Το είχαμε ξαναγράψει πριν κάτι μήνες, αλλά επειδή βγήκε ξανά στο προσκήνιο δεν μπορούμε να το αφήσουμε ασχολίαστο. Μανωλάς για αντί-Μέλμπεργκ λέει το ρεπορτάζ, από τη στιγμή που στον Ολυμπιακό δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν για πολύ ακόμα τον Σουηδό και πρέπει να βρεθεί αντικαταστάτης του.

Είναι δυνατόν όμως να στηριχτούν οι «ερυθρόλευκοι» σε ένα παιδί το οποίο ναι μεν έχει ταλέντο, αλλά ακόμα δεν έχει δείξει πως μπορεί να κάνει την διαφορά; Κατ΄ αρχάς, για να καλυφθεί το κενό του Σουηδού θα πρέπει να βρεθεί κάτι ανάλογης ποιότητας και φυσικά εμπειρίας, καθώς μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα μπορέσει ο Μανωλάς, ακόμα και δίπλα στον πιο έμπειρο Αβράαμ, να σταθεί αντάξια απέναντι σε παίκτες που είναι μία και δύο ταχύτητες πιο πάνω από τους αντίστοιχους που αντιμετώπιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα;

Αυτή είναι και η ανησυχία από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο σχετικά με την περίπτωση του νεαρού αμυντικού της ΑΕΚ, αλλιώς με την κατάσταση που επικρατεί στην Ένωση το μόνο εύκολο για τον Ολυμπιακό θα ήταν να πάρει τον παίκτη.

Δεν ξέρουμε. Μπορεί να βγει λίρα 100 ο μικρός, αν τελικά αποκτηθεί, αλλά το σίγουρο είναι πως στον σχεδιασμό των πρωταθλητών Ελλάδας θα ήταν τεράστιο ρίσκο ο Μανωλάς να προορίζεται για αντικαταστάτης του Μέλμπεργκ, την στιγμή που ο κόσμος θέλει και το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη μετά την περσινή πορεία που άνοιξε την... όρεξη.