Facebook Pixel Να μη χάσουμε κι όλα γίνονται!
| 2012-06-08 08:11:00

Να μη χάσουμε κι όλα γίνονται!

Να μη χάσουμε κι όλα γίνονται!

Καλά ήταν ως εδώ αλλά ήρθε η ώρα να πάρουμε τα χάπια μας για την πίεση γιατί οι σφυγμοί ανεβαίνουν επικίνδυνα! Γράφει ο Παύλος Παπαδημητρίου.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, Βαρσοβία, έναρξη ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πολωνία-Ελλάδα. Όπως και να το κάνεις είναι μεγάλη ιστορία. Πολύ μεγάλη -τολμώ να ψελίσω- ακόμη και σε μια συγκυρία σαν τη σημερινή όπου όλοι προσπαθούμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Πριν από λίγο, στο κέντρο Τύπου του Σταδίου της Βαρσοβίας, ήρθε κοντά μου ένας συνάδελφος απ' την Αυστρία. Έκατσε διπλα μου και μιλήσαμε για το ματς. "Πιστεύω ότι όλη η Ελλάδα περιμένει να πάρει χαρά και θετική ενέργεια απ την ομάδα" μου είπε. Σκέφτηκα να του πω διάφορα "Γαλλικά" για την υπουργό οικονομικών της χώρας του και τους τσαμπουκάδες που μας έκανε αλλα τελικά δεν το έκανα γιατί το είδα το παλλλικάρι ότι είχε καλή διάθεση για μας.

Και προτίμησα να σκεφτώ τη χαρά στην οποία αναφέρθηκε. Κατ' αρχήν χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Χαιρόμαστε που η εθνική ομάδα από κει που φυτοζωούσε ανάμεσα "στ' αζήτητα και τη συμπάθεια" του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι, θεωρείται πια μέλος της παρέας. Ο θρίαμβος του 2004,η (όχι καλη) παρουσία στα τελικά του 2008, η πρώτη νίκη σε Μουντιάλ στα τελικά της Νότιας Αφρικής του 2010 και τώρα η πρόκριση στην Πολωνία. Ναι,σίγουρα χαιρόμαστε που είμαστε εδώ.

Πως μπορούμε όμως να χαρούμε και περισσότερο; Με διάκριση. Τι είδους; Να προκριθούμε στους οκτώ! Αυτή μάλιστα! Θα' ναι χαρά μεγάλη. Μέχρι τότε όμως έχουμε τρία ενενηντάλεπτα μπροστα μας. Σχεδόν μια...ποδοσφαιρική αιωνιότητα δηλαδή. Στο ξεκίνημα της, απέναντι στους γηπεδούχους και διοργανωτές Πολωνούς, ένα πρέπει να είναι κατά την ταπεινή μου άποψη το αξίωμα που καθορίζει το στόχο: ΔΕ ΧAΝΟΥΜΕ!! ΔΕ ΧAΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ! Και μετά βλέπουμε. Όχι ότι η νίκη θα μας χαλάσει φυσικά. Αλλά σ αυτά τα τουρνουά πιστεύω ότι το πρώτο πράγμα που μετράει είναι να.....μένεις ζωντανός μετά την πρεμιέρα. Οι παίκτες μπορούν. Διαθέτουν και την προσωπικότητα και την εμπειρία για να επιβληθούν των ενθουσιωδών αλλά άπειρων αντιπάλων τους.

Τις λεπτομέρειες για το πως σκέπτονται οι ίδιοι κι ο καλός προπονητής τους να το καταφέρουν θα τις διαβάσετε σε άλλα σημεία του pamesports.gr. Αυτό για το οποίο απ' αυτή την προσωπική γωνιά μπορώ να σας βεβαιώσω είναι ότι οι μικροί μας ήρωες το θέλουν πολύ. Το θέλουν για μας, το θέλουν για τους εαυτούς τους. Κι εμείς θα μαστε δίπλα τους. Με την αγάπη μας, τον ενθουσιασμό μας και τη θετική μας ενέργεια. Καλή επιτυχία κύριοι. Βοηθήστε μας να κοιτάξουμε ψηλότερα. Και στείλτε το μήνυμα παντού: Οι Έλληνες μπορούν...

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags