Facebook Pixel Το πραγματικό εμπόδιο για Δημήτρη και η Γ' Εθνική
| 2017-09-18 12:30:00

Το πραγματικό εμπόδιο για Δημήτρη και η Γ' Εθνική

Το πραγματικό εμπόδιο για Δημήτρη και η Γ' Εθνική

Είναι όντως το τεράστιο «άνοιγμα» το σοβαρότερο πρόβλημα για το εγχείρημα του PAΟ Foundation; Μία άλλη εκδοχή στην όλη υπόθεση και γιατί το Τριφύλλι δε θα γίνει... ΑΕΚ!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έπεσαν από τα σύννεφα όταν άκουσαν την ανακοίνωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το "ναυάγιο" στις συζητήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζου.

Κι αυτό γιατί οι δύο άνδρες είναι σε επαφή για το συγκεκριμένο deal για παραπάνω από τρεις μήνες, κάτι που σημαίνει ότι έχουν συζητήσει διεξοδικά όλα τα δεδομένα για την ασφαλή μεταβίβαση της ΠΑΕ.

Μάλιστα, πολλοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να διαπιστώθηκε το τόσο μεγάλο οικονομικό "άνοιγμα" της ΠΑΕ κατά τη διάρκεια της τελικής -υποτίθεται- συνάντησης για την ολοκλήρωση του deal κι ενώ είχε προηγηθεί και το ραντεβού της περασμένης Παρασκευής, διάρκειας 1,5 ώρας, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ.

Όσον αφορά το ύψος του συνολικού χρέους, όντως αυτό ανέρχεται στα 47 εκατ. ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η οφειλή του από τη χρήση του ΟΑΚΑ, ύψους, 2-3 εκατ. ευρώ, τα οποία μάλιστα έχει δεσμευτεί να καλύψει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Εξάλλου, το συγκεκριμένο ποσό των 45+ εκατ. ευρώ είχε διαρρεύσει εδώ και καιρό πως είναι το τρέχον "άνοιγμα" της ΠΑΕ, δεν ήταν, δηλαδή, κάτι "κρυφό"...

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το βασικό πρόβλημα για την ολοκλήρωση του deal είναι πως οι δύο άνδρες δεν έχουν βρει την ανταπόκριση που περίμεναν για το PAO Foundation, ενώ διαπίστωσαν και πως ο κόσμος δεν είναι τόσο πρόθυμος για να στηρίξει το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Γι' αυτό υπάρχει η εκτίμηση ότι η τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου θα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική όσον αφορά το μέλλον της ομάδας, προκειμένου να "ταρακουνηθούν" για καλά οι επιφανείς Παναθηναϊκοί, αλλά και ο απλός κόσμος, προκειμένου άπαντες να αγκαλιάσουν με μεγαλύτερη θέρμη τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Από την άλλη, πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να οδηγηθεί, όπως φημολογείται, η ομάδα στη Γ' Εθνική, όπως συνέβη με την ΑΕΚ, προκειμένου να "καθαρίσει" η ΠΑΕ από τα χρέη. Για να συμβεί αυτό, άλλωστε, θα πρέπει να διαλυθεί ο σύλλογος, να καταλήξει στα τοπικά πρωταθλήματα και να κάνει νέο ξεκίνημα με νέο ΑΦΜ, αγορασμένο από άλλη ομάδα, αλλά και πάλι τα χρέη δεν σβήνονται, όπως έγινε στην περίπτωση της Ένωσης, μιας και παραμένουν στο 50% του συνολικού ποσού και επιβαρύνουν διαδοχικά τα φυσικά πρόσωπα.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags