Facebook Pixel Δεν το κουνάει ο Μανιάτης από τα χαφ!
| 2012-05-27 11:49:00

Δεν το κουνάει ο Μανιάτης από τα χαφ!

Δεν το κουνάει ο Μανιάτης από τα χαφ!

Καμία έκπληξη από την πρώτη εμφάνιση της Εθνικής ομάδας πριν το Euro 2012 στο φιλικό με τη Σλοβενία. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Η καλή άμυνα είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της ομάδας και σε αυτήν θα στηριχθεί. Αρκεί βέβαια να μην έχει πάθει κάτι σοβαρό ο σκόρερ Τοροσίδης που μπορεί να βοηθήσει και επιθετικά.

Κατά τα λοιπά το πρόβλημα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία ευκαιριών παραμένει. Και ο Σάντος οφείλει να ψάξει για την λύση του.

Μπορεί το ένα γκολ στην επίθεση από ένα κόρνερ, ένα φάουλ ή μια καλά οργανωμένη προσπάθεια να είναι αρκετό σε ένα παιχνίδι για να σου δώσει τη νίκη, αλλά σίγουρα δεν θα είναι αρκετό σε κάποιο άλλο.

Η ομάδα λοιπόν, πρέπει να γίνει πιο παραγωγική. Οφείλει να δημιουργεί περισσότερες φάσεις στην αντίπαλη εστία και να δοκιμάζει περισσότερα σουτ. Στα διαστήματα που η Εθνική έχει την κατοχή της μπάλας πρέπει να μπορεί και να την εκμεταλλεύεται.

Ο Σάντος επιχείρησε στην διάρκεια του αγώνα να αλλάξει το 4-3-3 σε 4-4-2 και σε 4-2-3-1. Το έκανε για να δει πώς μπορεί να εμφανιστεί στο γήπεδο η ομάδα με δύο επιθετικούς περιοχής.

Καλά κάνει και δοκιμάζει. Τώρα μπορεί. Τα φιλικά ματς γι αυτό το λόγο διεξάγονται άλλωστε. Απλά ότι βλέπει οφείλει να το αξιολογεί ψυχρά για να πάρει και τις τελικές αποφάσεις του.

Για παράδειγμα, ο Μανιάτης όταν έφυγε από το κέντρο οι ισορροπίες άλλαξαν υπέρ των Σλοβένων. Κατά συνέπεια ο Γιάννης ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ από τα χαφ! Ο καλός Καραγκούνης θα βοηθήσει σημαντικά, αλλά ως κόφτης μαζί με τον Τζιόλη δεν παίζει.

Ο Νίνης είναι φανερό ότι θα πάρει πάνω του το οργανωτικό κομμάτι της ομάδας. Μπορεί να φέρει αποτέλεσμα αρκεί να στηριχτεί.

Ο Σαμαράς πρέπει να βρει το εαυτό του. Αν δεν τα καταφέρει, η Εθνική θα έχει μειονέκτημα. Εκτός κι αν ο Σάντος προτιμήσει άλλον στη θέση του.

Η άμυνα παραμένει βράχος. Ο Αβραάμ είναι εγγύηση. Σταθερός ο Χολέβας, ο Παπασταθόπουλος με λίγα λάθη και ο Μαλεζάς με αέρα.

Μεγάλη η βελτίωση του Φορτούνη που μπορεί να δώσει λύσεις, όπως και ο Σαλπιγγίδης τον οποίο ο Σάντος θέλησε να ξεκουράσει.

Δύσκολο μου φαίνεται τέλος, να χωρέσουν μαζί στην ενδεκάδα Μήτρογλου και Λυμπερόπουλος.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags