Το δυστύχημα για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου είναι ότι αύριο στον νοκ- άουτ αγώνα για τα προημιτελικά του Euro δεν παίζει με οποιαδήποτε άλλη ισχυρή ή πανίσχυρη ομάδα, αλλά με την Γερμανία η παρουσία της οποίας στο ρόλο της αντιπάλου φορτίζει την ατμόσφαιρα και αναπόφευκτα δίνει άλλη διάσταση σε μια (όχι κορυφαία) ποδοσφαιρική σύγκρουση.

Εκ των πραγμάτων οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν καλούνται να αγωνιστούν απλά απέναντι σε έναν υπέρτερο αντίπαλο, αλλά με την απόδοσή τους και ( κυρίως) το αποτέλεσμα της αναμέτρησης να δικαιώσουν απωθημένα και προκαταλήψεις που όλοι ξέρουμε πως δημιουργήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια. Με λίγα λόγια αναλαμβάνουν το ασήκωτο βάρος να διασκεδάσουν την πίκρα, τον πόνο και την αγανάκτηση ενός λαού, ο οποίος στο πρόσωπο της Γερμανίας και ιδίως της καγκελαρίου Μέρκελ βλέπει τον μισητό δήμιο του!


Κι' όλο αυτά παρότι σε κανέναν δεν διαφεύγει ότι το ποδόσφαιρο, αλλά και ο αθλητισμός γενικότερα, ενώ δεν δίνουν λύσεις σε πολιτικά και οικονομικά προβλήματα μπορούν αντίθετα να βάλουν πρόσκαιρες φωτιές εάν (όπως τώρα) επενδύσει κανείς επάνω τους, εξωπραγματικές προσδοκίες και σκοπιμότητες. Όμως το πιο παράξενο σ αυτή την ιστορία είναι ότι αυτή την άλλη διάσταση σε έναν ( απλό ποδοσφαιρικό αγώνα) την τροφοδοτεί κυρίως η πλευρά της, από κάθε άποψη, ισχυρότερης Γερμανίας και όχι η αδύναμη και καταφρονεμένη Ελλάδα, που υποτίθεται ότι έχει χίλιους λόγους παραπάνω να δώσει αποδείξεις, να πάρει εκδίκηση και να παραμυθιαστεί μέσα στην παραζάλη μιας ενδεχόμενης νίκης.

Αρα λοιπόν βρισκόμαστε ενώπιον προκλήσεων που εκδηλώθηκαν με συστηματικό τρόπο κυρίως μέσα από τα λαϊκής κατανάλωσης Γερμανικά έντυπα, τα οποία δεν είχαν άλλο σκοπό από το να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων αναγνωστών τους. Με άλλα λόγια σαν να μην έφτανε που τόσο καιρό μας μειώνουν και μας εξευτελίζουν με μύριους τρόπους, βρήκαν μια ακόμα ευκαιρία για να εξαργυρώσουν την υπεροχή τους. Το άσχημο είναι ότι κανείς δεν μένει ανεπηρέαστος από όλα αυτά και το βλέπω πρώτα απ όλα από την αφεντιά μου, που ενώ τόσα χρόνια έμενε ανεπηρέαστη (από τέτοιες αηδίες) τώρα την ψιλολαχταράει μια νίκη επί των Γερμανών που θα τσαλακώσει την άκαμπτη και τόσο αντιπαθεί υπεροψία τους.

Πάντως κακά τα ψέματα, το αυριανό ματς σε συνδυασμό με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να προκύψει για τους παίκτες της Εθνικής μας. Γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι η Γερμανία είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα και γιατί είναι άλλο να παίξεις απλά ποδόσφαιρο απέναντι σε ανώτερο αντίπαλο και άλλο να σου έχουν βάλει στο μυαλό ότι ταυτόχρονα πολεμάς εναντίον στην τρόικα, το μνημόνιο και την Μέρκελ. Το βάρος που καλούνται να σηκώσουν αυτά τα παιδιά είναι ισοπεδωτικό. Και να μην ξεχνάμε ότι επιπλέον δεν θα έχουν μεταξύ τους ούτε τον τραυματία Αβραάμ, ούτε τον τιμωρημένο Καραγκούνη. Για ποιόν να πρωτοπαίξουν λοιπόν, και πόση ψυχή να καταθέσουν στον αγωνιστικό χώρο;

Πηγή: novasports.gr