Facebook Pixel Καλή η άμυνα αλλά δεν φτάνει για πρόκριση
| 2012-05-27 08:30:00

Καλή η άμυνα αλλά δεν φτάνει για πρόκριση

Καλή η άμυνα αλλά δεν φτάνει για πρόκριση

Ο Σωτήρης Νίνης θα κληθεί να πάρει πάνω του την εθνική και δικαίως. Έχει αναλάβει όλα τα στημένα, και ο Φερνάντο Σάντος ψάχνει να βρει στο πρόσωπο του, τον "Βιεϊρίνια" της εθνικής ομάδας. Γράφει Μιχάλης Τσώχος.

Δεν βιάζομαι καθόλου να απογοητευτώ ή να ενθουσιαστώ, από ένα φιλικό παιχνίδι της Εθνικής, ενόψει EURO. Είναι ματς για συμπεράσματα και δοκιμές. Και τίποτε άλλο. Άλλωστε ξέραμε πολύ καλά, πως οι ομάδες του Σάντος ξεκινούν από την άμυνα. Και αν κοιτάξει κανείς στο σύνολο της, την αναμέτρηση με Σλοβενία, παίρνουμε καλό βαθμό. Όχι άριστα, γιατί κάποια κενά υπήρξαν, αλλά το γκολ το φάγαμε από στημένο, ενώ από φάουλ ήταν και η δεύτερη καλή φάση, που έκαναν οι αντίπαλοι μας.
Θα μου επιτρέψετε όμως να πω, ότι με την άμυνα μόνο, δεν έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες για πρόκριση.

Έχω δει και τα δύο ματς της Πολωνίας μέχρι τώρα, και αυτό της Ρωσίας με την Ουρουγουάη. Για την πρώτη θέση του ομίλου, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω, για να την χάσει η ρωσική αρκούδα. Έχει ποιότητα, έχει βάθος, έχει ταχύτητα, είναι ομάδα για να προχωρήσει. Οι Πολωνοί από την άλλη, είναι μέτριο σύνολο. Στήνεται και αυτή για το μηδέν, και πάει στο γκολ, όπως και εμείς. Επομένως χρειάζεται κάτι παραπάνω για να τους κερδίσουμε στην πρεμιέρα και να τα παίξουμε όλα για όλα με τους Τσέχους, για τους οποίους δεν έχω την παραμικρή ιδέα, πως θα εμφανιστούν.

Χρειάζεται λίγο περισσότερο επιθετικό παιχνίδι και τροφοδότηση των επιθετικών, και νομίζω ότι ο Σάντος το ξέρει και θα το βελτιώσει μέσα από την δουλειά, όπως παραδέχθηκε και στις δηλώσεις του μετά το ματς. Εκεί, είπε, θα ρίξει το βάρος του, σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη κατοχή.

Σε αυτό που μπορούμε να σταθούμε, είναι σε κάποιους παίκτες ξεχωριστά. Ο σκόρερ Τοροσίδης είναι παίκτης κλειδί. Όχι μόνο για το γκολ που έβαλε, ή για την βοήθεια που δίνει στο κομμάτι της ανάπτυξης. Περισσότερο γιατί έτσι όπως είναι δομημένο το ρόστερ, αν λείψει λόγω τραυματισμού, θα στερήσει από τα χαφ τον Μανιάτη. Ο μέσος του Ολυμπιακού, έχει στοιχεία στο παιχνίδι του, που συμπληρώνουν τον Κατσουράνη και τον Καραγκούνη, και δεν διαθέτει κανείς άλλος μέσος. Όταν πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας, κάλυψε το κενό, αλλά το δικό του στην μεσαία γραμμή, δεν καλύφθηκε. Και όταν επέστρεψε στο ξεκίνημα της επανάληψης, ήταν από τις βασικές αιτίες, για το καλύτερο διάστημα, όπως παραδέχθηκε ο Σάντος, στο παιχνίδι μας.

Ο Σωτήρης Νίνης θα κληθεί να πάρει πάνω του την εθνική και δικαίως. Έχει αναλάβει όλα τα στημένα, και ο Σάντος ψάχνει να βρει στο πρόσωπο του, τον «Βιεϊρίνια» της εθνικής ομάδας. Με Τόρο και Μανιάτη, κάνουν τρομερό τρίγωνο στα δεξιά.

Στην άλλη πλευρά, χρειάζεται να εμφανίσει ο Σαμαράς τον καλό του εαυτό. Κόντρα στους Σλοβένους, δεν τα κατάφερε, για αυτό και κέρδισε τις εντυπώσεις ο Φορτούνης, με την είσοδο του, και πιθανότατα μια θέση στην αποστολή, διότι ήταν ο ποιοτικότερος και πιο επικίνδυνος παίκτης στο β ημίχρονο.

Για τους αμυντικούς δεν έχω να πω πολλά, αφού Αβραάμ και Χολέβας ήταν εξαιρετικοί, ενώ ο Παπασταθόπουλος με ελάχιστα λαθάκια, κυρίως λόγω έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης. Ακόμη και ο Μαλεζάς όταν μπήκε, δεν φάνηκε καμμία διαφορά.

Για τον Καραγκούνη, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Φερέιρα, που δεν τον χρησιμοποιούσε στον Παναθηναϊκό και ο αρχηγός, όχι απλά θα βγάζει άνετα τα 90λεπτα, αλλά θα έχει και καθοριστικό ρόλο. Ο Κατσουράνης ήταν εμφανώς κουρασμένος και είναι από τα στοιχήματα του Σάντος, να του δώσει ανάσες, και να έχει όφελος από την τεράστια ποιότητα του παιχνιδιού του.

Για τους επιθετικούς δεν έχουμε να σχολιάσουμε πολλά, διότι τροφοδοτήθηκαν λίγο. Ο Γκέκας έκανε τις γνωστές του κινήσεις, αλλά είναι φανερό ότι του λείπει λίγο ο ρυθμός, ενώ το δίδυμο Μήτρογλου-Λυμπερόπουλου δεν παίζει, ούτε στο Play-station.

Ξέρω ότι περιμένετε σχόλιο και για το τέρμα. Το βάρος που έχει πέσει σε Χαλκιά και Σηφάκη, κατά κύριο λόγο, είναι τεράστιο. Ο «ψηλός» έκανε δύο εκπληκτικές επεμβάσεις, κρατώντας το μηδέν. Στο γκολ η μπάλλα είναι στην γωνία του, αλλά σε σημείο πολύ δύσκολο να την βγάλει και ιδιαίτερα γκολκίπερ με το τεράστιο κορμί του Χαλκιά, όταν έχει σκύψει και την περιμένει χαμηλά. Η εκτέλεση ήταν σχεδόν ιδανική. Είναι κρίμα πάντως να πέσει όλο το βάρος πάνω στους τρεις γκολκίπερ, διότι είναι καλοί τερματοφύλακες.

Άφησα τελευταίο τον Κονέ. Η δίψα και η διάθεση για διάκριση υπάρχει σε όλα τα παιδιά, αλλά δεν δικαιολογεί την ενέργεια του, στην φάση της αποβολής. Και θα είναι κρίμα η νοοτροπία του, να του στερήσει μια καριέρα, που μπορούν να του δώσουν τα προσόντα του. Τίποτε άλλο.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags