Facebook Pixel Με όραμα και φιλοδοξίες
| 2012-06-11 15:53:00

Με όραμα και φιλοδοξίες

Με όραμα και φιλοδοξίες

Η ώρα του Ζαρντίμ έφθασε. Ο Πορτογάλος "ακτινογραφεί" ήδη τη νέα του ομάδα. Γράφει ο Νίκος Γαβαλάς.

Προκειμένου σε συνεργασία με τη διοίκηση να καταλήξουν στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά στη νέα περίοδο. Πριν μας δώσει τα εν Ελλάδι δείγματα γραφής του, αισθανόμαστε την ανάγκη ν αναδείξουμε το γεγονός πως δέχθηκε να έρθει στην Ελλάδα και ν' αναλάβει την κορυφαία ομάδα της χώρας για (τουλάχιστον) δύο χρόνια. Είναι κάτι το οποίο αποδεικνύει πως είναι ένας άνθρωπος με φιλοδοξίες και όραμα.

Διότι θα μπορούσε κάλλιστα να προτιμήσει συμβόλαιο ενός έτους με δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο. Όμως, ο νέος προπονητής των νταμπλούχων δείχνει στην πράξη ότι ξέρει καλά που έρχεται: σ' έναν σύλλογο εξόχως απαιτητικό, που φαντάζει έτοιμος να εκτοξευθεί πολύ μακριά, πέρα απ' τα στενά ποδοσφαιρικά όρια της Ελλάδας. Αν μη τι άλλο, τούτες οι προϋποθέσεις αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τον 37χρονο Πορτογάλο τεχνικό.

Είναι βέβαιο πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του θα του προσφέρουν το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, ώστε ν' ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά τους «ερυθρόλευκους». Και παράλληλα, θα ξεκαθαρίσουν προς πάσα κατεύθυνση πως ο Πορτογάλος θα είναι το απόλυτο αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Με την επιλογή του, ουσιαστικά δεν ακυρώνεται το έργο του προκατόχου του, αφού όπως ο Βαλβέρδε, έτσι και ο Ζαρντίμ είναι θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου. Του αρέσει οι ομάδες του να πιέζουν ψηλά και να έχουν γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, Ότι δηλαδή είδαμε απ' τους νταμπλούχους με τον Ισπανό τεχνικός στο τιμόνι τους.

Θυμάστε τι λέγαμε πριν οριστικοποιηθεί το θέμα της αποχώρησης του Βαλβέρδε; Πως σε περίπτωση κατά την οποία παράμενε στο τιμόνι της ομάδας του Πειραιά για τρίτη χρονιά στη σειρά, τότε θα βλέπαμε ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο και για μεγαλύτερα διαστήματα στη διάρκεια ενός αγώνας.

Προχωρώντας σε συνεργασία με έναν προπονητή ο οποίος έχει επίσης επιθετική φιλοσοφία, θεωρούμε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να απολαύσουμε και φέτος χορταστικό θέαμα απ' τους Πειραιώτες, υλοποιώντας παράλληλα τους στόχους τους.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags