Facebook Pixel Ο αθλητισμός μέσα από τα μετάλλια
| 2012-05-28 13:15:00

Ο αθλητισμός μέσα από τα μετάλλια

Ο αθλητισμός μέσα από τα μετάλλια

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για την "αντεπίθεση" της Ελλάδας και τα μετάλλια των αθλητών μας!

Είναι από τα αθλήματα που κάποιοι τ' αναφέρουν ως μικρά. Μικρά γιατί δεν υπάρχει- πάντα σύμφωνα με ορισμένους- το ενδιαφέρον που υπάρχει σε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Εν μέρει λογικό.
Μια βόλτα, όμως σε ένα γυμναστήριο ή σε μια πισίνα θα πείσει για το πόσα παιδάκια, πόσες οικογένειες ακόμα και σε αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης ασχολούνται με την κολύμβηση και τη γυμναστική.

Είναι επίσης σπορ που απαιτούν ώρες και ώρες προπόνησης. Πραγματικά. Οχι έτσι για να κάνουμε κουβέντα. Για ρωτήστε έναν πρωταθλητή της κολύμβησης τι ώρα ξυπνάει και πόσες ώρες πρέπει να κάνει υψηλού επιπέδου προπόνηση. Και εξειδικευμένη προπόνηση, όχι αστεία. Αντε να βουτήξουμε, να κολυμπήσουμε.

Η 27η Μαίου 2012 θα είναι πλέον από τις σημαντικότερες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Στο Ντέμπρετσεν ολοκληρώθηκε το, καλύτερο από συγκομιδής μεταλλίων, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης. Εξι τον αριθμό από τους Γρηγοριάδη, Δρυμωνάκο, Σαμιλίδη και Νιανγκουάρα, ποτέ άλλοτε τόσα πολλά σε μία και μόνο διοργάνωση.

Για τους Γρηγοριάδη, Δρυμωνάκο, Νιανγκουάρα ήταν κάτι που είχαν ξαναζήσει. Το new entry, το νέο πρόσωπο είναι ο πιτσιρικάς, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης που δεν είναι ούτε 19. Ενθαρρυντικό, ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό.

Σε μια άλλη ευρωπαϊκή πόλη το Μονπελιέ- που ακόμα γιορτάζει για την κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από το καμάρι της- οι Ελληνες γυμναστές επιβεβαίωσαν ότι είναι στους κορυφαίους της Ευρώπης. Χρυσό ο τεράστιος Κοσμίδης στο Ευρωπαϊκό ενόργανης, ο οποίος δε θα ταξιδέψει στους Ολυμπιακούς και χάλκινο ο αθληταράς που λέγεται Μάρας.

Ωραία μηνύματα και από τις δύο διοργανώσεις. Ωραία μηνύματα προς όλους. Οτι κάτι γίνεται σε μια χώρα που έχει τόσα και τόσα προβλήματα. Ισως να μην είναι ώρα να μιλήσει κανείς για «καρδιά, ψυχή» και όλα τα σχετικά που ακούμε κατά καιρούς. Αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει αυτό που λέγεται φιλότιμο και αγάπη. Το αγαπούν αυτό που κάνουν ο Γρηγοριάδης, ο Μάρας, ο Σαμιλίδης και οι υπόλοιποι. Και αυτό είναι το μυστικό αν θέλει κάποιος να αποκωδικοποιήσει τους θριάμβους των Εθνικών ομάδων κολύμβησης και γυμναστικής. Και είναι ότι καλύτερο ενόψει των Ολυμπιακών. Το σίγουρο είναι ότι οι αντίπαλοί τους και τους φοβούνται και τους σέβονται.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags