Facebook Pixel Τα ίδια με Ότο, τα ίδια με Φερνάντο...
| 2012-05-29 12:22:00

Τα ίδια με Ότο, τα ίδια με Φερνάντο...

Τα ίδια με Ότο, τα ίδια με Φερνάντο...

Ας αποφασίσουμε τι εθνική ομάδα θέλουμε (ελκυστική ή αποτελεσματική), έτσι ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε το Εuro χωρίς ...ψευδαισθήσεις. Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.

Οποιος είχε την επαγγελματική υποχρέωση ή έστω την... ποδοσφαιρική διαστροφή να χαραμίσει το περασμένο σαββατόβραδό του προκειμένου να παρακολουθήσει το πρώτο φιλικό προετοιμασίας της Εθνικής μας κόντρα στην «τουριστική» Σλοβενία, σίγουρα δεν έγινε πιο... σοφός. Γιατί στην περίπτωσή της αποδείχθηκε περίτρανα «τα ίδια με τον Οτο, τα ίδια και με τον Φερνάντο»...

Δηλαδή μια ομάδα που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα, προβληματική στο δημιουργικό-επιθετικό κομμάτι του παιχνιδού της και κατά συνέπεια υποχρεωμένη να στηριχθεί στην άμυνά της, κατεβάζοντας τον ρυθμό και κλείνοντας τους χώρους ώστε να μη χάνει ή να κερδίζει με... μισό-μηδέν. Και το ματσάκι με τη Σλοβενία έτσι πήγε να το πάρει, αλλά ισοφαρίστηκε στο 87' (1-1) από ένα στημένο...

Οσον αφορά τα επιμέρους συμπεράσματα: ο Πορτογάλος τεχνικός πρέπει να εύχεται να είναι υγιείς οι παίκτες του Ολυμπιακού (που δούλεψαν με τον Βαλβέρδε στη σεζόν). Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος για ακόμη μία φορά ήταν εγγύηση στην άμυνα. Οι Τοροσίδης - Χολέμπας υπεραπαραίτητοι στην ομάδα για να ανεβαίνουν ψηλά από τα άκρα και να βοηθούν στη δημιουργία φάσεων (αν και ο ομογενής μπακ προχθές εμφανίστηκε πιο... συντηρητικός). Και ο Μανιάτης αποτελεί την όαση στον (αργό και... ηλικιωμένο) άξονά μας, αφού πρόκειται για τον μοναδικό μέσο με ενέργεια, τρεξίματα και «κουβαλήματα». Γιατί πολύ απλά η τριάδα του κέντρου (όταν πήγε αναγκαστικά δεξιός μπακ) με Τζιόλη-Κατσουράνη-Καραγκούνη είναι... ακίνητη.

Προβληματική όμως και η λειτουργία της επιθετικής τριπλέτας, με τον Νίνη δραστήριο αλλά να «φωνάζει» πως θα ήταν πιο χρήσιμος στον άξονα από τα άκρα και τον Σαμαρά εμφανώς ντεφορμέ (προέρχεται άλλωστε από μια σεζόν με μεγάλα κένα απόδοσης στη Σέλτικ). Ο Σάντος βέβαια για να κάνει πιο «δημιουργική» την Εθνική σε κάποια στιγμή δοκίμασε και το 4-2-3-1, αλλά σε αυτό το σύστημα χρειάζεσαι δύο... Μανιάτηδες και όχι τον Τζιόλη με τον Καραγκούνη δίδυμο αμυντικών χαφ.

Στο διά ταύτα: ας αποφασίσουμε τι εθνική ομάδα θέλουμε (ελκυστική ή αποτελεσματική), έτσι ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε το Εuro χωρίς... ψευδαισθήσεις.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags