Τα τελευταία βιτριολικά δημοσιεύματα της «Bild» εναντίον των παικτών της εθνικής ομάδας και παλαιότερα εναντίον του ελληνικού λαού συλλήβδην στο εσωτερικό τα υποδεχόμαστε όχι με στωικότητα, παγερή αδιαφορία και ίσως με μια βασιλική αξιοπρέπεια, αλλά με τη συνήθη ανάλυση της ανοιχτής πρόκλησης. Οι Γερμανοί θέλουν το κακό μας, κοινώς δεν μας γουστάρουν.

Αντί να δούμε ποιος γράφει τι, κάνουμε κι εμείς το ίδιο λάθος που κάνει και η αξιοκαταφρόνητη «Bild»: προβαίνουμε σε μια άνευ όρων γενίκευση. Κι όμως, τούτο είναι λάθος αιχμής. Ουδείς θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για το τι γράφει η γνωστή σκανδαλοθηρική «κατακίτρινη» φυλλάδα των Γερμανών.

Υπάρχουν αρκετά άλλα Μέσα στη Γερμανία που προσπαθούν να δουν νηφάλια το ματς της Παρασκευής. Ναι, βάζοντας και την πολιτική διάσταση του θέματος, κάτι που είναι αναπόδραστο, αλλά με μια λογική που διαφέρει αρκετά από τις αποχρώσεις του άσπρου και του μαύρου. Και που σίγουρα δεν εδράζει τη ρητορική της πάνω σε ανοίκεια και προσβλητικά σχήματα.

Το γράφουμε εκ νέου σε περίπτωση που δεν έχει γίνει κατανοητό: στην Πολωνία και στην Ουκρανία παίζεται μπάλα για λογαριασμό του Euro και όχι ο πολιτικός «πόλεμος» της Ευρώπης. Οτιδήποτε ρέπει προς αλλότριες επιδιώξεις απλώς δεν έχει λόγο ύπαρξης σε αυτήν τη διοργάνωση.

Πηγή: Goal