Facebook Pixel Χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη
| 2012-05-27 14:24:00

Χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη

Χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη

Σταθερή αξία ο "βιονικός" Καραγκούνης και φανερή η έλλειψη παιχνιδιών από τον Τζιόλη. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Μπορεί από την ομάδα του 2004 να έχουν απομείνει μόνο δύο παίκτες στην Εθνική μας, ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης, αλλά όπως φαίνεται και σ' αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οκτώ χρόνια μετά, θα πάμε με την ίδια "συνταγή".

Ποδόσφαιρο κατοχής και πρωτοβουλίας ούτε στο χθεσινό φιλικό με τη Σλοβενία είδαμε. Πρωταρχικός στόχος παραμένει η άμυνα, με πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα και κλείσιμο των διαδρόμων ώστε οι αντίπαλοί μας να μη βρίσκουν το εύκολο σουτ. Με ένα «φυσιολογικό» σχήμα στο α' ημίχρονο, έτσι έπαιξε η Εθνική μας και σε γενικές γραμές πέτυχε τον σκοπό της.

Βρήκε ένα γρήγορο γκολ στο 8' από τον Τοροσίδη και μέχρι το 35' περιορίστηκε απλά στο να μην αφήνει τους Σλοβένους να κάνουν το παιχνίδι τους. Δημιουργικά φάνηκε μετά το 35' χωρίς όμως να φτάσει στη μεγάλη ευκαιρία.

Ο Σάντος δοκίμασε αρκετά διαφορετικά σχήματα, κάνοντας πέντε αλλαγές και στο β' ημίχρονο η ομάδα είχε λίγο περισσότερη κατοχή μπάλας και ένα δύο δεκάλεπτα επιθετικού παιχνιδιού. Τελικά το ισόπαλο αποτέλεσμα ήταν το πιο δίκαιο, αν κι αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να ενδιέφερε.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έτρεχε και πίεζε πολύ, χωρίς όμως να έχει κάποιους παίκτες με ξεχωριστή ποιότητα, είχε την ευκαιρία, εκτός από τα σχήματα που δοκίμασε να πάρει μία εικόνα κι από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες. Κι από αυτή την άποψη πρέπει να έμεινε γενικά ευχαριστημένος.

Από τους «παλιούς» δεν πήγαν τόσο καλά οι Κατσουράνης και Σαμαράς, ενώ από τους πιο νέους ικανοποίησαν ο Φορτούνης, ο Μήτρογλου και ο Μανιάτης.

Σταθερή αξία ο «βιονικός» Καραγκούνης και φανερή η έλλειψη παιχνιδιών από τον Τζιόλη. Πάντως, λύσεις υπάρχουν πολλές, αλλά και πράγματα που πρέπει να διορθωθούν, όπως τα αβίαστα λάθη και τα εύκολα φάουλ που δίνουμε έξω από την περιοχή.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags