Ενα ισχυρό "όπλο" διαθέτει ο Γιώργος Δώνης στο δύσκολο έργο που ανέλαβε στον ΠΑΟΚ. Αυτό δεν είναι άλλο από την φιλοδοξία που τον διέπει και την ανάγκη να περάσει με επιτυχία από τον πάγκο μίας μεγάλης ομάδας. Ο πρώην τεχνικός του Ατρομήτου δεν θέλει σε καμία περίπτωση να βιώσει ξανά την κακή εμπειρία που έζησε στην ΑΕΚ, ενώ, παράλληλα, γνωρίζει πως για να κάνει το άλμα στην προπονητική του καριέρα πρέπει να δώσει τα διαπιστευτηριά του σε υψηλό επίπεδο.

Αν, μάλιστα, καταφέρει να μεταφέρει την προσωπική του φιλοδοξία στους παίκτες του, τότε η λογική λέει πως το αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο θα είναι ιδανικό. Εν τέλει, ο ΠΑΟΚ μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από την αγάπη για δουλειά που δείχνει ο Δώνης και το γεγονός πως ο πάγκος των "ασπρόμαυρων" αποτελεί για τον ίδιο προσωπικό στοίχημα.

Μάλιστα, οι δηλώσεις του φανερώνουν άνθρωπο έτοιμο να παλέψει και να μην τα παρατήσει στις πρώτες δυσκολίες που θα εμφανιστούν. "Πρέπει να μάθουμε να ξεπερνάμε την πίεση. Η διαφορά η σημερινή με τότε που είχα πάει στην ΑΕΚ είναι ότι τότε δεν συγκράτησα τον ενθουσιασμό μου. Τώρα είμαι πιο ώριμος. Ξέρω τι πρέπει να κάνω και τι πρέπε να ζητήσω.

Από την στιγμή που το ποδόσφαιρο είναι θέαμα θα υπάρχει κριτική αλλά πλέον είμαι πολύ πιο ώριμος για να το αντέξω", είπε χαρακτηριστικά. Φυσικά, από μόνος του θα είναι δύσκολο να σηκώσει ασπίδα στα προβλήματα που θα εμφανιστούν. Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί και την συνδρομή της διοίκησης.

Επιθετικός ΠΑΟΚ μετά από καιρό

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο με περισσότερο επιθετικούς προσανατολισμούς απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί να είναι νωρίς για συμπεράσματα, με δεδομένο πως δεν γνωρίζουμε ακόμη το υλικό που θα έχει ο Δώνης στα χέρια του, αλλά αν κρίνουμε από τον τρόπο που αντιμετώπιζε τα παιχνίδια στις προηγούμενες ομάδες που καθοδήγησε, τότε μάλλον μπορούμε να πούμε πως ο "Δικέφαλος" θα κοιτάζει πρωτίστως στις υποχρεώσεις του πως να σκοράρει.

Ορεξη για δουλειά με παίκτες των Ακαδημιών

"Είναι βασικό η εξέλιξη των ακαδημιών. Θα πρέπει να υπάρχει οργανόγραμμα. Αυτό το θέμα στην χώρα μας είναι πίσω. Υπάρχει άφθονο ταλέντο στους Ελληνες παίκτες και πάνω σε αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε". Αυτή η δήλωση του Γιώργου Δώνη πιστοποιεί πως γνωρίζει απόλυτα τον δρόμο που οφείλει να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα.

Ο νεαρός τεχνικός δεν... πετάει στα σύννεφα. Ξέρει που ήρθε, κάτω από ποιες συνθήκες πρέπει να δουλέψει και το κυριότερο πως πρέπει κι άλλοι νεαροί Ελληνες παίκτες του "Δικεφάλου" να πάρουν σιγά σιγά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα.

Πηγή: olapaok.gr