Facebook Pixel Top παίκτης ήταν έτοιμος για Ολυμπιακό, αλλά τον... έκοψε ο Χάσι - Τρελό "χατίρι" Μαρινάκη στον κόουτς
| 2017-08-31 20:45:00

Top παίκτης ήταν έτοιμος για Ολυμπιακό, αλλά τον... έκοψε ο Χάσι - Τρελό "χατίρι" Μαρινάκη στον κόουτς

Top παίκτης ήταν έτοιμος για Ολυμπιακό, αλλά τον... έκοψε ο Χάσι - Τρελό "χατίρι" Μαρινάκη στον κόουτς

Ποιος άσος μπορούσε... εύκολα να πιάσει λιμάνι, ωστόσο ο προπονητής είχε διαφορετική γνώμη; Πώς η "ερυθρόλευκη" διοίκηση ικανοποίησε τον Κοσοβάρο μ' ένα αδιανόητο deal;

Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων, η μετακίνηση του Παναγιώτη Ρέτσου από τον Ολυμπιακό στη Λεβερκούζεν πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο.

Ο μικρός μετακόμισε στη Γερμανία με ένα ποσό που θα ξεπεράσει συνολικά τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Η είδηση αναπαράχθηκε αρχικά με την πληροφορία ότι η μεταγραφή έκλεισε στα 22 εκατομμύρια, μόνο που αυτό δεν ισχύει απαραίτητα, αφού το ακριβές ποσό δεν έχει ακόμα γίνει ακόμα γνωστό.

Τα χρήματα του deal θα καθοριστούν από διάφορους παράγοντες και συγκεκριμένα από το αν υπάρχει ποσοστό μεταπώλησης, καθώς και από το ποσό των προμήθειών για τους μάνατζερ που εμπλέκονται στη συμφωνία, αλλά και το πώς αυτό θα μοιραστεί.

Ο Χάσι "έκοψε" τον Ντράγκοβιτς

Στο deal για τον Έλληνα άσο έπαιξε δυνατά και το σενάριο της παραχώρησης του Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς. Η Λεβερκούζεν πρότεινε στον Ολυμπιακό να του δώσει ως αντάλλαγμα τον διεθνή Αυστριακό στόπερ ώστε να πέσει το τελικό ποσό της μεταγραφής.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν πρόβλημα να συναινέσουν, αλλά αυτός που διαφώνησε ήταν ο Μπέσνικ Χάσι. Ο Κοσοβάρος τεχνικός θεώρησε πως δεν χρειάζεται τον συγκεκριμένο αμυντικό, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση, αφού έχει ήδη τον Γιάγκος Βούκοβιτς, ενώ του έγινε ακόμα ένα μεταγραφικό "χατίρι" με την απόκτηση του Μπιορν Ένγκελς.

Παράλληλα, σε μανατζερικό επίπεδο ίσως να έπαιξε τον ρόλο του και το γεγονός ότι σε ενδεχόμενη συμφωνία για τον Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς δεν θα εμπλεκόταν ο Φάλι Ραμαντάνι, ο οποίος κίνησε τα νήματα στην υπόθεση του Παναγιώτη Ρέτσου.

Απίστευτο ποσό για Ένγκελς

Όπως σας έχουμε γράψει ξανά, η απόκτηση του Μπρορν Ένγκελς ήταν μια πολύ εντυπωσιακή κίνηση του Ολυμπιακού, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.

Χαρακτηριστική είναι η δυσπιστία, με την οποία αντιμετώπιζαν οι Βέλγοι την υπόθεση μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του sportdog.gr, αδυνατούσαν να πιστέψουν το πώς είναι δυνατόν ένας ελληνικός σύλλογος μπορεί να ικανοποιήσει οικονομικά την Μπριζ για τον Βέλγο στόπερ, τη στιγμή που η ομάδα του είχε απορρίψει εξαιρετικές προτάσεις από την Αγγλία και την Ιταλία.

Παρ' όλα αυτά, η μεταγραφή έγινε, με τον Ολυμπιακό να αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι έχει αλλάξει επίπεδο ξεφεύγοντας από τα ελληνικά στάνταρ. Έχει δε, μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε τον τρόπο που έγινε το deal, ο οποίος ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός.

Πάντως, είτε πρόκειται για κανονική μεταγραφή, είτε για δανεισμό με οψιόν αγοράς, το ποσό της συμφωνίας αρκεί για να προκαλέσει… ίλιγγο. Συγκεκριμένα, υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες για την υπόθεση, με πολλούς να διαδίδουν ότι η συμφωνία έκλεισε στα 7 εκατομμύρια και άλλους να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για 5 εκατ. ευρώ συν 1-2 εκατ. επιπλέον σε μορφή μπόνους και ποσοστό μεταπώλησης για την Μπριζ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags