Facebook Pixel Αυτή είναι η Εθνική!
| 2012-05-28 09:30:00

Αυτή είναι η Εθνική!

Αυτή είναι η Εθνική!

Έτσι όπως είδαμε την Εθνική με τη Σλοβενία, και παρότι είναι νωρίς ακόμα αφού υπάρχουν χρονικά περιθώρια βελτίωσης, αυτή η ομάδα μοιάζει αρκετά με εκείνη που είδαμε στο Euro 2008, αλλά και στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής.

Ναι μεν, δηλαδή, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας από την μέση και μπροστά, όμως στα μετόπισθεν τα πράγματα δεν πάνε άσχημα.

Γενικά η Εθνική είναι ομάδα Σάντος. Με έμφαση, δηλαδή, στο μηδέν πίσω και μπροστά ό,τι γίνει με κάποιες φάσεις που θα βγουν στην κόντρα.

Το θέμα, λοιπόν, είναι κατά πόσο οι Έλληνες διεθνείς θα καταφέρουν να κρατηθούν σε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης για να μπορέσουν να προσφέρουν στην απαραίτητη ομαδικότητα για την αμυντική λειτουργία. Στην επίθεση, είτε στην κόντρα είτε από καμία στημένη φάση, όλο και κάτι θα γίνει.

Αυτό το προφίλ δείχνει η Εθνική, αυτή την εποχή τουλάχιστον. Και με δεδομένο πάντα ότι στα χαφ υπάρχουν Καραγκούνης, Κατσουράνης, που όσο να' ναι τα 'χουν τα χρονάκια τους και σίγουρα θα χρειαστούν περισσότερες βοήθειες από το νέο αίμα των πτερύγων (Σαμαράς, Νίνης κ.ά.) ή όποιους άλλους τους πλαισιώσουν στα χαφ (Μανιάτης, Φωτάκης).

Άλλωστε, η καλή αμυντική λειτουργία που επιζητά ο Σάντος, δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στους καθαρόαιμους αμυντικούς, πολύ περισσότερο σε μια διοργάνωση όπως το Euro, με συνεχόμενα παιχνίδια και πολύ υψηλό επίπεδο. Θέλει πολύ τρέξιμο από τα χαφ, οπότε πολύ περισσότερο από όσους θα βρεθούν κοντά στους -ποιοτικούς μεν, χωρίς τρεξίματα δε- "Κατσούρ" και "Κάρα"...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags