Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε χθες, όπως αναμενόταν, την πρόσληψη του Λεονάρντο Ζαρντίμ και την έναρξη της συνεργασίας μαζί του για τα επόμενα δύο χρόνια και πλέον αναμένεται στην Ελλάδα όχι μόνον για να παρουσιαστεί στον Τύπο, αλλά και για να προχωρήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός του συλλόγου.

Ο 38χρονος προπονητής αναμένεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα ή (το πιθανότερο) την Τετάρτη όπως έγινε γνωστό χθες και κατά τη διοίκηση τότε θα γίνει επί της ουσίας μία συζήτηση για τις επόμενες μεταγραφές του Ολυμπιακού.

Και θα ακολουθήσει το δυναμικό... μπάσιμο του συλλόγου, που ήδη έχει πάρει δύο Ελληνόπουλα, τους Σιόβα, Βλαχοδήμο (για τον τελευταίο μάλιστα έδωσε και αρκετά χρήματα) και τον Γάλλο Ντιελνά. Στον Πορτογάλο έχουν ήδη τεθεί υπόψιν κάποιες περιπτώσεις παικτών και θα τεθούν και άλλες (Μανωλάς, Μασάδο, Τσάβες, Στίλιτς, Φορμίκα), ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δικές του εισηγήσεις.

Είθισται και είναι λογικό, ένας ξένος προπονητής να παίρνει μαζί του και κάποιους παίκτες που εμπιστεύεται προσωπικά. Και γιατί τους ξέρει πολύ καλά και θα «υπηρετήσουν» αυτό που θέλει να βγάλει στο γήπεδο, αλλά και γιατί τους εμπιστεύεται πολύ λόγω της δοκιμασμένης συνεργασίας μαζί τους. Είναι επίσης λογικό να κυριαρχούν ονόματα παικτών της Μπράγκα, ωστόσο από τη διοίκηση τονίζεται ότι δεν έχει γίνει ακόμη λεπτομερής συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα και δεν είναι τόσο απλό να αποκτήσει ο σύλλογος παίκτες που έχουν συμβόλαια και μπορεί να πωλούνται ακριβά.

Ο Ζαρντίμ βλέπει αυτές τις ημέρες τα DVD που πήρε φεύγοντας από την Ελλάδα για να μάθει καλύτερα τη νέα του ομάδα, είναι σε επαφή με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, είναι πιθανό να έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις για παίκτες, αλλά η διοίκηση ξεκαθαρίζει ότι η επί της ουσίας μεταγραφική σύσκεψη θα γίνει όταν έρθει ξανά στη χώρα μας και τότε θα ληφθούν και οι αποφάσεις.

Μπαρμπόσα, Μοσορό κι άλλοι

Ο Ολυμπιακός περιμένει τις εισηγήσεις του Ζαρντίμ, στην Πορτογαλία όμως αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα ότι βρίσκονται στη λίστα του. Από την Μπράγκα κυρίως ο ακραίος φορ Μπαρμπόσα και ο κεντρικός μέσος Μοσορό και στη συνέχεια κι άλλοι παίκτες, ανάλογα με τις ανάγκες, αλλά και το οικονομικό, όπως οι μέσοι Μπιντί, Βιάνα, Κουστόντιο και ο επιθετικός Λίμα. Οριστικές αποφάσεις πάντως δεν φαίνεται να έχουν ληφθεί ακόμη και μπορεί να προκύψουν κι άλλες λύσεις τις επόμενες ημέρες από τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού.

Πηγή: sday.gr