Facebook Pixel Μία προσέγγιση που έγινε
| 2012-06-06 12:37:00

Μία προσέγγιση που έγινε

Μία προσέγγιση που έγινε

Διαβάζω τις τελευταίες μέρες πολλά δημοσιεύματα και πολλά σχόλια συναδέλφων μου σύμφωνα με τα οποία δεν υπήρξε ποτέ θέμα Αναστασιάδη για τον Ζήση Βρύζα. Πιθανολογώ ότι μάλλον τους ξέφυγε κάτι. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.

Για την ακρίβεια, η υπόθεση έχει ως εξής: λίγα 24ωρα πριν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ανακοινώσει τη συμφωνία με τον Γιώργο Δώνη και συγκεκριμένα λίγες μόνο ώρες μετά το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο για τα πλέι οφ, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τηλεφώνησε στον Αγγελο Αναστασιάδη.

Σε μία χρονική στιγμή που η πληροφόρηση από τα γραφεία της ΠΑΕ έλεγε ότι πρώτη του επιλογή στο θέμα προπονητή είναι ο Γιώργος Δώνης, δεύτερή του επιλογή είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης και τρίτη επιλογή ο Αγγελος Αναστασιάδης. Και αυτό λεγόταν και γραφόταν κατά κόρον από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τηλεφώνησε πράγματι στον Αγγελο Αναστασιάδη, ζητώντας του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Η απάντηση που πήρε από τον Αναστασιάδη ήταν: «Ζήση μου, η ομάδα έχει προπονητή και δεν μπορώ να κάνω καμία τέτοια κουβέντα. Αυτή είναι φιλοσοφία ζωής και το γνωρίζεις. Οταν η ομάδα δεν έχει προπονητή, ευχαρίστως να συζητήσουμε ό,τι θέλεις».

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ επέμεινε. «Ο Λάσλο Μπόλονι δεν θα μείνει, αλλά θέλω να συναντηθούμε. Θέλω να έρθεις οπωσδήποτε στην ομάδα. Χωρίς δέσμευση. Θα την αναλάβεις εν λευκώ. Ο κόσμος σε αγαπά και σε θέλει και εγώ προσωπικά το θέλω πάρα πολύ».

Η απάντηση του Αναστασιάδη ήταν: «Εάν θέλεις να συναντηθούμε, να πάμε παρέα για φαγητό, καμία αντίρρηση. Το τηλέφωνό μου δεν κλείνει ποτέ. Οποτε θέλεις». Και όταν ο Βρύζας του ζήτησε να συναντηθούν κάπου ιδιαίτερα, για να μη δώσουν στόχο, ο Αναστασιάδης του είπε: «Το σπίτι μου είναι ανοικτό για όλο τον κόσμο».

Τότε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ συμφώνησε και μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά του πήγαν στο σπίτι του Αναστασιάδη στους Νέους Επιβάτες. Συζήτησαν εκεί για πάρα πολλή ώρα, με τον Ζήση Βρύζα να του λέει ότι μόλις τελειώσει και τυπικά με τον Μπόλονι, θα του τηλεφωνήσει για να μιλήσουν επί της ουσίας, διότι η απόφασή του είναι ο επόμενος προπονητής του ΠΑΟΚ να είναι ο Αναστασιάδης. Η συνέχεια δίπλα...

Η συνέχεια είναι γνωστή

Ο Ζήσης Βρύζας ανακοίνωσε την οριστική συμφωνία με τον Γιώργο Δώνη, τον οποίο παρουσίασε στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι πρόκειται για μία στρατηγική επιλογή. Τι συνέβη στην πορεία και τι διαφορετικό προέκυψε, ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Εγώ προσωπικά εκείνο που γνωρίζω είναι ότι συνέβησαν όλα αυτά. Τώρα, γιατί δεν γνωρίζουν αυτές τις λεπτομέρειες κάποιοι συνάδελφοί μου, μερικοί εκ των οποίων έχουν και άμεση πληροφόρηση, δεν μπορώ να το ξέρω.

Σε ό,τι αφορά τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ, η εκτίμησή μου είναι ότι από τη στιγμή που έφυγε ο Λάσλο Μπόλονι, ο Γιώργος Δώνης είναι η καλύτερη επιλογή για τον ΠΑΟΚ. Και θα επαναλάβω και πάλι ότι ο Γιώργος Δώνης είναι νέος άνθρωπος, με φρέσκιες ιδέες, με σημαντική ικανότητα και εάν στηριχθεί από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ (και όχι όπως στην ΑΕΚ) μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.

Και το σημαντικότερο είναι πως έχει νέο έμψυχο υλικό (Σταφυλίδης, Γιάννου, Παναγιωτούδης, Αποστολόπουλος, Πέλκας, Πόποβιτς, Κωνσταντινίδης, Κατσικάς, Μελισσάς), το οποίο του δίνει τη δυνατότητα εκ των πραγμάτων να δημιουργήσει μία ομάδα που θα μπορεί να πρωταγωνιστεί για τα επόμενα πέντε χρόνια τουλάχιστον.

Και εάν έχει θετικό τέλος για τον ΠΑΟΚ η διαπραγμάτευση με τον Ιβαν Σαββίδη και μπουν χρήματα στο ταμείο, θα έχει τη δυνατότητα να κάνει και μεταγραφές. Κάτι το οποίο θα σημαίνει επιπλέον ενίσχυση και υψηλότερη αγωνιστική προοπτική.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags