Facebook Pixel Η …γυάλινη σφαίρα του Φερνάντο Σάντος!
| 2012-05-27 13:56:00

Η …γυάλινη σφαίρα του Φερνάντο Σάντος!

Η …γυάλινη σφαίρα του Φερνάντο Σάντος!

Ανακρούσατε πρύμναν! Τόσα μποφόρ άνεμος αισιοδοξίας, είναι λογικό να φουσκώσει -κατ αρχήν τουλάχιστον- τα …πανιά! Και να πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας ενόψει Euro.

Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Βλέπουμε και ακούμε παντού θετικά μηνύματα για την Εθνική μας. Περί καλών οιωνών γίνεται λόγος. Πολλές είναι οι αναφορές στην καλή της κατάσταση. Με λίγα λόγια; Είναι έτοιμη να «πετάξει» η Ομάδα μας! Και βάλαμε πλώρη για μεγάλες κατακτήσεις. Κι ως εκ τούτου έχουμε (εύλογο είναι …) μεγάλες απαιτήσεις. Μέγα λάθος.

Η Ελλάδα δεν ήταν κακή, στο Κούφσταϊν, κόντρα στην Σλοβενία. Η Πολωνία όμως, ήταν καλή κάποια χιλιόμετρα μακρύτερα – στο Κλάνγκενουρτ – κόντρα στη Σλοβακία. Κατά σύμπτωση είναι οι δύο ομάδες είναι αντίπαλες στον εναρκτήριο αγώνα του Ομίλου τους…

Παρακολουθώντας με πολλή προσοχή και τους δύο αγώνες, δεν δικαιούμαστε – κατά την ταπεινή άποψη, τουλάχιστον – να πλέουμε με τόσων μποφόρ αέρα στα … μυαλά μας! Παρακολουθώντας πάντως, και μόνον τον αγώνα στο Κούφσταϊν (με το μαγευτικό πράσινο όγκο να περιβάλλει το γραφικό γήπεδο) απορούμε κι εξιστάμεθα για το πλήθος των θετικών συμπερασμάτων. Και αδυνατούμε, να συμπλεύσουμε με όλα αυτά.

Εξηγούμαστε όμως, για να μην παρεξηγούμαστε. Η Ελλάδα για τα δεδομένα της στιγμής δεν προκάλεσε ανησυχία. Δεν αναδύει βέβαια, κι ηρεμία ενόψει Euro 2012. Το κακό είναι ότι μέχρι τις 7 στο βράδυ, στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας την Παρασκευή 8 Ιουνίου δεν υπάρχει η πολυτέλεια χρόνου για προετοιμασία. Τι σημαίνει αυτό; Ο Φερνάντο Σάντος δεν θα διαμορφώσει τώρα εντυπώσεις για τους παίκτες του. Δε θα κατασταλάξει τώρα στις επιλογές του. Δεν θα αποφασίσει τώρα για τις τακτικές του.

Το τοπίο του Euro 2012 είναι … γυάλινη σφαίρα για τον Πορτογάλο προπονητή της ελληνικής ομάδας. Τα βλέπει όλα. Τα καταλαβαίνει όλα. Απλά, ο άνθρωπος δεν είναι μάγος για να ελέγξει όλα. Και το χειρότερο; Δεν προλαβαίνει καν – έστω ως άνθρωπος – να διορθώσει πολλά. Με τη …γυάλινη του σφαίρα κοιμάται και ξυπνά ο Φερνάντο Σάντος. Ξέρει που βαδίζει η Ελλάδα!

Έδειξε πολλές αδυναμίες η Εθνική μας. Μιλούν όλη για την αμυντική τη λειτουργία. Ναι, ήταν καλή αλλά … Κόντρα στους «πέρα βρέχει» Σλοβένους. Με χαλαρό ρυθμό. Χωρίς την πίεση της κερκίδας στο κατάμεστο Πολωνούς Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας. Υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, ήταν καλή. Υπό άλλες;

Από την άμυνα και κάτω πάντως, στο Κούφσταϊν, η Ελλάδα δεν προκάλεσε τις ίδιες εντυπώσεις. Ο τραυματισμός του Βασίλη Τοροσίδη χάλασε τα πλάνα του Φερνάντο Σάντος. Δεν τα βοήθησε κι ο τραυματισμός του Γιώργου Φωτάκη. Εντάξει, δεν ήταν κακή η Ελλάδα. Από το να μην είναι κακή όμως, μέχρι να είναι καλή προκαλώντας αισιοδοξία πολλών …μποφόρ, είναι μία σοβαρή απόσταση.

Επιμένοντας στη σύγκριση της εικόνα του Κούφσταϊν με την εικόνα του Κλάνγκεφουρτ , επιτρέψτε μας την ταπεινή άποψη περί ανωτερότητας της Πολωνίας έναντι της Ελλάδας.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην πάρουν αέρα εκτός από τα πανιά των φιλάθλων και τα … μυαλά των παικτών μας.

Έτσι ή αλλιώς πάντως, η Ελλάδα στο Euro 2012 έχει ανάγκη και λίγης (μόνον;) τύχης! Ο τραυματισμός του Λούκας Φαμπιάνσκι είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα. Ένας καλός οιωνός. Για τη λίγη (μόνον;) τύχη την οποία η Ελλάδα έχει ανάγκη …

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags