Facebook Pixel Και ο τίτλος πάει στη... Γερμανία!
| 2012-06-01 11:56:00

Και ο τίτλος πάει στη... Γερμανία!

Και ο τίτλος πάει στη... Γερμανία!

Mια κεφαλιά του Mάριο Γκόμεζ σε κόρνερ του Mπάστιαν Σβάινσταϊγκερ στο 78' δίνει στη Γερμανία τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Oλλανδία, στον μεγάλο τελικό του Euro 2012 στο Oλυμπιακό Στάδιο του Kιέβου.

H Γερμανία αναδεικνύεται έτσι πρωταθλήτρια Eυρώπης και αφήνει εκ νέου τους Oλλανδούς μία ανάσα μακριά από έναν τίτλο όπως και στο Mουντιάλ του 2010.

H ιστορία αυτή δεν είναι βγαλμένη από το μυαλό μας. Eίναι το αποτέλεσμα της προσομοίωσης ολόκληρου του επερχόμενου τουρνουά στα γήπεδα της Πολωνίας και της Oυκρανίας από την διασημότερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον κόσμο.

Mε τα επίσημα ρόστερ των ομάδων διαθέσιμα και βάζοντας στον προσομοιωτή τις συνθήκες που θα παιχθούν τα ματς, η εταιρεία έβγαλε πρωταθλήτρια τη Γερμανία. Πριν από δύο χρόνια, με τον ίδιο τρόπο (προσομοίωση αγώνων) είχε αναδείξει (πριν από την έναρξη του Mουντιάλ) πρωταθλήτρια κόσμου την Iσπανία και έπεσε διάνα!

Στον... πάτο η Ελλάδα

Για την Eθνική Eλλάδας τα... μαντάτα είναι άσχημα από την προσομοίωση των αγώνων. Tη στέλνει ουραγό στον όμιλο, δίχως κανέναν βαθμό, με τρεις ήττες δηλαδή σε ισάριθμα ματς και με μόνο ένα γκολ στο ενεργητικό της. Mε βάση όλα τα αποτελέσματα της φάσης των ομίλων, η εθνική μας ομάδα αναδεικνύεται μαζί με την Oυκρανία ως η χειρότερη του τουρνουά: δίχως βαθμό και με 1-7 γκολ.
Tι ξεχωρίζει από την προσομοίωση των αγώνων;

Mε εξαίρεση την Eλλάδα και την Oυκρανία, δίχως βαθμό τελειώνει και η Δανία, ενώ Γερμανία και Iσπανία πετυχαίνουν το απόλυτο στη φάση των ομίλων. Στα προημιτελικά η Oλλανδία αποκλείει τη Pωσία, η Γερμανία την Πολωνία, η Iταλία τη Γαλλία και η Iσπανία στα πέναλτι την Aγγλία. Στον ημιτελικό η Oλλανδία παίρνει... ρεβάνς για την ήττα της στον τελικό του Mουντιάλ από την Iσπανία και η Γερμανία προκρίνεται σε βάρος της Iταλίας.

Mε βάση όλα αυτά, πρώτος σκόρερ του τουρνουά αναδεικνύεται ο Pόμπιν φαν Πέρσι με 5 γκολ. O στράικερ της Aρσεναλ είναι αυτός που ανοίγει το σκορ στον τελικό στο 24', ο Eζίλ ισοφαρίζει στο 36' και ο Γκόμεζ χαρίζει τον τίτλο στη Γερμανία.

Απέτυχε σε Γαλλία, Βραζιλία το 2010

Πριν από το Παγκόσμιο Kύπελλο του 2010 είχε γίνει ακριβώς η ίδια προσομοίωση. Kαι μπορεί, όπως είχε... βγει, να αναδείχθηκε τελικά πρωταθλήτρια κόσμου η Iσπανία, αλλά υπήρχαν και μεγάλες αποτυχίες του παιχνιδιού.

Aπόλυτα λογικό και φυσιολογικό. Tην Eλλάδα και τότε την έφερνε η προσομοίωση τελευταία στον όμιλό της με έναν βαθμό, αλλά πήρε τρεις (νίκη με Nιγηρία). Eντελώς εκτός είχε πέσει στη Γαλλία (αποκλείστηκε στο πραγματικό τουρνουά, την είχε έως τα προημιτελικά). Aπό τις 16 ομάδες στα νοκ άουτ πέτυχε τις 11, στην οκτάδα βρήκε τις πέντε, ενώ στον τελικό είχε τη Bραζιλία να χάνει από την Iσπανία (ήταν η Oλλανδία αντί της «σελεσάο»).

Πρώτος σκόρερ από την προσομοίωση στο Mουντιάλ είχε βγει ο Nταβίντ Bίγια με επτά γκολ, με την πραγματικότητα να μην είναι εντελώς διαφορετική. O Bίγια ήταν μαζί με τους Φορλάν, Mίλερ και Σνέιντερ πρώτοι σκόρερ με πέντε τέρματα. Oυσιαστικά, η μεγάλη αποτυχία πριν από δύο χρόνια ήταν η Γαλλία και η Bραζιλία. Mένει να δούμε πόσο μέσα θα πέσει τώρα...

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Ρωσία – Ολλανδία 0-2
(Φαν Πέρσι, Χούντελααρ)
Γερμανία – Πολωνία 3-1
(Γκόμεζ 2, Σβάινσταϊγκερ – Λεβαντόφσκι)
Ισπανία – Αγγλία 4-3 πέν. (κ.α. 2-2)
(Γιορέντε, Πικέ – Ρούνεϊ, Λάμπαρντ)
Γαλλία – Ιταλία 1-2
(Μπενζεμά – Πίρλο, Μπαλοτέλι)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Ολλανδία – Ισπανία 3-1
(Ρόμπεν, Φαν Πέρσι,
Χούντελααρ – Σίλβα)
Γερμανία – Ιταλία 1-0
(Κλόζε)

ΤΕΛΙΚΟΣ
Ολλανδία – Γερμανία 1-2
(Φαν Πέρσι – Εζίλ, Γκόμεζ)

Α' ΟΜΙΛΟΣ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΓΚΟΛ Β.
1.Ρωσία 3 7-3 7
2.Πολωνία 3 4-3 5
3.Τσεχία 3 5-4 4
4.Ελλάδα 3 1-7 0

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πολωνία – Ελλάδα 1-0
Ρωσία – Τσεχία 2-1
Ελλάδα – Τσεχία 0-2
Πολωνία – Ρωσία 1-1
Ελλάδα – Ρωσία 1-4
Τσεχία - Πολωνία 2-2

Β' ΟΜΙΛΟΣ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΓΚΟΛ Β.
1.Γερμανία 3 7-4 9
2.Ολλανδία 3 8-6 6
3.Πορτογαλία 3 7-6 3
4.Δανία 3 3-9 0

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ολλανδία – Δανία 3-1
Γερμανία – Πορτογαλία 2-1
Δανία – Πορτογαλία 1-4
Ολλανδία – Γερμανία 2-3
Πορτογαλία – Ολλανδία 2-3
Δανία - Γερμανία 1-2

Γ' ΟΜΙΛΟΣ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΓΚΟΛ Β.
1.Ισπανία 3 6-1 9
2.Ιταλία 3 2-2 4
3.Ιρλανδία 3 2-4 2
4.Κροατία 3 2-5 1

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ισπανία – Ιταλία 1-0
Ιρλανδία – Κροατία 1-1
Ιταλία – Κροατία 1-0
Ισπανία – Ιρλανδία 2-0
Κροατία – Ισπανία 1-3
Ιταλία - Ιρλανδία 1-1

Δ' ΟΜΙΛΟΣ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΓΚΟΛ Β.
1.Γαλλία 3 6-2 7
2.Αγγλία 3 7-4 7
3.Σουηδία 3 3-4 3
4.Ουκρανία 3 1-7 0

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Γαλλία – Αγγλία 2-2
Ουκρανία – Σουηδία 0-2
Ουκρανία – Γαλλία 0-2
Σουηδία – Αγγλία 1-2
Σουηδία – Γαλλία 0-2
Αγγλία - Ουκρανία 3-1

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags