Facebook Pixel Ξέσπασμα Κωνσταντίνου για Μίσσα και αποκάλυψη για Αλαφούζο: «Θέλει να...» – Τι θα κάνει ο Μαρίνος!
| 2017-09-07 10:00:00

Ξέσπασμα Κωνσταντίνου για Μίσσα και αποκάλυψη για Αλαφούζο: «Θέλει να...» – Τι θα κάνει ο Μαρίνος!

του Γιώργου Κτενά
Ξέσπασμα Κωνσταντίνου για Μίσσα και αποκάλυψη για Αλαφούζο: «Θέλει να...» – Τι θα κάνει ο Μαρίνος!

Ο αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ μιλάει στο SportDog.gr για... μπάσκετ (σαν σήμερα υπέγραψε συμβόλαιο ως καλαθοσφαιριστής), το πρόβλημα της Εθνικής και το Τριφύλλι.

Στις 7 Σεπτέμβρη του 1984 ο 37χρονος, τότε, πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, έχοντας ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα, υπέγραψε δελτίο ως μπασκετμπολίστας στην ομάδα των Βριλησσίων!

To sportdog.gr επικοινώνησε με τον παλαίμαχο άσο για το συγκεκριμένο -άγνωστο στον πολύ κόσμο- θέμα και μίλησε μαζί του για μπάσκετ, την Εθνική ομάδα του Κώστα Μίσσα (που δεν μπορεί να επιβληθεί στους παίκτες του), αλλά και τη φετινή προσπάθεια που κάνει ο Παναθηναϊκός για να επιστρέψει στον πρωταθλητισμό.

Οι απόψεις του Βασίλη Κωνσταντίνου, όπως συμβαίνει πάντα, είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπως και η αποκάλυψη για την μπασκετική του καριέρα απέναντι σε Γιαννάκη, Φασούλα, Σταυρόπουλο κα άλλους άσους της εποχής.

"Έπαιζα μπάσκετ από το 1967-68 στο Μαρούσι, ενώ στην ομάδα του Παναθηναϊκού ήμουν από το 1965. Με το Μαρούσι έπαιξα σε επίπεδο Α΄ Εθνικής, καθώς τότε το ποδόσφαιρο ήταν ημιεπαγγελματικό και μπορούσες να συμμετέχεις και σε άλλο άθλημα, στην προκειμένη περίπτωση το μπάσκετ που ήταν ημιερασιτεχνικό. Αγάπησα πολύ το μπάσκετ και ειδικά στο Μαρούσι, που έβγαλε πολλά παιδιά", ήταν το πρώτο σχόλιο του νυν αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Υπήρχε ένας αξιόλογος προπονητής τότε στα Βριλήσσια, που έκανε την ομάδα από το Γ΄ τοπικό να βρεθεί στην Α΄ Εθνική. Παίξαμε δύο χρόνια στην Α΄ Εθνική εναντίον του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Άρη. Ο Ολυμπιακός τότε είχε στη σύνθεσή του τον Σπανουδάκη, τον Σπανό κ.α., ο Άρης είχε τον Γιαννάκη, ο ΠΑΟΚ τον Σταυρακόπουλο και τον Φασούλα. Είχα ασχοληθεί και με το μποξ, αλλά περισσότερο ως προπόνηση που θα με βοηθούσε από την άποψη της δυναμικής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Το μπάσκετ από την άλλη πλευρά, με βοήθησε πολύ στο να αποκτήσω αλτικότητα ως ποδοσφαιριστής. Έπαιζα παράλληλα στα δύο αθλήματα και η θέση μου ήταν άσσος και δυάρι".

"Δεν μπορεί ο Μίσσας να επιβληθεί"

Ποια είναι η άποψή σας για την Εθνική ομάδα μπάσκετ;

"Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν πρόκειται για ομάδα - οικογένεια. Είναι όλοι Έλληνες και κανονικά θα έπρεπε όλοι να έχουν κάνει ένα σύνολο που θα έπαιζε για την Ελλάδα. Αλλά έχουν βάλει τους εαυτούς τους πάνω από την ομάδα και δεν ακούνε κανέναν, ούτε τον προπονητή. Όσον αφορά τον Μίσσα, θέλω να πω ότι είναι διαφορετικό να είσαι προπονητής στην Εθνική ομάδα και διαφορετικό να είσαι κάπου αλλού. Φαίνεται ότι ο προπονητής δεν μπορεί να επιβληθεί στους παίκτες του, που είναι αθλητές πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά είναι λυπηρό να έχουμε τόσο καλούς παίκτες και να παρουσιάζουμε τέτοια εικόνα. Από την ομάδα λείπουν οι ηγέτες όπως ήταν ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ακόμα και ο Φώτσης, καθώς σήμερα έχει περισσότερο ρολίστες".

"Ο Αλαφούζος θέλει να δει τον ΠΑΟ πρωταθλητή"

Για να έρθουμε στα θέματα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, ποιο είναι το σχόλιό σας για τη φετινή ομάδα;

"Ο Παναθηναϊκός έκανε 12 μεταγραφές που ζήτησε ο Ουζουνίδης. Ανταποκρίθηκε ο Αλαφούζος γιατί θέλει να δει τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί το πρωτάθλημα και να συμμετέχει, ξανά, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Χρειάζεται πίστωση χρόνου η ομάδα, αλλά πρέπει και οι παίκτες να προσπαθήσουν περισσότερο γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές στο γήπεδο. Έχουν τη στήριξη του κόσμου, αλλά πρέπει κι εκείνοι να κάνουν το κάτι παραπάνω για να έρθουν οι νίκες. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα της νίκης".

"Φτιάχνει ομάδα για χρόνια ο Μαρίνος"

Ποια είναι η άποψή σας για τον Μαρίνο Ουζουνίδη;

"Είναι ο καταλληλότερος για να βοηθήσει τους παίκτες να πρωταγωνιστήσουν, γιατί γνωρίζει τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός και τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες για να διακριθούν στην ομάδα. Πρέπει να βάλουμε όλοι τον Παναθηναϊκό πάνω από τους εαυτούς μας, αν θέλουμε να πετύχει η ομάδα. Εντάξει, θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε. Χρειάζεται πίστωση χρόνου, γιατί οι περισσότεροι έχουν έρθει με συμβόλαιο διάρκειας δύο και τριών ετών και ο Μαρίνος θα φτιάξει ομάδα για τα επόμενα χρόνια".

"Τι να βελτιώσει ο Βλαχοδήμος"

Είστε ένας από τους πλέον κατάλληλους να μιλήσουν για τον Βλαχοδήμο, που βρέθηκε κοντά σε μεταγραφή, αλλά και για τους υπόλοιπους τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού.

"Ο Βλαχοδήμος έχει προσόντα, είναι νέος και εξελίξιμος. Πρέπει να βελτιώσει λίγο τις εξόδους του, αλλά αυτό θα το δει ο Μαρίνος και θα το φτιάξει. Έχει περισσότερα θετικά από αρνητικά στοιχεία, μπορεί να προσφέρει πολλά και γιατί όχι να κάνει μεταγραφή, που θα οφελήσει και εκείνον και την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, έχει δύο εξίσου καλούς τερματοφύλακες, τον Διούδη και τον Κότσαρη, κι αυτή η τριάδα δημιουργεί ένα πολύ καλό τιμ που βοηθάει τον έναν να βελτιώνεται από τον άλλον".

Υπάρχει κάποιος παίκτης που έχετε ξεχωρίσει από τους καινούργιους;

"Είναι κάπως νωρίς για να τους αξιολογήσουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για καλούς παίκτες, τους έχουμε παρακολουθήσει όλους, μπορούν να προσφέρουν στον Παναθηναϊκό. Τους επέλεξε ο Ουζουνίδης για τις κατάλληλες θέσεις και είναι στο χέρι τους να βγει ξανά ο Παναθηναϊκός στον πρωταθλητισμό. Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, κι ας έχουμε μείνει πίσω. Είναι ακόμα νωρίς, μπορεί να τα καταφέρει η ομάδα".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags