Πανιώνιο" - "Καυτές" ατάκες για Ρισβάνη, Ζντιέλαρ και Ελιουνούσι
| 2017-07-03 13:00:00

"Αυτοί οι παίκτες δεν κάνουν ούτε για τον Πανιώνιο" - "Καυτές" ατάκες για Ρισβάνη, Ζντιέλαρ και Ελιουνούσι

του Γιώργου Κτενά
"Αυτοί οι παίκτες δεν κάνουν ούτε για τον Πανιώνιο" - "Καυτές" ατάκες για Ρισβάνη, Ζντιέλαρ και Ελιουνούσι

Ο Κώστας Μιαούλης βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη και "τα χώνει" στους ποδοσφαιριστές που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα - Τι λέει για Χάσι και τι μεταγραφές χρειάζονται οι ερυθρόλευκοι;

Με τον Κώστα Μιαούλη, που βρέθηκε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και μετέδωσε τη φιλική αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό, από τη ραδιοφωνική συχνότητα του SportFM, επικοινώνησε το sportdog.gr.

Ο καλός συνάδελφος πέρασε από ακτίνες Χ όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού και τον Μπέσνικ Χάσι, αναλύοντας μειονεκτήματα, αποδόσεις, αλλά και σχολιάζοντας πού χρειάζονται βελτίωση και ενίσχυση οι "ερυθρόλευκοι".

"Στον πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν έδειξε κάτι καινούργιο, από την άποψη ότι στην 11άδα μοναδικό νέο πρόσωπο ήταν ο Ρισβάνης, με σύστημα 4-2-3-1. Δεν έβαλε κάτι δικό του ο Χάσι, κάποια δική του πινελιά. Ξεκίνησε με κέφι ο Ολυμπιακός για 20-25 λεπτά, αλλά η πληγή στην άμυνα πάλι δεν είχε κλείσει. Θέλει να παίξει παιχνίδι κατοχής ο Χάσι, καμιά σχέση με τον Μπέντο δηλαδή, αλλά για να το κάνει αυτό χρειάζονται παίκτες.

Προσπαθεί να έχει γρήγορη μετάβαση και είδα κάποια στοιχεία όπως οι απότομες αλλαγές παιχνιδιού, με διαγώνιες πάσες ή μεγάλες μπαλιές, όπως αυτή που έβγαλε ο Ντε Λα Μπέγια στον Φορτούνη, κι ο τελευταίος με τη σειρά του την έδωσε τον Ανσαριφάρντ και έβαλε γκολ. Προσπαθεί ο Χάσι να βάλει κάποια δικά του στοιχεία, να μην κατεβαίνει η μπάλα με μακριά γαϊδούρα από Ντα Κόστα ή Μποτία", είπα αρχικά ο Κ. Μιαούλης και συμπλήρωσε για τον Χάσι και τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο:

"Δεν κάνουν ούτε για τον Πανιώνιο"

"Προσπάθησε να συμμετάσχει από τον πάγκο ο Χάσι, σηκώθηκε κάποιες φορές, γιατί δεν ήταν ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, που ήταν μεγάλη απογοήτευση ο Ολυμπιακός, λόγω όσων ήρθαν από τον πάγκο. Με αυτή την εικόνα που έδειξαν, δεν κάνουν ούτε για τον Πανιώνιο".

Πες μου δύο λόγια για τη βασική 11άδα. Ας αρχίσουμε με τον Καπίνο;

Καπίνο εξακολουθεί να έχει τα ίδια καλά και τα ίδια κακά με εκείνα που είχε. Πρέπει να δουλέψει με τα πόδια και να καθαρίζει τις φάσεις που παίζονται μπροστά από το τέρμα του. Έχει ευθύνη στη φάση του γκολ, όπως και ο Μποτία, καθώς ο Οικονόμου έκανε μία μπαλιά τής πλάκας και δεν βγή κενα την καθαρίσει. Κόλλησε και ο Μποτία κάτω και μπήκε το γκολ. Έχει κάνει δύο πολύ καλές αποκρούσεις στο τέλος, που θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα ο Πανιώνιος. Αλλά με τα πόδια, όταν πρέπει να καθαρίσει φάσεις μακριά από τη γραμμή, έχει τεράστιο πρόβλημα".

"Θλιβερό δίδυμο Ρισβάνη-Μποτία"

Η τετράδα στην άμυνα;

"Ο Φιγκέιρας ήταν καλός και αξιόπιστος επιθετικά, αλλά αμυντικά είχε προβλήματα. Πολλές φορές από την πλευρά του έκανε φάουλ, και μία-δύο από αυτές ήταν σίγουρα για κάρτες σε κανονικές συνθήκες. Ταλαιπωρήθηκε πολύ στο πρώτο ημίχρονο. Και ο Ντε Λα Μπέγια ταλαιπωρήθηκε αμυντικά, παρότι είχε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, όπως η μπαλιά στον Φορτούνη. Το Ρισβάνη θα τον σχολιάσω σε δίδυμο με τον Μποτία, γιατί έτσι κρίνω τους στόπερ: Η εικόνα τους ήταν θλιβερή. Ακόμα και στους συναδέλφους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, τους έκανε τεράστια εντύπωση πόσο καλά είχαν δέσει ο Μπανανά με τον Οικονόμου. Και έβλεπες τον Ρισβάνη με τον Μποτία και θεωρούσες ότι τα δύο δίδυμα των στόπερ παίζουν σε λάθος ομάδες, περίμενες τον Μπανανά και τον Οικονόμου στον Ολυμπιακό".

"Δεν είναι για πρώτος ο Ανσαριφάρντ"

Πώς είδες τους χαφ και τον Ανσαριφάρντ;

"Ο Ρομαό δεν θεωρώ ότι περίμενε κανείς αυτό το ματς για να κριθεί. Το φινάλε που έκανε στην περσινή αγωνιστική περίοδο, δικαίωσε όσους πίστεψαν ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη. Αυτός που δεν μου άρεσε καθόλου ήταν ο Μάρτινς. Μετά τη φυγή τού Μιλιβόγεβιτς έχει πέσει πολύ και φαίνεται ακόμα και σε εύκολα ματς. Ίσως ο Ταχτσίδης μπορεί να κουμπώσει καλύτερα με τον Ρομαό, γιατί ο Μάρτινς δεν με πείθει. Έχει άλλα στοιχεία. Ο Φορτούνης είχε πολύ καλές στιγμές μέχρι το 25ο λεπτό, όπως και ο Μαρίν, ενώ ο Σεμπά δεν ήταν αυτός που είχαμε συνηθίσει. Ήταν υπερβολικά ομαδικός και κινήθηκε σε ρηχά νερά. Ο Ανσαριφάρντ είχε ένα καλο τελειώμα στη φάση του γκολ, φάνηκε ότι έχει προσαρμοστεί καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά σίγουρα δεν είναι για πρώτη λύση στην επίθεση του Ολυμπιακού".

"Κακή εντύπωση ο Σιώπης, ούτε για Football League ο Ζντιέλαρ"

Η άποψή σου για τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο για να αγωνιστούν;

"Το ζήτημα είναι ότι από αυτούς που μπήκαν στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορείς να βρεις έναν που να ξεχώρισε. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Υποτίθεται ότι αυτοί οι παίκτες διεκδικούν την παραμονή τους στο ρόστερ του Ολυμπιακού και δεν μπόρεσαν να δείξουν ούτε για μία στιγμή ότι το αξίζουν. Ήταν πραγματικά όλοι πολύ κακοί. Ο Σιώπης, για παράδειγμα, έκανε πάρα πολλά λάθη. Ίσως να ήταν αγχωμένος επειδή προσπαθεί να αποδείξει ότι μπορεί στον Ολυμπιακό, αλλά και επειδή αγωνίστηκε εναντίον του Πανιωνίου. Αλλά μου έκανε πραγματικά κακή εντύπωση. Ο Ζντιέλαρ δεν θα έπαιζε ούτε στη Football League με αυτή την εικόνα, δεν ξέρω τι υποστηρίζουν οι υπόλοιποι για αυτόν. Τον ξέρουμε, άλλωστε, ως παίκτη. Τον πρώτο καιρό που είχε πάρει μαζεμένες συμμετοχές, κάτι είχε δείξει. Χθες ήταν τελείως αποσυντονισμένος".

Ποια είναι η εικόνα που σχημάτισες για τον Παπέ Σισέ;

"Έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν το έχουν οι άλλοι αμυντικοί του Ολυμπιακού: Παρα το ύψος του, μπορεί να κατεβάσει την μπάλα. Ίσως ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει, έχει μεγάλο διασκελισμό. Αλλά χθες εκτέθηκε πολύ στις φάσεις που είχε ο Λάμπρου, στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μπεν, επίσης, κάτι προσπάθησε να κάνει, αλλά δεν τροφοδοτήθηκε".

"Eκτός τόπου και χρόνου ο Ελιουνούσι, απογοήτευση ο Γιαννιώτας"

Οι υπόλοιποι; Ελιουνούσι, Κούτρης κ.λπ.;

"Ο Ελιουνούσι ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο Ομάρ κάτι προσπάθησε να κάνει, αλλά δεν... Ο Ανδρούτσος ήταν κακός, με πολλά λάθη. Ο Κούτρης όταν μπήκε δεν έπαιζαν πολύ από την πλευρά του, μπήκε στο σημείο που έγιναν μαζεμένες οι αλλαγές. Αυτός που απογοήτευσε πιο πολύ μαζί με τον Σιώπη, ήταν ο Γιαννώτας. Δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία, παρότι είχε καλή παρουσία στον ΑΠΟΕΛ. Σίγουρα αποτελούν ελαφρυντικό οι συνθήκες, ήταν ένα χαλαρό ματς. Αλλά από την άλλη πλευρά τα προβλήματα στην άμυνα παραμένουν. Δεν είναι θέμα ζέστης, για παράδειγμα, η γκέλα του Μποτία με τον Καπίνο. Έχουμε δει τα ίδια σε κανονικά ματς. Επειδή ο Χάσι θέλει να συμμετέχουν οι ακραίοι μπακ, δεν ξέρω αν η άμυνα μπορεί να ανταποκριθεί όταν κάνει μετάβαση από επίθεση σε άμυνα".

Έχεις πολύ καλή εικόνα του Ολυμπιακού, που θεωρείς ότι χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα;

"Θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται δύο κανονικά στόπερ, ο Ρισβάνης δεν μπορεί να σταθεί ακόμα σε αυτό το επίπεδο. Ο Ταχτσίδης μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στα χαφ, σε θέμα μονομαχιών, αλλά έχει και στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι χρειάζεται κάτι καλύτερο από τον Σεμπά, αν πούμε ότι η άλλη θέση δίπλα από τον Φορτούνη είναι καπαρωμένη από τον Μάριν. Και οπωσδήποτε έναν σέντερ φορ για βασικό. Αλλά γενικότερα χρειάζεται και έναν παίκτη κέντρου, που θα κάνει τις δουλειές που έκανε ο Μιλιβόγεβιτς στο γήπεδο. Το λιγότερο, δηλαδή, χρειάζεται 4 μεταγραφές".

Τέλος, πες μου πώς είδες τον Πανιώνιο;

"Παρότι αποχώρησαν οι Μπεν, Σιώπης, Γιαννιώτης και Ρισβάνης, όλοι βασικοί και με προορισμό τον Ολυμπιακό, με την προσθήκη των δύο Ιρανών (Μασούντ και Χατζισαφί) όταν αρχίσουν να παίζουν, θα γίνει ακόμα καλύτερος. Όλα τα λεφτά, επίσης, ήταν συνεργασία του Μπανανά με τον Οικονόμου". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βόμβες μετά τον Πανιώνιο - Έρχονται "Γκαλέτι", δολοφόνος "Ιντέγε" - Δείτε ονόματα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags