Facebook Pixel Σοκάρουν τα στοιχεία για τον θάνατο του Ντάλε Όεν...
| 2012-06-15 17:33:00

Σοκάρουν τα στοιχεία για τον θάνατο του Ντάλε Όεν...

Σοκάρουν τα στοιχεία για τον θάνατο του Ντάλε Όεν...

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν τα αίτια του ξαφνικού θανάτου του Νορβηγού κολυμβητή Αλεξάντερ Ντάλε Όεν την τελευταία ημέρα του Απριλίου κι ενώ βρισκόταν με την εθνική ομάδα της χώρας του για προετοιμασία στην Αριζόνα.

Σύμφωνα με περαιτέρω λεπτομέρειες που προέκυψαν έπειτα από δεύτερη νεκροψία, έδειξαν πως ο θάνατος του 26χρονου πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης στο πρόσθιο, προήλθε από αθηροσκληρωτική στεφανιαία νόσο (σκλήρυνση των αρτηριών που προκαλείται από συσσώρευση πλάκας).

Μάλιστα από τα μέλη της οικογένειας του αθλητή ζητήθηκε να προχωρήσουν σε καρδιολογικές εξετάσεις, εξ αιτίας μιας κατάστασης που συχνά υπάρχει σε άτομα κάτω των 50 ετών και μπορεί να είναι κληρονομική.

Το συγκλονιστικό είναι πως οι τρεις μεγάλες αρτηρίες στην καρδιά του Ντάλε Όεν ήταν βουλωμένες κατά 90%(!), λόγω της συσσώρευσης πλάκας, όπως σημείωσε ο Σάνον Μακέι-Μπόγιακ, ιατρικός διευθυντής του Jesse Edwards Registry of Cardio Vascular Disease της Μινεσότα.

Μάλιστα, δεν αποκλείστηκε και η πιθανότητα ο Ντάλε Όεν να είχε μια προηγούμενη, ελαφριάς μορφής, καρδιακή προσβολή, στα συμπτώματα της οποίας, προφανώς δεν είχε δώσει την απαιτούμενη σημασία.

«Αν έχεις πόνο στο στήθος και είσαι μόλις 26 ετών, τότε μάλλον δεν σκέφτεσαι ότι έχεις υποστεί καρδιακή προσβολή, απλά σκέφτεσαι ότι έχεις εργαστεί πολύ σκληρά» συμπλήρωσε Σάνον Μακέι-Μπόγιακ.

Η συσσώρευση πλάκας εντοπίζεται σε άτομα που πλησιάζουν το 50ό έτος της ηλικίας τους και σχεδόν σπάνια σ' έναν 26χρονο κι έχουν να κάνουν με την παχυσαρκία, την κακή διατροφή, την έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα, αλλά και το οικογενειακό ιστορικό.

Σε αυτό το τελευταίο, δηλαδή την κληρονομικότητα, εστίασε με τη σειρά του ο Κίμπαλ Μπάμπκοκ.

Ο παππούς του άτυχου κολυμβητή πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 42 ετών από άγνωστη αιτία.

«Με δεδομένη τη νεαρή ηλικία του αθλητή και της αιτίας θανάτου, (αθηροσκληρωτική στεφανιαία νόσος) συνιστάται μια παρακολούθηση των μελών της οικογένειας του αθλητή» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής Coconino County Medical, Λόρενς Τσαρνέσκι.

Σε μία αρχική εξέταση που έγινε από την Coconino County Medical , την 1η Μαϊου, δεν είχαν βρεθεί ανατομικά αιτία θανάτου, ενώ στις τοξικολογικές εξετάσεις δεν είχαν ανιχνευθεί παράνομες ουσίες στον οργανισμό του αθλητή.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Αλεξάντερ Ντάλε Όεν είχε δημιουργήσει ένα ίδρυμα, το «The Dale Oen Experience» μέσα από το οποίο ήθελε να βοηθήσει τα νέα παιδιά να εκπληρώσουν τα όνειρά τους.

Το έργο του ιδρύματος συνεχίζει ο αδελφός του Ρόμπιν.

Πηγή: sentra-goal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags