Ανθρώπους που έχουν πετύχει πολλά. Πάρα πολλά. Κι ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο -μέχρι στιγμής- ήρωας της Εθνικής στο Euro. Ένας μεγάλος αθλητής, μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Ένας ποδοσφαιριστής ρέκορντμαν σε όλες τις εθνικές ομάδες τις οποίες έχει τιμήσει με τη συγκλονιστική του παρουσία εδώ και μια 20ετία.

Ένας παίκτης που έχει παίξει σε τρία Euro κι ένα Μουντιάλ. Έχει διακρίσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα με πολλά ιστορικά γκολ κι αμέτρητες συμμετοχές. Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, που στα 35 του χρόνια τρέχει σαν 20άρης, έχει δεχθεί τόνους λάσπης κατά καιρούς από οπαδούς και δημοσιογράφους.

Ο κατά πολλούς ..."Καρα-βούτας", όμως, έκλεινε μια ζωή τα αυτιά του και έπαιζε την μπάλα του. Γιατί γι’ αυτή ζει κι αναπνέει. Γιατί η τρέλα που έχει για το ποδόσφαιρο είναι μοναδική. Ακόμα και τώρα, σε αυτό το Euro, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας υποτιμήθηκε όσοι λίγοι.

Οι περισσότεροι μιλούσαν για τον …παππού που πήγε στην Πολωνία για να συμπληρώσει τις συμμετοχές και να πιάσει το ρεκόρ του Ζαγοράκη. Ο Κάρα, όμως, τους βούλωσε όλους. Κι από μοιραίος παίκτης στο πρώτο ματς κόντρα στους Πολωνούς με το χαμένο πέναλτι, εξελίχθηκε σε ήρωα της Εθνικής με το χρυσό γκολ που έβαλε απέναντι στους Ρώσους.

Τα μάζευε, τα μάζευε όσα άκουγε ο Κάρα όλον αυτόν τον καιρό και ξέσπασε με τις δηλώσεις του μετά το ματς. Όσοι τον είδατε live μετά το παιχνίδι θα καταλάβετε την πικρία που έβγαλε αυτή η μεγάλη μορφή των ελληνικών γηπέδων.

Σε αυτόν τον παίκτη πέρα από ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όσα έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο αξίζει και ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Από όλους αυτούς που τον μείωσαν και τον μειώνουν.

Γιατί πρέπει κάποτε σε αυτή τη χώρα να μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να εκτιμάμε. Και για όσους δεν έχουν το θάρρος, την τσίπα και τα ...καρύδια να του το πουν θα το πούμε εμείς: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για όλα, Κάρα! Και ΣΥΓΓΝΩΜΗ…